Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Zonneboilercombi: prijs & voordelen

Een zonneboilercombi is één van de meest praktische zonneboilers. Hij is zowel geschikt voor het verwarmen van sanitair water als het verwarmen van de gehele woning. Daarnaast is hij ook de ideale duurzame boiler voor grote gezinnen. Ontdek hier de prijs & voordelen van de zonneboilercombi.

 

Wat is een zonneboilercombi?

zonneboilercombi Een zonneboilercombi is een systeem dat zonnewarmte opneemt via de zonnecollectoren. Deze zonneboiler gebruikt deze warmte voor zowel het verwarmen van het kraanwater als voor de centrale verwarming. Het wordt een combi genoemd omdat het gepompte systeem naast de zonnecollectoren ook een CV-brander bevat. Indien de collectoren niet genoeg warmte kunnen opnemen, neemt de CV-brander het over. Dit kan wel eens voorvallen in de wintermaanden of tijdens perioden met slecht weer.

Hoewel een zonneboilercombi voor alle cv-systemen geschikt is, is het systeem vooral ideaal voor vloerverwarming, omdat deze op lage temperaturen werken en dus het hoogste rendement behalen. In vergelijking met een gewone zonneboiler bespaart de zonneboilercombi ongeveer 5 % meer energie.

 

Voordelen & nadelen

+ : lagere energiefactuur: de besparing op gewone energie is dus 5% groter dan bij een gewone zonneboiler. Met een combi kan namelijk nog een extra besparing gerealiseerd worden van zo’n 75 à 100 m3 gas per jaar. Na een eenmalige investering, heb je dus wel een maandelijkse energiefactuur die een stuk lager is dan je gewend bent!

+ : Ideaal voor grote gezinnen:  een ander groot voordeel is dat je met een combi op meerdere plaatsen tegelijk warm water kan afnemen in de woning. Zo is het bijvoorbeeld geen probleem om de afwas te doen terwijl een ander gezinslid onder de douche staat.

+ : milieuvriendelijk: met een zonneboilercombi kan je op meerdere manieren gebruik maken van zonne-energie voor je woning en dus nog minder ‘grijze’ energie afnemen waardoor je veel minder CO2 uitstoot veroorzaakt.

hoge prijs: zonneboilercombi’s behoren tot de duurste zonneboilers.

: groot in omvang: de zonneboilercombi neemt veel plaats in beslag.

 

Zonneboilercombi prijs

De zonneboilercombi wordt vooral gezien als investering in een schoner milieu. Door de hoge aanschafkosten en het feit dat je er weinig of geen subsidie voor kunt krijgen, kun je het apparaat namelijk niet helemaal terugverdienen via de jaarlijkse besparingen op de energiefactuur. Gemiddeld kost een zonneboilercombi tussen de € 3100,- en € 5000,-.

In vergelijking met een gewone zonneboiler zullen de prijzen voor vergelijkbare combi’s een stuk hoger zijn. Dat in combinatie met het ontbreken van een premie, maakt de terugverdientijd van een combi stukken langer en eigenlijk niet haalbaar binnen de levensduur van het apparaat.

Vraag hier gratis & vrijblijvend info & offertes op maat bij ervaren installateurs van zonneboilers.

zonneboilercombi verwarming

Conclusie

Een zonneboilercombi is een duur maar comfortabel systeem waarmee zowel je sanitair water én je woning kunt verwarmen. Je kan zonder problemen op meerdere plaatsen tegelijk warm water aftappen. Daarnaast is het systeem is vooral ideaal voor centrale verwarming in de vorm van vloerverwarming, plafondverwarming of muurverwarming. Dat komt omdat ze functioneren op basis van water van 60 graden Celsius.

Lees ook
warmtepompboiler
Warmtepompboiler
voorbeeld zonneboiler
Zonneboiler werking
prijs zonneboiler
Kostprijs zonneboiler: overzicht soorten
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel