Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Totaalrenovatie aannemer

Heb je een woning gekocht en wil je die dringend aanpakken? Of is je huis aan een grondige renovatie toe? Om zo’n groot verbouwproces tot een goed einde te brengen, schakel je best een totaalrenovatie aannemer in. Die is jouw vaste aanspreekpunt en zorgt voor een correcte uitvoering van de werken binnen de vooropgestelde termijn. Alles over de andere voordelen, de kosten, … van zo’n aannemer lees je hier!

Ga snel naar:
Voordelen totaalrenovatie aannemer
Hoe totaalrenovatie aannemers vergelijken?
Gemiddelde prijs voor een totaalrenovatie
Alternatieven voor een totaalrenovatie aannemer
Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat

 

 

Wat kan een totaalrenovatie aannemer voor mij doen?

Een totaalrenovatie is een breed begrip. En dus zijn de taken van zo’n aannemer voor je totaalrenovatie behoorlijk divers. Het gaat onder andere om deze verantwoordelijkheden:

  • Bespreking van je project: eerst komt een totaalaannemer bij je langs om je wensen en noden uitgebreid te bespreken. Welke werken wil je allemaal uitvoeren? Welke materialen verkies je? En wat is je budget voor de volledige renovatie?
  • Analyse van je woning: in een volgende fase voert de aannemer een grondige analyse van de staat van je woning uit. Op basis van zo’n ‘renovatiescan’ kan hij beter inschatten welke werken prioritair zijn en hoeveel die ongeveer zullen kosten. De aannemer geeft je ook uitgebreid advies over wat mogelijk is binnen je budget en waarmee je best begint.
  • Ontwerp en planning opmaken: is het duidelijk welke werken je zal laten uitvoeren? Dan maakt de aannemer een ontwerp van je renovatie en stelt hij ook een gedetailleerde planning op. Zo ben je zeker dat de werken elkaar vlot opvolgen en je begint bij de basisbehoeften.
  • Uitvoering van de werken: de aannemer voor je totaalrenovatie neemt de leiding over meerdere vakspecialisten, van dak- en gevelwerkers tot loodgieters. Hij coördineert alle werken nauwgezet en zorgt ervoor dat alles verloopt zoals vooropgesteld in het plan.
  • Oplevering van je woning: het is zover. Met dank aan je aannemer krijg je je gerenoveerde woning opgeleverd binnen de vooropgestelde timing en het voorziene budget.

Aannemers voor je totaalrenovatie vergelijken? We brengen je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere aannemers in je buurt. Zo kan je hun adviezen, prijsvoorstellen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

totaalrenovatie aannemer

 

Voordelen totaalrenovatie aannemer

Van afbraakwerken tot de oplevering van je gedroomde woning: bij een totaalrenovatie komt heel wat kijken. Wil je de nodige stress en kopzorgen vermijden? Dan is samenwerken met 1 coördinerende totaalaannemer de juiste keuze. Zo kan je rekenen op…

  • Grondig advies op maat: op basis van een scan van je woning geeft een aannemer je uitgebreid advies over je totaalrenovatie. Zijn er stabiliteitswerken nodig? Is je dakconstructie aan een versteviging toe? Moet je je elektriciteit conform laten maken, ramen vervangen, nieuwe waterleidingen leggen, …? Dankzij zijn expertise en ervaring maak jij gegarandeerd de juiste keuzes.
  • 1 centraal aanspreekpunt: gedurende het hele project zal je ongetwijfeld nog met bepaalde vragen zitten. Die kan je steevast stellen aan je coördinerende aannemer. Zo krijg je altijd snel een antwoord en kan je vlot schakelen en bijsturen indien nodig. Als je samenwerkt met meerdere vakspecialisten is het risico op discussies en dus ook fouten groter.
  • Duidelijke afspraken over timing en prijs: op voorhand spreek je met je aannemer een bepaald budget en een specifieke timing af. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Bovendien ben je ook financieel beschermd bij eventuele tegenvallers tijdens de werkzaamheden.
  • Coördinatie van a tot z: een uitgekiende planning is de basis voor een geslaagde totaalrenovatie. Een aannemer plant alle werken correct in en stemt alles nauwgezet op elkaar af. Bovendien neemt hij de algemene coördinatie gedurende het hele project op zich. Zo weet je dat alles vlot zal verlopen.
  • Correcte uitvoering met hoogwaardige materialen: een aannemer voor totaalrenovaties is niet alleen een expert in het plannen en coördineren. Ook een correcte uitvoering van de werken zelf zijn een kolfje naar zijn hand. Dankzij zijn ervaring weet hij ook de meest aangewezen materialen te kiezen.

 

Hoe totaalrenovatie aannemers vergelijken?

Uiteraard ga je voor een grote verbouwing niet zomaar met de eerste de beste aannemer in zee. Het is verstandig om meerdere vakspecialisten te contacteren en hun voorstellen gericht te vergelijken. Maar waarop let je best als je hun offertes naast elkaar legt? Enkele elementen op een rij:

  1. Volgens hun adviezen

    Met welke materialen willen de aannemers werken? Stellen ze bepaalde ingrepen voor (bv. stabiliteitswerken) die ze eerst willen aanpakken? Is een nieuwe indeling van de ruimtes in je woning aan de orde? Je vergelijkt best grondig de adviezen van meerdere aannemers. Zo krijg je een goed zicht op je mogelijkheden en neem je doordachte beslissingen.

  2. Volgens alle kostenposten

    Bij een groot project als een totaalrenovatie is het des te belangrijker om alle kostenposten naast elkaar te leggen. Hoe zit het met de materiaal- en arbeidskosten? Hoeveel verplaatsingskosten zijn er aangerekend? Welke voorschotbedragen moet je op tafel leggen? Kan je de kosten drukken door eventueel zelf de afbraakwerken mee uit te voeren? En welke werken zijn inbegrepen in de totaalprijs en welke niet? Dat ga je best grondig na om zeker geen appelen met peren te vergelijken.

  3. Volgens hun referenties

    Via onze offerteservice kom je in contact met ervaren totaalaannemers. Toch neem je best het zekere voor het onzekere door online op zoek te gaan naar referenties en reviews. Vraag de aannemers zeker ook naar hun eerdere projecten. Specialisten die prat gaan op hun realisaties zullen die je met plezier tonen.

  4. Volgens de uitvoertermijn

    Met een totaalrenovatie aannemer kan je gerichte afspraken maken rond de timing van de werken en die ook laten vastleggen. Die uitvoertermijnen kunnen wel verschillen naargelang de aannemer. Heb je zelf een specifieke timing voor ogen? Bespreek die dan zeker met de vakspecialisten die je contacteert.

  5. Volgens de voorbereiding en afwerking

    Welke afbraakwerken zijn er volgens de aannemers nodig? Welke afwerkingsmogelijkheden zijn er voor je keuken, badkamer, …? Bevraag de totaalaannemers zeker naar hun visie op de voorbereidende werken en de uiteindelijke afwerking van je woning.

Vrijblijvend in contact komen met aannemers voor een totaalrenovatie? Je kan snel en eenvoudig voorstellen aanvragen bij meerdere aannemers via onze offerteservice.

 

Gemiddelde prijs voor een totaalrenovatie

De kosten voor een totaalrenovatie kunnen enorm verschillen. De belangrijkste prijsbepalers zijn de oppervlakte van je woning, de omvang van de werkzaamheden, de gekozen afwerkingsgraad, … Op welke prijzen kan je dan rekenen? Een indicatie:

  • Totaalrenovatie van kleiner gebouw (basic): 40.000 à 75.000 euro (excl. btw, incl. arbeidskosten)
  • Totaalrenovatie van grote woning (luxueus): 75.000 à 200.000 euro (excl. btw, incl. arbeidskosten)

TIP: je kan de kosten voor je project verlagen met verschillende financiële voordelen als de Mijn VerbouwPremie, de EPC-labelpremie, het verlaagd btw-tarief, … Wil je graag de totaalprijzen van meerdere aannemers vergelijken? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij meerdere experts!

 

aannemer totaalrenovatie

 

Alternatieven voor een totaalrenovatie aannemer

Je bent uiteraard niet verplicht om samen te werken met 1 centrale aannemer die het volledige project in handen neemt. Afhankelijk van jouw voorkeuren kan je ook als volgt te werk gaan:

 

1. Totaalrenovatie zelf coördineren

Heb je zelf de nodige ervaring met verbouwen en is een planning opmaken een koud kunstje? Dan kan je eventueel je totaalrenovatie zelf coördineren, in samenwerking met een architect bv. Dat komt uiteraard goedkoper uit dan samenwerken met een totaal renovatie aannemer. Hou er wel rekening mee dat je dan geen aanspreekpunt hebt en ook een minder duidelijk zicht op de uiteindelijke kosten en timing.

 

2. Werken met een aannemer en (interieur)architect

Het is ook mogelijk om de handen in elkaar te slaan met een aannemer en een (interieur)architect. Die eerste staat dan in voor de uitvoering van de renovatiewerken zelf. De laatste waakt eerder over de planning, het vooropgestelde budget en de kwaliteit van het werk van de aannemer. Zo combineer je technische expertise met gericht advies op maat.

 

Hoe pak ik mijn totaalrenovatie het best aan?

Dat hangt vooral af van jouw persoonlijke situatie, de omvang van je project en je beschikbare budget. Bij een kleinere renovatie zonder structurele wijzigingen kan je eventueel zelf de werken coördineren als je de nodige ervaring hebt. Gaat het om een ingrijpende energetische totaalrenovatie in verschillende fases? Dan neem je best geen risico’s en ga je liever in zee met een ervaren totaal renovatie aannemer.

BELANGRIJK: via onze offerteservice kan je gratis meerdere experts actief in je buurt vergelijken. Zo maak je gegarandeerd een weloverwogen keuze tegen een correcte totaalprijs. Ontvang vrijblijvend offertes op maat voor jouw totaalrenovatie!

Lees ook
ensuite badkamer
Ensuite badkamer
zolder verbouwen kosten
Zolder renoveren
renovatie badkamer
Totaalrenovatie badkamer
gezond binnenklimaat strobalen
Voordelen van strobalen bouwmethode
afbraak en grondwerken
Afbraakwerken
renovatie badkamer prijs
Badkamer renoveren prijs
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water