Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Warmtepompboiler

Ook al beschik je niet over de mogelijkheden voor zonnepanelen of heb je met je huidige PV-installatie stroom op overschot. Zonde als je dan de warmtepompboiler niet overweegt. Met slechts één derde van de benodigde energie wordt de jaarlijkse behoefte aan sanitair water duurzaam opgewekt.

 

Werking

De warmtepompboiler produceert warm tapwater voor huishoudelijk gebruik. Hij haalt zijn energie uit aangezogen lucht meestal van binnen in de woning. De lucht uit de garage, de stookruimte of kelder is hiervoor het best geschikt. Uit deze lucht wordt door de warmtepomp zo veel mogelijk energie onttrokken. De afgekoelde lucht wordt buiten uitgeblazen of kan soms gebruikt worden in de woning (de wijnkelder bvb.). Zelfs vrij koele garage waar de temperatuur boven 10°C blijft, kan geschikt zijn om lucht aan te voeren en je water op een economische manier te verwarmen tot meer dan 55°C.

De warmtepompboiler is ideaal om een bestaande elektrische boiler te vervangen, maar geeft ook een behoorlijke besparing bij vervanging van een gas-of stookolie systeem.

Heel gemakkelijk te installeren. Een stopcontact, een afloop en de wateraansluitingen zijn dingen die je meestal al terug vindt in de verwarmingsruimte. Daarnaast hebben we enkel nog de luchtafvoer die meestal naar buiten wordt geleid.

Ben je geïnteresseerd om een warmtepompboiler te laten plaatsen? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met vaklui in jouw buurt via onze offerteservice!

warmtepompboiler

Besparing

Uw grootste voordeel is wel dat de warmtepompboiler volledig kan instaan voor de verwarming van het sanitair warm water.

Met 1kWh toegevoerde energie om de boiler te laten werken wordt gemiddeld 3kWh aan verwarming geleverd. Hierdoor bespaar je 1/3 in je totale energieverbruik voor de verwarming van je sanitair warm water en dit voor 100% van de productie. Voor het gemiddelde verbruik van 800kWh per persoon per jaar zal de warmtepomp hiervoor slechts 250 tot 300 kWh aan elektriciteit nodig hebben wat een serieuz

De gemonteerde elektrische weerstand is enkel noodzakelijk voor de bescherming tegen de legionella bacterie, maar kan ook een extra boost geven aan je boiler tot 70°C.

De warmtepompboiler is daarom ook ideaal in combinatie met PV zonnepanelen waardoor je een volledig onafhankelijk systeem kan creëren.

 

Lees ook
prijs zonneboiler
Kostprijs zonneboiler: overzicht soorten
voorbeeld zonneboiler
Zonneboiler werking
zonneboilercombi's
Zonneboilercombi: prijs & voordelen
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel