Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Dak isoleren met glaswol

Voor de isolatie van daken maakt men vaak gebruik van glaswol. Je dak isoleren met glaswol biedt dan ook heel wat voordelen. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen en de prijs van dit isolatiemateriaal.

 

Wat is glaswol?

Glaswol behoort tot de minerale wollen. Het wordt gemaakt op basis van gerecycleerd glas en zand. Dit mengsel wordt verhit en nadien tot draden gesponnen. Deze draden worden vervolgens samengekleefd en vormen zo glaswol. Steenwol en rotswol zijn gelijkaardige isolatiematerialen. Hoewel glaswol grotendeels uit lucht bestaat, is het een uitstekend isolatiemateriaal.

 

Dak isoleren met glaswol: voor- en nadelen

dakisolatie glaswol Voordelen

Je dak isoleren met glaswol brengt heel wat voordelen met zich mee. Glaswol is verkrijgbaar in rollen en dekens en is erg makkelijk te plaatsen. Het materiaal is goed samendrukbaar en vult bijgevolg goed kieren en gaten op. Een andere grote troef van glaswol is dat ze, net als alle andere minerale wollen, zowel goede thermische isolatie als geluidsisolatie biedt. Dit wil zeggen dat ze goed warmte en geluid tegenhoudt. Bovendien is het ook nog eens een erg brandveilig materiaal en het wordt gemaakt uit reststoffen, waardoor het ook op milieuvlak scoort.

 

 

glaswol dakisolatie Nadelen

Glaswol heeft als grootste nadeel dat de minerale vezels er bij plaatsing voor kunnen zorgen dat de huid, de ogen en de luchtwegen geïrriteerd raken. Om het stof bij plaatsing tegen te gaan, moet je, indien mogelijk, voor voldoende ventilatie zorgen in de ruimte. Om zoveel mogelijk irritatie te vermijden, is het raadzaam om handschoenen en een stofbril en -masker te gebruiken als je met dit isolatiemateriaal werkt. Bovendien moet glaswol afgewerkt worden met een dampscherm. Hou dus rekening met bijkomend werk.

 

 

 

Prijs glaswol

De voordelen van glaswol werden eerder al in dit artikel besproken, maar de prijs maakt glaswol zeker ook aantrekkelijk. Zo kan je al glaswol kopen aan 10 euro per vierkante meter. Dit is de prijs als je het zelf plaatst. Als je een professional inschakelt, kost dakisolatie met glaswol zo’n 25 euro per vierkante meter. Je hebt in dit geval echter recht op heel wat premies, waardoor een vakman inschakelen vaak toch de voordeligste oplossing is.

Wil je je dak isoleren met glaswol en wil je hiervoor in contact komen met professionals? Klik dan hier om naar de offertepagina te gaan, waar je gratis en vrijblijvend prijzen kan aanvragen.

 
Dak of zolder isoleren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
plat dak isoleren binnenzijde
Plat dak isoleren binnenzijde
dakisolatie pur
Dak isoleren met PUR schuim
zolder isoleren
Dak of zoldervloer isoleren?
isolatieplaten
Isolatieplaten dak
dakisolatie
Soorten dakisolatie en hun prijzen
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen