Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Isolatieplaten dak

Isolatieplaten vormen samen met glaswol de populairste materialen voor dakisolatie. In dit artikel bekijken we de mogelijkheden, de voordelen en de prijs voor het isoleren van het dak met isolatieplaten.

 

Mogelijkheden isolatieplaten dak

pur dakisolatie PUR

Polyurethaan (PUR) is een goed isolatiemateriaal. Het is verkrijgbaar in plaatvorm, maar ook in schuimvorm. Het schuim heeft als voordeel dat het erg snel kan aangebracht worden. PUR heeft een goede isolatiewaarde, wat het een erg aantrekkelijk isolatiemateriaal maakt. De platen kan je zowel voor een hellend als voor een plat dak gebruiken. Je kan zorgen voor een naadloze isolatie door de platen geschrankt te leggen of door de zijkanten van de platen op te spuiten met PUR-schuim.

 

 

 

pir dakisolatie PIR

Polyisocyanuraat (PIR) kan voor de isolatie van platte en hellende daken ingezet worden. PIR scoort sterk op vlak van isolatiewaarde en het heeft doorgaans geen bijkomend dampscherm nodig om het isolatiewerk af te ronden. Andere voordelen zijn dat het makkelijk te snijden is en dat het brandvertragend werkt. Het is echter niet biologisch afbreekbaar, maar scoort ecologisch gezien wel beter dan PUR isolatie. PIR heeft een vrij harde structuur, waardoor het niet zo goed samendrukbaar is.

 

 

 

houtwol dakisolatie Isolatieplaten uit wol

Het is ook mogelijk om soepele isolatieplaten te vervaardigen op basis van minerale wollen zoals glaswol, rotswol of houtwol. Deze platen zijn makkelijk te plaatsen, wat ze zeer aantrekkelijk maakt voor doe-het-zelvers, en ze zorgen voor een goede warmte- en geluidsisolatie. Bovendien zijn ze ook erg brandveilig, wat zeker een extra troef is. Glaswol kan echter voor irritatie zorgen bij plaatsing. Bescherm je dus goed genoeg (stofbril, handschoenen, masker) als je ervoor kiest om dit isolatiemateriaal te plaatsen.

 

 

 

geïsoleerde dakplaten Geïsoleerde dakplaten

Geïsoleerde dakplaten zijn metalen panelen die aan de binnenkant thermisch isolatiemateriaal bevatten. Dit isolatiemateriaal kan een kunststof hardschuim (PUR of PIR) of een minerale wol (glaswol of rotswol) zijn. Geïsoleerde dakplaten zorgen voor een goede thermische en akoestische isolatie. Dit soort platen is erg licht, gaat lang mee en kan ook snel geplaatst worden. Het kraakgeluid dat ontstaat bij temperatuurverschillen kan wel een storende factor zijn.

 

 

 

Prijs isolatieplaten dak

Isolatieplaten uit PUR kosten tussen 20 en 25 euro per vierkante meter. In schuimvorm is het iets duurder: dan kom je uit op een prijs rond 30 euro per vierkante meter.

PIR platen kosten ongeveer 25 euro per vierkante meter voor platen met een dikte van 6 centimeter. Dit is de prijs als je ze laat plaatsen.

Isolatieplaten uit rotswol kosten ongeveer 20 euro per vierkante meter als je ze zelf plaatst. Als je een vakman inschakelt voor de plaatsing, betaal je ongeveer 35 euro per vierkante meter. Glaswol is net iets goedkoper dan rotswol. Isolatieplaten uit houtwol kosten ongeveer 20 euro per vierkante meter.

Voor geïsoleerde dakplaten varieert de prijs van 50 tot 200 euro. De prijs hangt onder meer af van de afwerking en van het isolatiemateriaal dat in de panelen verwerkt is.

Als je je dakisolatie laat uitvoeren door een professional, kom je vaak in aanmerking voor heel wat interessante premies. Ben je op zoek naar een vakman om je dak te laten isoleren? Op onze offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 
Dak of zolder isoleren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
dakisolatie
Soorten dakisolatie en hun prijzen
isolatie dak glaswol
Dak isoleren met glaswol
zolder isoleren
Dak of zoldervloer isoleren?
dakisolatie pur
Dak isoleren met PUR schuim
plat dak isoleren binnenzijde
Plat dak isoleren binnenzijde
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen