Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Dubbel glas: info & prijzen

Hoewel bij nieuwbouwwoningen steeds vaker gekozen wordt voor hoogrendementsglas, is ook standaard dubbel glas een prima keuze. Bezit je gebouw nog enkele beglazing? Dan laat je die best zo snel mogelijk vervangen! Hitte en koude komen zo gemakkelijk de woning binnen, ook al is die goed verwarmd. Ontdek meer over dubbel glas in dit artikel!

Wil je dubbel glas vervangen of laten plaatsen door een expert? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes op maat.

 

dubbel glas prijzen

Eigenschappen van dubbel glas

Dubbele beglazing is opgebouwd uit twee glasplaten met een isolerende spouw ertussen. Die spouwruimte is opgevuld met droge lucht. De dikte van de spouw bepaalt de isolatiewaarde: hoe dikker de spouw, hoe beter. Doorgaans is de spouw tussen 6 en 20 millimeter breed.

De dikte van de twee glasbladen bepaalt dan weer de stevigheid van het raam en de akoestische isolatie. Dat is een groot voordeel van dubbel glas: het weert geluiden van buitenaf, zodat je een pak rustiger kan wonen. Hoe dik de glasbladen moeten zijn, hangt onder andere af van de afmetingen van het raam.

Dubbel glas heeft, in tegenstelling tot enkel glas, amper te kampen met condensatie. Het isoleert dubbel zo goed, waardoor je een lagere energiefactuur zal hebben.

 

Opgelet: de Vlaamse overheid schrijft voor dat alle ramen van bestaande woningen (met uitzondering van gangen en inkomhallen) voorzien moeten zijn van minstens dubbel glas. Indien dit niet het geval is, zal je strafpunten ontvangen. Vanaf 15 strafpunten kan je woning ongeschikt verklaard worden door de overheid.

 

 

Andere voordelen van dubbele beglazing

Niet alleen bevordert dubbel glas de thermische én akoestische isolatie van je gebouw; je geniet van een verbeterd wooncomfort én het verhoogt eveneens de veiligheid. Omdat dubbel glas een stuk dikker en steviger is dan enkel glas, wordt het moeilijker om in te breken. Bovendien maakt dubbele beglazing veel meer geluid wanneer het breekt. Dit kan potentiële inbrekers afschrikken. Zoals gezegd leidt dubbel glas tot een lagere energierekening (tot wel 20%!) aangezien je minder zal moeten verwarmen in huis. Dit betekent automatisch ook een mindere CO2- uitstoot, wat het milieu alleen maar ten goede komt!

 

Je huidige ramen herstellen of uitrusten met dubbel glas op maat? Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende vakmannen in jouw omgeving. Op die manier kun je eenvoudig prijzen vergelijken en geld uitsparen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan!

 

prijs dubbel glas

 

Vergelijking met andere glassoorten

Naast standaard dubbel glas kunnen we nog enkel glas en hoogrendementsglas (HR) onderscheiden. HR-glas is in feite ook een type dubbel glas maar is, anders dan klassiek dubbel glas, opgevuld met een coating en/of edelgas (argon of krypton) in de spouw. Het isolerend vermogen is daardoor nog groter.

Hoogrendementsglas kunnen we verder onderverdelen in drie soorten: HR+, HR++ en HR+++ (driedubbel glas). De laatste soort heeft zelfs een dubbele spouw en bestaat dus uit drie glasplaten in plaats van twee. Hieronder vind je een overzicht van de isolatiewaarde en opbouw van deze glassoorten. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

GlassoortSpouwvullingIsolatiewaarde (U-waarde)
Enkel glasGeen spouw5,8 W/m²K
Dubbel glasDroge lucht2,8 - 2,9 W/m²K
HR+Droge lucht & coating1,2 - 1,6 W/m²K
HR++Argon & coating1,1 W/m²K
HR+++Dubbele spouw met argon of krypton & dubbele coating0,6 W/m²K

 

Dubbel glas prijzen: welke kosten mag je verwachten?

Dubbele beglazing is vanzelfsprekend duurder dan enkel glas, aangezien het meer glas bevat. Deze meerprijs zal zich op termijn weliswaar terugbetalen doordat je bespaart op energiekosten. De totaalprijs hangt grotendeels af van de grootte van het raam. Als je enkel de glazen in de ramen wil vervangen, dan zul je ook minder betalen dan wanneer je volledige ramen wil vervangen. In dat laatste geval komen er nog materiaalkosten bij voor de kozijnen, hang- en sluitwerk, enzovoort. Wil je volledig nieuwe ramen bestellen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

 

Type glasRichtprijs per m², inclusief montage & BTWJaarlijkse energiebesparing (gebouw met 20 m² beglazing & HR-combiketel)
Traditioneel dubbel glas€50 - €55€150 - €170
HR+€70 - €75+/- €270
HR++€80 +/- €290
HR+++€120 - €150+/- €320
Op zoek naar een firma om dubbele beglazing te laten plaatsen? Op onze offertepagina kan je gratis offertes op maat aanvragen bij ervaren specialisten in de buurt. Klik hier om vrijblijvende offertes te ontvangen.

 

dubbel glas

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
pvc ramen
Pvc ramen
Moderne aluminium ramen
Aluminium ramen en hun soorten afwerking
voordeur prijs per materiaal
Voordeur prijs: overzicht per materiaal
vouwdeuren
Vouwdeur: Voordelen, Eigenschappen & Prijs
kostprijs nieuwe ramen
Kostprijs nieuwe ramen [2024 update]
pvc voordeuren
Buitendeur prijs
enkel glas vervangen
Glas vervangen raam
premies ramen en deuren 2015 2016
Premies ramen en deuren 2024