Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?

Wil je nieuwe ramen en deuren plaatsen? Zo’n renovatie neemt sowieso een behoorlijke hap uit je budget. Gelukkig is het wel degelijk mogelijk om slimme, budgetvriendelijke keuzes te maken zonder in te boeten aan kwaliteit. Hoe kies je nu zulke hoogwaardige en tegelijk goedkope ramen en deuren? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Goedkope ramen en deuren volgens materiaal
Goedkope ramen en deuren volgens type
Goedkope ramen en deuren volgens plaatsing
Goedkope ramen en deuren volgens afwerking

Vergelijk nu meerdere offertes op maat!

 

 

Hoeveel betaal ik gemiddeld voor goedkope ramen en deuren?

Wil je de kosten voor je buitenschrijnwerk niet de spuigaten laten uitlopen? Leg dan op voorhand een budget vast en kijk samen met meerdere vakbedrijven wat binnen dat bedrag mogelijk is. Benieuwd op welke startprijzen je mag rekenen voor jouw project? We geven je graag een indicatie:

 • Ramen en deuren voor een rijwoning: vanaf 7.500 euro (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Ramen en deuren voor een halfopen bebouwing: vanaf 15.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Ramen en deuren voor een vrijstaande woning: vanaf 20.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing)

BELANGRIJK: dit zijn uiteraard slechts richtprijzen. Naast het type woning hangen de kosten ook grotendeels af van de keuzes die je maakt. Wil je weten welke ramen en deuren voor jou de goedkoopste zijn? Vergelijk gratis meerdere prijsvoorstellen van erkende vakbedrijven!

 

1. Goedkope ramen en deuren volgens materiaal

goedkoopste pvc ramen en deuren

Metalen ramen en deuren in staal of aluminium kosten een flinke duit. Ook de kostprijs voor hardhout blijft de laatste tijd stijgen. Hou je het liever budgetvriendelijker? Dan zijn PVC ramen en deuren duidelijk de beste keuze. Het materiaal van buitenschrijnwerk is de grootste prijsbepaler, waardoor je met PVC behoorlijk kan besparen op je totaalprijs. Naast die uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding geniet je met kunststof ook van deze voordelen:

 

 • Vele uitvoeringen: PVC kan je laten maken in talloze RAL-kleuren, verschillende structuren en glansgraden, … Kortom, je vindt sowieso een uitvoering die perfect bij jouw woning past.
 • Goede isolatiewaarde: kunststof moet qua isolatiewaarde niet onderdoen voor raamprofielen in andere materialen. Combineer je je PVC ramen met hoogrendementsglas? Dan ben je zeker van een optimale thermische en akoestische isolatie.
 • Lange levensduur: kies je voor kunststof van een goede kwaliteit? Dan gaan je ramen erg lang mee. Ze zijn uitstekend bestand tegen de weersinvloeden, waardoor die levensduur oploopt tot wel 50 jaar.
 • Onderhoudsvriendelijk: houten ramen hebben na verloop van tijd een onderhoudsbeurt nodig, maar dat is niet het geval bij kunststof. Het volstaat om je PVC ramen af en toe eens te reinigen met lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel.

 

Kies ik best voor de goedkoopste PVC ramen en deuren?

Online vind je soms PVC ramen aan erg lage prijzen. De producten van zulke webshops zijn vaak te mooi om waar te zijn. Wil je zeker zijn van een goede kwaliteit? Dan koop je best PVC ramen en deuren bij een erkend vakbedrijf. In vergelijking met andere materialen zijn die nog altijd goedkoper én je bent zeker van hoogwaardige ramen voor vele jaren.

Meerdere goedkope PVC deuren en ramen vergelijken? Vraag dan zeker meerdere offertes aan bij erkende vakbedrijven actief in je buurt. Zo vergelijk je hun prijzen, maar ook hun adviezen, garantie, uitvoertermijn, … Start je gratis aanvraag hier!

 

2. Goedkope ramen en deuren volgens type

goedkope ramen en deuren

De kosten voor ramen en deuren variëren ook volgens het type. Door op dat vlak slimme keuzes te maken, kan je dus ook veel geld uitsparen. Zo moet je niet altijd kiezen voor een duurder draaikiepraam als dat in principe niet nodig is in een ruimte. Een kort overzicht van de mogelijkheden:

 

 • Vaste ramen: dit is het goedkoopste type ramen. De reden laat zich raden. Zulke ramen kan je niet openen en zijn dus het eenvoudigst om te produceren. Het nadeel is dat je niet kan verluchten met deze ramen, maar dat is ook niet in elke ruimte nodig. Heb je bv. al een draaikiepraam of een schuifraam in je woonkamer? Dan kan op een andere plek in dezelfde ruimte een vast raam volstaan.
 • Draairaam of kiepraam: een raam dat enkel kan opendraaien of kiepen is goedkoper dan een raam dat beide kan. Ook zo kan je doordachte, budgetvriendelijke keuzes maken. Hou bij je beslissing ook rekening met de beschikbare ruimte. Voor een draairaam heb je meer plaats nodig dan voor een kiepraam.
 • Draaikiepraam: zoals gezegd is dit een duurder type raam. Alles hangt af van jouw wensen. Heb je wat extra budget over voor een optimaal gebruikscomfort van je nieuwe buitenschrijnwerk? Dan kan je ook voor dit type kiezen.
 • Schuifraam: dit is het meest prijzige type raam op de markt, maar de voordelen zijn dan ook groot. Je laat je binnen- en buitenomgeving versmelten, je creëert veel lichtinval in je woning, … Wil je een zo budgetvriendelijk mogelijk schuifraam laten plaatsen? Dan is een PVC schuifraam met een monorail de beste keuze.

 

Welk type ramen en deuren kies ik het best?

Dat bespreek je het best met je gekozen installateur. Samen kunnen jullie bekijken welke ramen en deuren mogelijk zijn in welke ruimte en hoe je kosten kan uitsparen. Zo’n vakbedrijf denkt graag met je mee om zoveel mogelijk binnen je vooropgestelde budget te blijven.

De juiste ramen en deuren voor jouw project? Vergelijk zeker de adviezen van meerdere specialisten actief in je buurt. Zo maak je de juiste keuzes om je buitenschrijnwerk zo goedkoop mogelijk te houden. Ontvang nu gratis advies van meerdere vakbedrijven!

 

3. Goedkope ramen en deuren volgens plaatsing

ramen en deuren goedkoopste

De materialen, beglazing, … van nieuwe ramen en deuren hebben uiteraard hun prijs. Maar naast de materiaalkosten zijn er ook nog de arbeidskosten, verplaatsingskosten, … van een vakspecialist. Ook door samen te werken met het juiste vakbedrijf kan je dus besparen op je nieuwe buitenschrijnwerk. Wil je je ramen en deuren dus redelijk goedkoop? Dan loont het ook om meerdere specialisten te vergelijken:

 

 • Adviezen: welke tips geeft een vakbedrijf om zo kostenbesparend mogelijk te werk te gaan? Bv. op vlak van materialen voor de profielen, het type hoogrendementsglas, de opties qua hang- en sluitwerk, … Dergelijke keuzes kunnen de prijs van je ramen en deuren flink beïnvloeden.
 • Inbegrepen werkzaamheden: kijk goed wat je offertes allemaal omvatten. Zit het uitbreken van je oude ramen en deuren bv. in de prijs? Wat met het afvoeren van je oude ramen? Hoe zit het met mogelijke isolatiewerken rond je ramen en deuren? Kortom, zorg ervoor dat je geen appels met peren vergelijkt.
 • Ervaring: het gemiddelde uurloon van een vakbedrijf met minder ervaring ligt vaak lager dan dat van een bedrijf met tonnen ervaring. Ook zo kan je besparen op de arbeidskosten. Let wel: ga zeker eerst op zoek naar reviews of voorbeelden van vorige projecten van de vakspecialisten in kwestie. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit van hun werk.
 • Betalingsvoorwaarden: moet je op voorhand al een groot deel van de kosten betalen? Dan is de expert in kwestie misschien niet zo zeker van de kwaliteit van zijn werk. Zo’n groot voorschot kan dus al een teken aan de wand zijn.

 

Welk vakbedrijf voor mijn ramen en deuren kies ik het best?

Bij het vergelijken leg je best meerdere factoren in de weegschaal. De prijs is uiteraard belangrijk, maar staat je er ook niet blind op. Naast die kosten moet je ook letten op de kwaliteit van de materialen, keurmerken, kostenbesparende adviezen van de vakbedrijven, … Zo kies je een betrouwbare expert tegen een correcte prijs.

Wil je meerdere vakspecialisten in je buurt vergelijken? Dat kan snel, gratis en volledig vrijblijvend via onze offerteservice!

 

4. Goedkope ramen en deuren volgens afwerking

goedkope ramen

Ramen en deuren kan je in verschillende luxeniveaus en met meerdere extra opties laten afwerken. Zo’n hogere afwerkingsgraad stuwt uiteraard de kostprijs omhoog. Dat betekent dus ook dat je je ramen en deuren goedkoop kan houden door voor standaard uitvoeringen te kiezen. Enkele tips op een rij:

 

 • Standaard RAL-kleur: kies je voor een standaard kleur? Dan zullen de kosten allicht lager liggen dan voor een afwijkend patroon of een houtnerfstructuur op je PVC raam- en deurprofielen.
 • Type beglazing: er zijn meerdere types hoogrendementsglas op de markt. Je hoeft natuurlijk niet voor de duurste optie te gaan. Zo komt triple glas bv. erg duur uit. Ook met standaard isolatieglas haal je al een goede isolatiewaarde.
 • Goedkoop raam- en deurbeslag: raam- en deurbeslag kan je kopen in verschillende uitvoeringen, elk met hun eigen prijskaartje. Door budgetvriendelijke keuzes te maken hou je je ramen en deuren goedkoop. Bespreek zeker de mogelijkheden met je installateur.
 • Geen extra zonwering: nieuwe ramen kan je laten plaatsen met lamellen, screens, rolluiken, … Die zonwering heeft uiteraard zijn prijs. Hou je het graag goedkoper? Dan kan je deze optie ook gewoon weglaten natuurlijk.

 

Hoe laat ik mijn ramen en deuren afwerken?

De afwerking van jouw ramen en deuren heeft een behoorlijke invloed op de totaalprijs van je project. Bespreek dus zeker uitgebreid alle opties qua kleuren, klinken, raamgrepen, vakverdeling in de ramen, zonwering, … met je vakbedrijf. Als je budget beperkter is, kan zo’n expert daar zeker rekening mee houden. Nog slimmer is om de adviezen van meerdere installateurs naast elkaar te leggen en te kijken wie de meest budgetvriendelijke uitvoeringen heeft.

Gratis meerdere offertes vergelijken? Via onze offertedienst kom je in contact met verschillende specialisten in ramen en deuren.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
zwarte ramen woning
Zwarte ramen: mogelijkheden & inspiratie
enkel glas vervangen
Glas vervangen raam
PVC ramen met houtnerf
PVC ramen met houtnerf
pvc voordeuren
Buitendeur prijs
zwarte binnendeuren
Zwarte binnendeuren
hoogrendementsglas
Hoogrendementsglas: Kostprijs, soorten & voordelen
Houten ramen en deuren
Houten ramen en deuren
driedubbele beglazing
Driedubbel glas plaatsen: mogelijkheden & prijzen