Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Ramen en deuren prijzen

De gemiddelde prijzen van ramen en deuren wordt beïnvloed door een aantal factoren. Persoonlijke smaak, materiaalkeuze, afwerking en het formaat hebben allen een invloed op de prijs. In dit artikel vind je een overzicht van gangbare prijzen per materiaal.

Benieuwd naar prijzen van ramen en deuren voor jouw woning? Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes aan.

 

voorbeeld van nieuwe ramen en deuren prijzen Factoren die de ramen en deuren prijzen beïnvloeden

Kies je voor nieuwe ramen en deuren? Dan ben je vast benieuwd naar wat dit je kan kosten. Er zijn redelijk wat factoren zijn die de prijs kunnen beïnvloeden. Zo zijn onder meer de materiaalkeuze, grootte, keuze van het glas en het raamtype van invloed op de prijs. De gemiddelde prijs voor nieuwe ramen en deuren schommelt tussen de 12 000 en 20 000 euro, voor een vrijstaande woning. Bij rijwoningen en halfopen bebouwingen mag je rekenen op een kostprijs tussen de 7500 en 15 000 euro. Denk op voorhand goed na, zodat je een weloverwogen keuze maakt. Nieuw schrijnwerk beïnvloedt tenslotte ook de uitstraling van je woning.

 

 

Materiaalkeuze

Je kan kiezen tussen hout, aluminium, pvc en staal. De materialen die je kiest, zijn van grote invloed op de prijs. Pvc is het goedkoopste materiaal. Het is gemiddeld 20 procent goedkoper dan aluminium en 15 procent goedkoper dan hout. Elk materiaal heeft natuurlijk zijn voor-en nadelen. Dat laat zich ook vertalen in de prijs.

voorbeeld van huis met hoge ramen en deuren prijzen

 

Glassoort

Er zijn ook verschillende types glas met hun bijhorende prijzen. Kies je voor enkel glas of voor dubbel glas? Of ga je meteen voor hoogrendementsglas (HR++) ? Bij het kiezen van enkel glas zal de prijs heel wat lager zijn. Op termijn zal je echter geld verliezen. Dubbel glas is duurder, maar zal op termijn meer opbrengen. Met goed isolerend glas zal je energiefactuur dalen, omdat ze minder warmte doorlaten. Het is verstandig om bij je bestelling meteen te gaan voor HR ++, gezien de stijgende energieprijzen. Daarnaast kan je voor dit type glas zelfs premies krijgen, waardoor het nog interessanter wordt.

 

Grootte

De totale oppervlakte van je nieuwe ramen en deuren spelen een rol. Hoe groter het aantal raam-en deurelementen, hoe duurder.

 

Raamtype

Bij het kiezen van ramen en deuren moet je natuurlijk ook een keuze maken voor het raamtype. Kies je schuiframen, draairamen, kipramen of een opendraaiend raam? Ook de keuze voor één van deze types beïnvloedt de prijs.

 

 

Gemiddelde prijzen per materiaalsoort

Zoals eerder vermeld, hangt de prijs in grote mate af van de materiaalsoort. Hieronder krijg je een overzicht van de gemiddelde prijzen van de verschillende materialen met de bijhorende isolatiewaarde.

MateriaalsoortPrijs per vierkante meter*Isolatiewaarde*
Hout€750 – 900
0,8 – 0.63 W/m2k
PVC€700 – 8001.2 – 0.78 W/m2k
Aluminium€800 – 9501.5 – 0.8 W/m2k
Staal€11002.6 – 1.9 W/m2k

 

In de gemiddelde prijs per vierkante meter is montage, btw en HR ++-glas inbegrepen. Hoe lager de waarde uitgedrukt in W/m²K (aantal watt per m² bij een temperatuurverschil van 1 Kelvin), hoe beter het materiaalsoort isoleert. Staal isoleert dus het slechts van allemaal.

Verschillende ramen en deuren prijzen

 

 

Ramen en deuren prijzen berekenen

Wil je graag weten hoeveel je nieuwe ramen en deuren exact kunnen kosten, volgens jouw persoonlijke keuze? Via deze site kan je gebruik maken van een gratis offerteservice. Hiermee vraag je heel makkelijk prijzen op maat aan bij verschillende bedrijven. Nadien kan je dan rustig de verschillende offertes vergelijken en de interessantste aanbieder kiezen.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
pvc of aluminium ramen
PVC of aluminium ramen kiezen?
blauwe voordeur in pvc materiaal
Pvc voordeur
houten voordeuren
Houten voordeur
voordeur prijs per materiaal
Voordeur prijs: overzicht per materiaal
pvc ramen
PVC ramen: prijzen & soorten profielen
witte aluminium ramen
Witte ramen: mogelijkheden & prijzen
smeedijzeren ramen
Smeedijzeren ramen: info, prijzen & realisaties
Houten ramen en deuren
Houten ramen en deuren