Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Dak isoleren met PUR schuim

Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van PUR-schuim om het dak te isoleren. Dit isolatiemateriaal heeft een uitstekende isolatiewaarde, is snel te plaatsen en vult elk gaatje goed op, wat zeker handig is bij renovatieprojecten. Je komt in dit artikel te weten wat PUR-schuim precies is, wat de voordelen zijn van je dak isoleren met PUR schuim en wat de prijs is.

 

Wat is PUR-schuim?

PUR (of voluit polyurethaan) ontstaat door een polyol en een isocyanaat met elkaar te vermengen. Deze vermenging heeft het PUR-schuim als resultaat. Dit schuim bestaat uit gesloten cellen. Hierin wordt de droge lucht vastgehouden en dit maakt van PUR-schuim een goed isolatiemateriaal. Het wordt dan ook gebruikt voor allerlei isolatietoepassingen zoals de isolatie van vloeren, daken, spouwmuren, kelders,…

dakisolatie pur-schuim

 

Voordelen

Je dak isoleren met PUR schuim brengt heel wat voordelen met zich mee. Een eerste voordeel is de snelheid waarmee de isolatie met PUR-schuim kan uitgevoerd worden. Je hoeft geen platen op maat te snijden en het is ook niet nodig om een dampscherm aan te brengen. De isolatieklus met PUR schuim kan dus vrij snel geklaard worden, wat je heel wat tijd en geld kan besparen. Bovendien droogt het schuim ook erg snel.

Ten tweede is er de efficiëntie van dit isolatiemateriaal. Het schuim kan op een erg nauwkeurige manier aangebracht worden, waardoor elk kiertje gedicht kan worden. Dit zorgt voor een optimale isolatie, en dus een flinke besparing op de energiefactuur.

PUR schuim heeft ook een uitstekende isolatiewaarde, beter dan die van bijvoorbeeld glaswol of isolatieplaten. Het is een rotvrij materiaal, waardoor ongedierte en schimmels de isolatie niet kunnen verzwakken. Het materiaal zakt normaal gezien niet in.

Let wel op bij het aanbrengen van PUR-schuim. Een nadeel van dit isolatiemateriaal is namelijk dat het schadelijke stoffen bevat, dus zorg voor aangepaste werkkledij en voldoende ventilatie bij het aanbrengen. Eens het schuim hard geworden is, zijn de schadelijke stoffen weg.

 

Prijs dak isoleren met PUR schuim

De prijs voor dakisolatie met PUR schuim hangt af van enkele factoren, zoals de totale te isoleren oppervlakte, de dikte van de schuimlaag en de bereikbaarheid van het isolatieoppervlak. Meestal zal de prijs ergens tussen 15 en 30 euro per vierkante meter liggen. Als je je dak laat isoleren, kom je trouwens in aanmerking voor heel wat premies, waardoor de eindfactuur heel wat ingekrompen wordt.

Wil jij je dak laten isoleren met PUR schuim door een professional? Klik dan hier om naar de offertepagina te gaan, waar je gratis en vrijblijvend offertes kan aanvragen. Zo wordt prijzen vergelijken heel eenvoudig!

dak isoleren met pur schuim

 

 
Dak of zolder isoleren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
dakisolatie
Soorten dakisolatie en hun prijzen
isolatie dak glaswol
Dak isoleren met glaswol
zolder isoleren
Dak of zoldervloer isoleren?
isolatieplaten
Isolatieplaten dak
plat dak isoleren binnenzijde
Plat dak isoleren binnenzijde
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water