Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Pivoterende deur: inspiratie & prijs

Pivotdeuren hebben geen scharnieren maar een draaipunt in de vloer en het plafond waardoor ze om hun eigen verticale as draaien. Ze zijn stijlvol en geven je interieur een strakke look. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat pivoterende deuren erg populair zijn bij moderne woningen. Ontdek hier meer over de plaatsing, voordelen en prijzen van een pivoterende deur.

 

Wat zijn pivoterende deuren?

Een pivoterende deur, ook wel taatsdeur genoemd, maakt gebruik van sterke scharnieren die in het deurvlak zelf geïntegreerd zijn. Pivotdeuren draaien eigenlijk om hun eigen verticale as omdat de draaipunten zich aan de boven- en onderkant van de deur bevinden, met name in het plafond en de vloer.

Bij de meest moderne systemen is het scharnier nagenoeg onzichtbaar (zonder vloerpot) en volledig in de deur geïntegreerd. Met taatsdeuren kunnen stijlvolle minimalistische deurconstructies gerealiseerd worden zonder dorpels of andere visueel storende elementen.

 

 

Voordelen pivotdeuren

Pivoterende deuren hebben enkele interessante voordelen te bieden. We geven een overzicht:

  • Vrijheid van formaatkeuze: De draailager in de vloer verdraagt hoge lasten en is uitermate geschikt voor heel hoge en brede deuren.
  • Ook heel zware deuren (van 500 kg of meer) zijn mogelijk.
  • Diverse afwerkingen zijn mogelijk: gestabiliseerde deurplaat of glazen constructies met (gedeeltelijke) aluminium of stalen omlijsting.
  • Pivoterende deuren worden altijd op maat gemaakt in overeenstemming met de architectuur van de woning.
  • Door het draaipunt in de vloer en het plafond draaien taatsdeuren in alle richtingen.
  • Het draaipunt kan vrij gekozen worden: Centraal of excentrisch pivoterende deuren.
  • Pivotdeuren geven je interieur een strakke en elegante look.

 

 

Prijs van een taatsdeur

De prijs van een pivoterende deur met veiligheidsglas (hoogte 2,15m; breedte 1,30m) kan al snel oplopen tot meer dan €2200 (excl. btw). Daarbij komen nog extra kosten zoals installatie, handgrepen en sloten. Van plan om een pivotdeur te laten plaatsen en benieuwd naar een prijs op maat van jouw project? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij professionals kan via de offertepagina.

 

Mogelijke uitvoeringen

Binnen het assortiment pivotdeuren zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk. Een overzicht van de mogelijkheden:

 

1. Centraal of excentrisch pivoterende deuren

Pivoterende scharnieren kunnen zowel centraal als excentrisch gebruikt worden. Bij centraal pivoterende deuren worden de scharnieren in het midden van de deur geplaatst en draait de deur om haar middelpunt.

Bij een excentrische plaatsing, staan de scharnieren aan de zijkant van de deur. Daarbij wordt meestal een 1/3 verhouding gehanteerd voor de positie van het scharnierpunt.

 

2. Gewone pivot of pompsysteem

Kies je voor een gewone pivot, dan blijft de deur staan op de plaats waar de gebruiker ze laat staan. Een systeem met pompsysteem in de vloer of het deurblad laat de deur automatisch sluiten. Dat laatste heeft als voordeel dat warmte- en energieverlies vermeden wordt en dat de akoestiek in het gebouw optimaal blijft.

 

3. Pivotdeuren met of zonder omlijsting

Een taatsdeur kan voorzien worden van een zichtbare of onzichtbare omlijsting, wat volledige afsluiting rondom het deurblad garandeert. Het grote voordeel van een omlijsting is de verhoogde akoestische en thermische isolatie. Doordat de scharnieren bij pivotdeuren in het deurpaneel verwerkt worden, kunnen ze ook zonder deuromlijsting geplaatst worden.

 

Benieuwd naar de kostprijs van pivoterende deuren op maat van jouw woning? Vraag nu vrijblijvend offertes aan bij schrijnwerkers uit jouw regio en vergelijk makkelijk en snel materialen, realisaties, voorstellen en prijzen.
✓ Klik hier voor meer informatie over onze offerteservice en vraag prijzen aan.

 

 
Binnendeuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
standaard deurmaten
Standaardafmetingen binnendeuren
blokdeur
Blokdeuren: Info & Prijzen
glazen binnendeuren
Glazen binnendeuren: info & prijzen
landelijke binnendeur woonkamer
Landelijke binnendeuren: info, inspiratie & prijzen
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water