Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Aluminium voordeur

Een aluminium voordeur past goed bij een strakke, moderne woning. Maar ook voor landelijke woningen zijn ze ideaal. Ze zijn bijzonder sterk en gaan een leven lang mee. Door de ruime keuze aan mogelijke afwerkingen, is er voor iedere woning een gepaste combinatie.

 

Voordelen van een aluminium buitendeur

Aluminium voordeuren zijn perfect voor moderne woningen. Ze vragen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur. Aluminium is duurzaam en vormvast. Ze zijn bestand tegen extreme temperaturen. Door hun slanke ontwerp zijn ze ideaal om te combineren met glas.

Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in een ruim assortiment aan kleuren. Een aluminium voordeur is bovendien ook makkelijk te verkrijgen met de opties van een inbraakwerende deur. Deze profielen kunnen zeer makkelijk thermisch geïsoleerd worden. Bovendien zijn aluminium voordeuren beter bestand tegen brand. Ze kunnen ook makkelijk gerecycleerd worden, zonder dat ze hun eigenschappen verliezen.

 

Nadelen

Ondanks de voordelen, heeft het ook enkele nadelen. Aluminium voordeuren zijn duurder dan houten buitendeuren of een voordeur in pvc. Daarnaast zijn ze ook gevoeliger voor corrosie. Bovendien zijn ze niet helemaal krasvrij.

 

Aluminium voordeur prijs

De prijzen van een voordeur in aluminium van 2 m op 0,9 m bedragen tussen de € 1150 en € 1300. Dit is een kostprijs voor een enkele deur, inclusief btw en plaatsing. Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan. Zo kan je makkelijk vergelijken en zie je onmiddellijk welke aanbieder de aantrekkelijkste prijzen heeft.

 

Afwerkingsopties

Aluminium buitendeuren zijn te verkrijgen in heel wat mogelijke afwerkingsopties. Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden:

  • Kleuren: te verkrijgen elke mogelijke RAL-kleur
  • Veiligheid: makkelijk te verkrijgen met extra veiligheidsopties zoals extra beveiligde sloten en veiligheidsglas.
  • Glas: voordeuren in aluminium zijn de uitgelezen buitendeuren om te combineren met glas. Je hebt de keuze uit heldere, matte, gespiegelde of gezandstraald glas.

aluminium voordeuren

 

Onderhoud & levensduur

Aluminium voordeuren hoef je amper te onderhouden. In tegenstelling tot houten voordeuren, hoef je ze niet meer te behandelen. Ze blijven hun uitstraling behouden. Reinigen doe je met een aangepast schoonmaakmiddel. Vermijd zeker en vast het gebruik van schuurmiddelen. Aluminium is namelijk gevoelig voor krassen.

De levensduur van aluminium voordeuren is erg groot. Een dergelijke buitendeur heb je voor het leven. De prijs ligt hoger dan de meeste materialen, maar het gemak en comfort valt niet te evenaren.

 

Aandachtspunten bij het kiezen

Vergeet niet dat een voordeur zowat het visitekaartje is van je woning. Let er dus goed op dat de deur past bij de rest van je woning. Daarom is het geen slecht idee om ervoor te zorgen dat de voordeur in dezelfde kleur is als je aluminium ramen. Daarnaast moet hij ook ook passen bij je voorgevel. Denk ook aan je veiligheid. Inbraken gebeuren bijna altijd via de voordeur. Let er dus ook op dat je voordeur beveiligd is met extra beveiligde sloten. Wil je aluminium buitendeuren met glas, opteer dan zeker voor veiligheidsglas. Benieuwd naar de prijs op maat van uw woning?
Vergelijk gratis & vrijblijvend prijzen en materialen van verschillende vakmannen.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
houten voordeuren
Houten voordeur
zelf raam plaatsen
Zelf ramen plaatsen
deur pvc
Pvc deuren
zwarte ramen woning
Zwarte ramen: mogelijkheden & inspiratie
witte aluminium ramen
Witte ramen: mogelijkheden & prijzen
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
dubbel glas
Dubbel glas: info & prijzen
pvc ramen
Pvc ramen