Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven

Heb jij al gehoord van zonwerend glas? Dit speciale type hoogrendementsglas onderging een behandeling met metaaloxide. Dat zijn kleine ijzerdeeltjes, waardoor het glas minder doorzichtig wordt en de zonnestralen gedeeltelijk reflecteert. Het resultaat? Een verbeterd type hoogrendementsglas dat de temperatuur in je woning beter regelt.

Ga snel naar:
Wat zijn de mogelijkheden?
Hoeveel kost zonwerend glas?
Waarom vertrouwen op een expert?
Wat zijn de alternatieven?
Ontvang vrijblijvend je offertes

 

 

Waarom kiezen voor zonwerend glas?

Waarom zou je kiezen voor zonwerend glas (ZHR++) in plaats van standaard hoogrendementsglas? We zetten hieronder de voordelen van dit speciale type beglazing voor je op een rij:

 • Warmteregulatie: het laagje metaaloxide kaatst een gedeelte van het zonlicht terug. Daardoor houdt zonwerend glas de warmte beter buiten en de koelte binnen.
 • Interieur beschermen: een jarenlange blootstelling aan uv-straling is nadelig voor je interieur en meubilair. Met zonwerend glas vermijd je dat risico op verkleuring.
 • Waardevermeerdering woning: kwalitatieve zonwerende beglazing heeft ook een positieve invloed op je EPC-label. En een beter EPC-label verhoogt de waarde van je woning aanzienlijk.
 • Energiebesparing: in een huis dat minder warm aanvoelt in de zomer zal je ook minder vaak de airconditioning moeten inschakelen. Daardoor ga je minder energie verbruiken, wat meteen ook je energiefactuur doet dalen.

Zonwerend glas plaatsen? Neem contact op met een vakspecialist actief in je regio en ontvang vrijblijvend meerdere offertes op maat. Start hier je aanvraag.

zonwerend glas

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Zonwerend glas is een speciaal type hoogrendementsglas of triple glas. Het staat daarom ook bekend als ZHR++-beglazing. Hoe bepaal je nu welk zonwerend glas je nodig hebt? Dat doe je op basis van deze waarden:

 • G- of ZTA-waarde: de zonnetoetredingsfactor vertelt hoeveel zonnewarmte de beglazing  buiten houdt. Doorgaans ligt de waarde tussen de 0 en de 1 of is die uitgedrukt in een percentage. Hoe lager, hoe beter de warmte wordt buitengehouden.
 • LTA-waarde: dit is de lichttoetredingsfactor of de hoeveelheid licht dat door de ramen naar binnen komt. De LTA-waarde loopt van 0 tot 1. Hoe lager het getal, hoe minder de lichttransmissie. Dit heeft ook een invloed op de tint van het raam.

BELANGRIJK: de verhouding ZTA/LTA bepaalt hoe goed je zonwerende beglazing is (bv. 70/40, 60/30, …). De meest voorkomende variant voor particulieren? Dat is de 70/40 variant. Dit raam laat ongeveer 70% daglicht door. In vergelijking met een standaard raam in hoogrendementsglas (81%) is dat een flink verschil.

 

Welk type zonwerend glas kies ik?

Bij je keuze hou je het best rekening met 2 factoren: de oriëntatie van je ramen en de bestemming van de ruimte. Bij kantoorgebouwen bv. kiest men vaker voor zonwerende ramen met een donkerder tint dan in particuliere woningen. Dat valt onder andere te verklaren door het feit dat veel kantoorgebouwen heel grote raampartijen hebben, waardoor het er behoorlijk warm kan worden.

Meer informatie? Een specialist vertelt je graag over de verschillende soorten zonwerende beglazing. Kom in contact met een specialist actief in je regio.

 

Hoeveel kost zonwerend glas?

Wat bepaalt de prijs van zonwerend glas? Vooral de kwaliteit van het glas en de montagekost spelen hier een belangrijke rol. Reken op gemiddeld € 80 per m² (excl. btw & plaatsing)

Let op: dit is een richtprijs en kan in realiteit sterk afwijken. Daarom raden we aan om contact op te nemen met enkele professionele ramen- en deurenspecialisten actief in je regio. Vergelijk diverse adviezen, prijzen en bespaar! Vul hier gratis het aanvraagformulier in.

 

Bespaar dankzij premies en financiële voordelen!

Voor het plaatsen van hoogrendementsglas ontvang je de Mijn VerbouwPremie. Bovendien geniet je van het verlaagde btw-tarief op alle materiaal- en arbeidskosten wanneer je woning meer dan 10 jaar oud is. Benieuwd naar alle andere financiële voordelen en hun voorwaarden? Een expert vertelt er je graag meer over.

 

Waarom vertrouwen op een expert?

Zelf je beglazing vervangen raden we om verschillende redenen af: je kan fouten maken, niet alle raamkozijnen zijn geschikt voor triple zonwerend glas en je maakt geen aanspraak op financiële voordelen. Schakel dus een ervaren glaszetter in. Zo ben je zeker van…

 

 • Advies op maat: een expert komt altijd langs voor een professionele inspectie van je ramen. Hoe is de huidige staat van je kozijnen? Hoe zijn je ramen georiënteerd? En hoe verduisterend moet je nieuwe beglazing zijn? Samen overlopen jullie alle mogelijkheden.
 • Professionele plaatsing: na het kennismakingsgesprek staat een expert in voor de succesvolle uitvoering van je project. Door zijn jarenlange ervaring zorgt hij voor een correcte plaatsing van het glas.
 • Hoogwaardige materialen: een specialist werkt alleen met de beste materialen, de meest aangewezen gereedschappen en glas van hoogwaardige kwaliteit. Zo ben je zeker van zonwerend glas dat beantwoordt aan de strengste normen.
 • Verzekering bij schade: ontstaat er schade tijdens de plaatsing? Of ontdek je andere problemen na de werkzaamheden? Geen paniek! Een professional is verzekerd, waardoor hij zelf instaat voor mogelijke herstellingskosten. Je bent financieel dus perfect beschermd.
 • Financiële voordelen: ten slotte is samenwerken met een aannemer één van de belangrijkste voorwaarden om van premies te kunnen genieten. Hij staat niet alleen in voor de vakkundige plaatsing van je ramen, maar hij helpt je ook graag bij je premie-aanvraag.

 

Vergelijk offertes en bespaar!

Benieuwd naar de prijs voor jouw zonwerend glas? Neem dan contact op met verschillende professionals actief in je regio. Ontvang diverse offertes op maat en vergelijk prijzen, adviezen, uitvoertermijnen, … en bespaar. Start hier je aanvraag.

 

Wat zijn de alternatieven?

warmtewerend glas

Geen zin in al te omvangrijke werkzaamheden of heb je simpelweg het budget niet om nieuwe zonwerende beglazing te plaatsen? Hieronder bespreken we enkele budgetvriendelijke alternatieven om een aangenaam binnenklimaat te behouden:

 

ALTERNATIEF 1: zonwerende raamfolie

Warmtewerende folie voor hr glas bevestig je eenvoudigweg bovenop je ramen. De folie weerkaatst zonnewarmte en voorkomt op deze manier dat je woning sterk opwarmt. Kortom, raamfolie is veel goedkoper, maar net daarom werkt het ook minder goed dan volwaardig warmtewerend glas.

Prijs: vanaf 30 euro per rol (excl. btw)

 

ALTERNATIEF 2: zonwering binnen

Gordijnen, lamellen, jaloezieën, …: er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om de hoeveelheid lichtinval in huis te regelen. Voor elke ruimte is er wel een geschikt type raamdecoratie te vinden. Kies uit verschillende soorten raamdecoratie, kleuren, toepassingen, … voor een zonwering op maat van jouw interieur.

Prijs: afhankelijk van het type raamdecoratie. Ontvang offertes op maat.

 

ALTERNATIEF 3: zonwering buiten

Net zoals je heel veel keuzemogelijkheden hebt voor raamdecoratie, heb je evenveel diversiteit in het aanbod buitenzonwering. Van screens en verandazonwering tot zonneschermen en terrasoverkappingen: er is voor ieders budget en elk type woning wel een oplossing.

Prijs: afhankelijk van het type zonwering. Ontvang offertes op maat.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
voordeur in aluminium
Aluminium voordeur
zwarte ramen woning
Zwarte ramen: mogelijkheden & inspiratie
driedubbele beglazing
Driedubbel glas plaatsen: mogelijkheden & prijzen
beveiliging raam
Raambeveiliging: types en advies
pvc ramen
Pvc ramen
PVC ramen met houtnerf
PVC ramen met houtnerf
dubbel glas
Dubbel glas: info & prijzen
zwarte binnendeuren
Zwarte binnendeuren