Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Zwarte binnendeuren

Zwarte binnendeuren worden steeds populairder vanwege van hun stijlvolle uitstraling. Ze geven een modern accent aan elke woning en je kan ze in elk interieur inpassen. In welke materialen kan je een binnendeur in het zwart verkrijgen? Hoe kan je je zwarte deur inkleden? En wat kost zo’n deur gemiddeld? Het antwoord op die vragen lees je in dit artikel.

Ga snel naar:
Materialen zwarte binnendeur
Mogelijke uitvoeringen
Kosten zwarte binnendeur
Inspiratie & voorbeelden
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een zwarte binnendeur?

Zwarte binnendeuren zijn erg geliefd en dat heeft veel te maken met de uitstraling ervan. Een zwarte binnendeur zorgt voor een tijdloze look en past in elk interieur. Bovendien zijn er heel wat uitvoeringen mogelijk voor zwarte binnendeuren. Zo kan je niet alleen kiezen uit verschillende materialen, maar ook beglazing toevoegen, spelen met accenten in je deurbeslag… Door die uitgebreide mogelijkheden kan je een zwarte binnendeur ook binnen bijna elk budget laten plaatsen.

Zwarte binnendeur(en) plaatsen? Vergelijk dan verschillende prijzen, adviezen, uitvoertermijnen… Via ons offerteformulier brengen we je in contact met 2 à 3 specialisten in jouw buurt. Zo vind jij snel de beste vakman voor de plaatsing van jouw zwarte binnendeur. Start je aanvraag hier.

zwarte deur

 

Zwarte binnendeur: materialen

Je kan zwarte deuren in verschillende materialen laten vervaardigen. Het materiaal van je zwarte binnendeur bepaalt in grote mate de prijs en de uitstraling ervan. We overlopen even de mogelijkheden:

 1. Staal

  Zwarte stalen binnendeuren geven een elegante touch aan je ruimte en passen in elke stijl. Het grote voordeel van staal is dat het een van de sterkste materialen is. Zelfs met een fijn stalen profiel kan je veel gewicht dragen, waardoor er heel wat vormen mogelijk zijn. Verder is staal een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Het nadeel van een stalen deur met zwarte kleur is dat het vrij duur is. Het is dus niet voor elk budget weggelegd.

 2. Kunststof

  Kunststof is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Het heeft een levensduur van gemiddeld 50 jaar en is ook recycleerbaar. Een ander voordeel van een kunststof binnendeur is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Kunststof is namelijk 1 van de goedkoopste materialen voor je zwarte binnendeur. En ook qua onderhoud zal je met kunststof niet veel werk hebben.

 3. Aluminium

  Een aluminium binnendeur is goed bestand tegen krassen, roestplekken… Het heeft dan ook een lange levensduur en het nodige onderhoud is erg beperkt. Een aluminium binnendeur kan je op veel mogelijke manieren vormgeven omdat dit materiaal een groot draagvermogen heeft. Wil je graag de unieke look van een zwarte stalen binnendeur, maar past dat niet binnen je budget? Dan kan je altijd kiezen voor een zwarte aluminium deur met steellook.

 4. Hout

  Hout is het materiaal met de beste isolatiewaarden, het heeft een lange levensduur en is makkelijk te bewerken. Daartegenover staat wel dat een houten binnendeur iets meer onderhoud nodig heeft. De belangrijkste reden om voor een houten binnendeur te kiezen, is de natuurlijke en tijdloze uitstraling. Ook populair is een houten deur met zwarte steellook, die de voordelen van hout met de moderne uitstraling van staal combineert.

Welk materiaal kies ik het best? Een ervaren schrijnwerker geeft je graag advies op maat van jouw woning, wensen en budget. Kom vrijblijvend in contact met meerdere schrijnwerkers in je buurt!

 

Mogelijke uitvoeringen voor zwarte binnendeuren

Naast de keuze voor het materiaal kan je je zwarte binnendeur nog op veel andere mogelijke manieren vormgeven. Zo kan je je deur helemaal in de stijl van je interieur laten passen. Een overzicht:

 

1. Type deur

Er zijn verschillende types deuren waaruit je kan kiezen voor je zwarte binnendeur. Het verschil tussen de deuren zit in de manier waarop je ze opent:

 • Draaideur: dit is het meest voorkomende type deur. De deur hangt vast met scharnieren en je kan ze naar binnen of naar buiten openen (afhankelijk van het sluitsysteem).
 • Schuifdeur: schuifdeuren zijn steeds geliefder als binnendeur. Ze openen parallel met de muur en werken met een railsysteem. Het voordeel is dat ze erg plaatsbesparend zijn.
 • Pivotdeur: deze deuren hebben geen kozijn, maar zijn met scharnieren aan de boven- en onderkant vastgemaakt. Ze zijn vooral populair omdat ze veel ruimte in je woning creëren.
 • Zwaaideur: zwaaideuren hangen net als draaideuren vast met scharnieren, maar kan je zowel naar binnen als naar buiten openen. Meestal sluiten deze deuren automatisch door een veersysteem.

 

2. Stompe of opdekdeur

Afhankelijk van het type deur, kan je ook kiezen of je een stompe deur of een opdekdeur wil laten plaatsen:

 • Stompe deur: deze deuren hebben een vlakke zijkant en vallen volledig in het deurkozijn. Stompe deuren hebben een strakke uitstraling en heel wat verschillende afwerkingsmogelijkheden.
 • Opdekdeur: dit type deuren heeft een opdekrand en valt daardoor niet volledig in het deurkozijn. Het voordeel van opdekdeuren is dat ze weinig tocht doorlaten en gemakkelijk te plaatsen zijn.

TIP: schuifdeuren, pivotdeuren en zwaaideuren zijn altijd stompe deuren. Ga je voor een draaideur? Dan kan je kiezen of je liever een opdekdeur of een stompe deur wil.

 

3. Stijl

Zwarte deuren passen in praktisch elke stijl en geven aan elk interieur een opvallend en tijdloos accent. Afhankelijk van het materiaal en de afwerking van je zwarte binnendeur, kan je de stijl nog wat meer naar je hand zetten. Zo zal je bij een klassiek interieur eerder voor een houten deur gaan, terwijl je waarschijnlijk sneller zal kiezen voor staal of aluminium wanneer je interieur minimalistisch is.

 

4. Beglazing

Een zwarte binnendeur met glas is een erg populaire keuze, omdat dit type deur veel licht doorlaat. Daardoor kan je ruimtes makkelijk met elkaar verbinden. Ook die beglazing kan je zelf vorm geven. Zo kan je bv. kiezen tussen gehard, gelaagd, gezuurd of gezandstraald glas. Verder kan je ook zelf bepalen waar en hoeveel glas je in je deur wil verwerken. Wil je lichtinval, maar geen doorkijk? Dan is een zwarte binnendeur met matglas de ideale optie. Andere voordelen van zwarte glazen deuren zijn dat ze geluiddempend, tochtwerend en makkelijk schoon te maken zijn.

 

5. Deurbeslag

Tot slot kan je verschillende accenten in je interieur creëren door te spelen met het deurbeslag van je zwarte binnendeur. Wil je vooral de industriële, minimalistische look van je zwarte binnendeur behouden? Dan kan je kiezen voor een zwarte deurlijst en klink. Maar ook koperen, gouden of zilveren deurbeslag bij je zwarte binnendeur zijn perfect mogelijk.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zwarte binnendeur?

Contacteer dan 1 of meerdere schrijnwerkers in je buurt. Ze informeren je graag over alle mogelijke uitvoeringen en vormgevingen, rekening houdend met jouw wensen en budget. Door het offerteformulier in te vullen, kan je trouwens meerdere prijzen, voorstellen, adviezen… van vakmannen in jouw buurt vergelijken. Vraag vrijblijvend offertes aan.

 

Prijs zwarte binnendeur

Hoeveel je zwarte binnendeur je nu zal kosten, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Welk materiaal heb je gekozen? Gaat het om een schuifdeur, zwaaideur, draaideur of pivotdeur? Verwerk je glas in je deur? Gemiddeld betaal je voor een zwarte binnendeur een bedrag tussen de 200 en 3.000 euro (excl. btw en plaatsing). Hieronder geven we een overzicht van de prijzen per type deur en per materiaal:

 

Prijs zwarte binnendeur per materiaal

Materiaal binnendeurGemiddelde prijs (excl. btw)
Staal€ 1.000 à 3.000
Kunststof€ 500 à 700
Aluminium€ 675 à 875
Hout€ 550 à 800

 

Prijs zwarte binnendeur per type deur

Type binnendeurGemiddelde prijs (excl. btw)
Draaideur€ 500 à 1.000
Schuifdeur€ 1.000 à 2.000
Pivoterende deur€ 1.600 à 2.800
Zwaaideur€ 200 à 1.000

TIP: de prijzen in de tabel hierboven zijn slechts richtprijzen. Wil je de exacte kostprijs kennen voor jouw zwarte binnendeur? Contacteer dan een ervaren schrijnwerker. En vergelijk ook zeker meerdere offertes om de meest geschikte vakman voor een correcte prijs te vinden. Vul het offerteformulier in.

 

Inspiratie & voorbeelden

Interesse in een zwarte binnendeur, maar nog op zoek naar de beste manier om deze in je interieur in te passen? Laat je dan inspireren door de onderstaande voorbeelden van geslaagde realisaties met zwarte deuren in huis.

 

INSPIRATIE 1: zwarte binnendeur in badkamer

zwarte binnendeuren

Deze badkamer wisselt de witte inrichting af met stalen tinten en een zwarte deur. Dat zorgt voor een mooi contrast en een luxueuze uitstraling. De stompe deur valt bovendien ook mooi in het kozijn en ziet er daardoor erg modern en industrieel uit.

 

INSPIRATIE 2: industriële binnendeur zwart

binnendeur zwart

Ook in deze slaapkamer met witte muren wordt gespeeld met bruine tinten en zwarte binnendeuren. In combinatie met het zwarte deurkozijn en de zilveren scharnieren en deurklinken geven de deuren je slaapkamer een industriële en moderne uitstraling.

 

 

INSPIRATIE 3: zwarte binnendeur hout

zwarte binnendeur hout

Zoals je op de bovenstaande foto kan zien, misstaan zwarte binnendeuren ook in de keuken zeker niet. Deze zwarte binnendeur uit hout vormt een mooi contrast met de witte en lichte houtkleuren in de ruimte. Bovendien past het perfect in de landelijke, maar toch moderne inkleding van deze keuken.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
ramen plaatsers vergelijken
Ramen plaatsers vergelijken
vouwdeuren
Vouwdeur: Voordelen, Eigenschappen & Prijs
inbraakwerende deuren
Inbraakwerende deuren
deur pvc
Pvc deuren
ramen en deuren prijzen
Ramen en deuren prijzen
steellook ramen in zwart
Steellook ramen
dubbel glas
Dubbel glas: info & prijzen
schuifpui prijs
Schuifraam prijs