Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Ramen vervangen

Je huis energiezuiniger of veilig maken of de look van je woning wat opfrissen? Investeren in nieuwe ramen loont altijd. In dit artikel lees je meer over de redenen en voordelen van je ramen te vervangen.

Ga snel naar:
Prijs ramen vervangen
Premies ramen en deuren

 

Waarom ramen vervangen?

Je ramen vervangen heeft verschillende voordelen. Een overzicht:

 

1. Bespaar op je energiefactuur

Je kan er niet omheen: de isolatiewaarden van je huis bepalen het bedrag van je energiefactuur. Dit geldt niet enkel voor je dak of muren, maar zeker ook voor je ramen. Er gaat namelijk veel warmte verloren via glazen oppervlaktes. Ongeveer twee derde van je energierekening bestaat uit verwarmingskosten.

Als je ramen verouderd en minder energiezuinig zijn, kunnen deze kosten dus hoog oplopen. Een lager energieverbruik zorgt ook voor een lagere CO2-uitstoot. Op deze manier draag je ook bij tot een beter milieu. Je ramen vervangen en kiezen voor dubbele beglazing of hoogrendementsglas, levert je dus heel wat op.

Wil je graag een minder gepeperde energiefactuur? Ontvang gratis offertes van professionele plaatsers van ramen via onze offerteservice.

 

2. Verhoog je wooncomfort

Investeren in nieuwe ramen is ook investeren in wooncomfort. Energiezuinige ramen zorgen ervoor dat je huis in de winter minder snel zal afkoelen en in de zomer juist langer koel blijft. Wil je graag snel controle over de temperatuur in je woning? Kies dan voor schuiframen of draaikiepramen. Zo kan je je woning snel van frisse lucht voorzien. Met nieuwe ramen die beter geïsoleerd zijn, heb je bovendien ook minder last van buitenlawaai. Wat opnieuw bijdraagt tot een beter comfort.

 

3. Je woning opfrissen

Tijd om je woning een nieuwe look te geven? Dan is het een goed idee om je ramen te vervangen. Deze hebben namelijk een grote invloed op de stijl van je woning. Je hebt een uitgebreide keuze aan materialen en kleuren. Heb je een strakke en moderne woning? Dan zijn aluminium ramen wellicht iets voor jou. Wens je eerder een traditionele look? Dan kan je kiezen voor PVC-ramen met een houtnerfstructuur. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo vind je altijd de juiste look voor jouw woning.

Wil je graag een nieuwe look in je huis door je ramen te vervangen? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes bij professionele plaatsers actief in je buurt via onze offertepagina.

 

4. Verbeter de beveiliging van je woning

Een goede raambeveiliging is net zo belangrijk als veilige buitendeuren. Laat de beveiliging van je oude ramen te wensen over? Dan is het tijd om je ramen te vervangen. Of je nu kiest voor PVC of aluminium, tegenwoordig zijn ramen heel goed bestand tegen inbrekers.

  • De stevigheid van het raamkader zorgt ervoor dat je huis moeilijk te betreden valt door inbrekers.
  • Dubbel glas zorgt dan weer voor meer stevigheid en maakt het moeilijker om te kunnen breken.
  • Veiligheidsglas: je kan opteren voor veiligheidsglas waarbij het glas niet in stukken valt als het stuk wordt geslagen. Of je kan kiezen voor inbraakwerend glas dat het onmogelijk maakt voor inbrekers om je huis binnen te dringen. Inbraakwerend glas bestaat uit meerdere lagen glas met een sterke kunststoffolie tussen.
  • Rolluiken: die kan je sluiten ‘s nachts en wanneer je op reis vertrekt. Op die manier wordt het onmogelijk voor inbrekers om je huis binnen te dringen en kan je met een gerust hart slapen of op vakantie vertrekken.
  • Extra opties: tegenwoordig bieden raamproducenten extra opties aan om inbrekers te weren uit je woning. Denk maar aan afsluitbare klinken, meerpuntssluitingen of andere beveiligingsmechanismen.

Daarnaast zijn de huidige materialen van raamprofielen ook erg brandveilig.

 

ramen vervangen

Prijs ramen vervangen

De prijs van nieuwe ramen hangt af van verschillende factoren: type glas, materiaal, afmetingen, … Enkele richtprijzen:

Type raam MateriaalGemiddelde prijs per m²
(incl. btw en plaatsing)
Vast raamPVC€ 100 - 250
Hout€ 150 - 300
Aluminium€ 250 - 400
Draaikiepraam/valraamPVC€ 150 - 300
Hout€ 250 - 400
Aluminium€ 400 - 550
SchuifraamPVC€ 700 - 900
Hout€ 800 - 1.000
Aluminium€ 1.100 - 1.500

LET OP: de prijzen kunnen verschillen van vakman tot vakman. Vraag daarom zeker offertes aan bij 2 à 3 professionele plaatsers actief in je buurt. Zo kan je gericht prijzen, maar ook voorstellen, materialen en afwerkingsmogelijkheden vergelijken. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes via onze offerteservice.

Financieel duwtje in de rug

Je ramen vervangen is een serieuze investering, die je best op lange termijn bekijkt. Is je woning ouder dan 10 jaar en doe je een beroep op een gespecialiseerde vakman? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief. Daarnaast zijn er ook tal van premies en subsidies bij het vervangen van je ramen door energiezuinige oplossingen.

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
voorbeeld van stalen ramen
Stalen ramen: prijs, uitvoeringen & afwerking
beveiliging raam
Raambeveiliging: types en advies
ramen plaatsers vergelijken
Ramen plaatsers vergelijken
ramen en deuren prijzen
Ramen en deuren prijzen
dubbel glas
Dubbel glas: info & prijzen
vouwdeuren
Vouwdeur: Voordelen, Eigenschappen & Prijs
pvc of aluminium ramen
Pvc of aluminium ramen kiezen?
steellook ramen in zwart
Steellook ramen