Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Pvc voordeur

Een voordeur in pvc is duurzaam en erg budgetvriendelijk. Ze zijn verkrijgbaar in een ruim assortiment aan stijlen, kleuren en opties. Daarom behoren ze al jaren tot één van de populairste soorten voordeuren.

 

Voordelen & nadelen van een voordeur in kunststof


pvc voordeur Voordelen

Voordeuren in pvc zijn erg budgetvriendelijk. Ze zijn te verkrijgen in elke mogelijke RAL-kleur. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in heel wat stijlen: van modern en strak tot klassiek en landelijk. Ook imitaties in hout en aluminium zijn mogelijk. Zo combineer je de voordelen van deze materialen, zonder de hoge kostprijs en het intensieve onderhoud. Een pvc deur heeft namelijk weinig onderhoud nodig. De goede isolatiewaarden vormen een extra troef, zowel op thermisch als akoestisch vlak. Ten slotte is kunststof duurzaam. Dit materiaal kan perfect gerecycleerd worden.

 

 

Nadelen

Kunststof voordeuren kan je niet bewerken. Dit is allicht het grootste nadeel. Pvc deuren herschilderen is niet mogelijk. Daarnaast zijn ze gevoelig voor krassen en vaak niet bestand tegen hoge temperaturen.

 

Prijs

De gemiddelde prijs van een pvc voordeur bedraagt € 1600. Extra opties zoals inbraakwerend glas, extra beveiligde sloten of glas drijven de prijs op. Een veiligheidsdeur in pvc kan makkelijk € 1000 duurder zijn dan een standaard voordeur in kunststof. Ten opzichte van andere materialen zijn ze wel goedkoop. Gemiddeld kost ze 15 procent minder dan hout en 20 procent minder dan aluminium.

 

Tip: De beste prijs voor een voordeur vind je door prijzen op te vragen bij verschillende bedrijven. Zo kan je de verschillende voorstellen makkelijk vergelijken.  Vraag hier gratis prijzen op maat aan en vergelijk zelf.

 

Opties voor pvc voordeuren

Een voordeur in pvc is te verkrijgen in heel wat opties. Elke mogelijke kleur en stijl is te verkrijgen. Daarnaast heb je ook andere mogelijkheden zoals extra glas, inbraakwerende afwerkingen of een automatisch slot. Ontdek hieronder de belangrijkste mogelijkheden.

 

Stijlen: landelijk, klassiek of modern

De keuze aan stijlen en kleuren maakt van kunststof een populair materiaal. Aangezien een  voordeur een niet onbelangrijke invloed heeft op de totale uitstraling van je woning, ga je best niet overhaast te werk. Voor elk type woning is er wel een gepaste stijl. Strakke en moderne woningen zijn gebaat bij minimalistische pvc-deuren. Maar ook landelijke of klassieke woningen kunnen in dezelfde stijl makkelijk een gepaste kunststof voordeur vinden. Daarnaast kan je nog eens kiezen uit een ruim assortiment aan kleuren.

pvc voordeur in wit

 

Glas

Een voordeur met glas oogt eleganter. Het zorgt voor meer licht in de woning. Ga meteen voor hoogrendementsglas om warmteverliezen te beperken. Qua stijl heb je de keuze uit heel wat patronen. Ook mat glas en gezandstraald glas behoren tot de mogelijkheden.

 

Imitatie van hout of aluminium

Wil je graag de uitstraling van hout of aluminium zonder de nadelen? Dan zijn pvc voordeuren met materiaalimitaties de oplossing. Ze kosten veel minder dan echte materialen, maar bezitten wel de uitstraling. Daarnaast heb je ook het voordeel dat je ze amper moet onderhouden.

 

Inbraakwerende veiligheidsopties

Doorgaans kan je bij de meeste fabrikanten voordeuren verkrijgen met extra veiligheidsopties. In deze tijden is dat zeker en vast geen overbodige luxe. Voorbeelden van extra beveiligingscomponenten zijn onder andere inbraakwerend glas, veiligheidssloten, alarmcontacten of dievenklauwen. Wie volledig op veilig wil spelen, kan kiezen voor volledig uitgeruste inbraakwerende deuren.

 

Domotica

Je deur bedienen met behulp van domotica verhoogt je comfort en je veiligheid. Vanop een mobiel toestel zoals een iPad of een smartphone sluit of open je de voordeur. Zo behoudt je ten alle tijde de controle, ook als je er niet bent.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
witte aluminium ramen
Witte ramen: mogelijkheden & prijzen
pvc ramen
Pvc ramen
premies ramen en deuren 2015 2016
Premies ramen en deuren 2024
zwarte ramen woning
Zwarte ramen: mogelijkheden & inspiratie
inbraakwerende deuren
Inbraakwerende deuren
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
schuifpui prijs
Schuifraam prijs
driedubbele beglazing
Driedubbel glas plaatsen: mogelijkheden & prijzen