Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Kostprijs zonneboiler: overzicht soorten

Een zonneboiler is een ecologisch verantwoorde manier om je badkamer en sanitair te voorzien van warm water. Gemiddeld kost een zonneboiler (inclusief btw en installatie) tussen de € 3000 en € 5000. De prijs wordt bepaald door het type en de grootte van het opslagvat. Hier kom je te weten wat de kostprijs is van de verschillende soorten zonneboilers.

Benieuwd naar de prijs van een zonneboiler? Vraag hier gratis prijzen op maat aan.

 

prijs zonneboiler Kostprijs klassieke zonneboiler

Een klassieke zonneboiler bestaat uit een gesloten kring met een opslagvat. In dit systeem zal de vloeistof uit de zonnecollectoren opgewarmd worden en geleid worden naar de spiraalvormige warmtewisselaar die doorheen het opslagvat loopt. Een pomp voorziet de circulatie van vloeistof. De eigenlijke vloeistof is een combinatie van water met antivries elementen die in koperen buizen opgeslagen zitten. De gekoppelde zonnecollector heeft meestal een oppervlakte van 3 tot 5 m².

Gemiddelde prijs: € 3000 (incl. plaatsing & btw)

 

Kostprijs zonneboiler met terugloopsysteem Zonneboiler met terugloopsysteem

Een terugloopsysteem lijkt op een aantal vlakken op de klassieke zonneboiler. En toch verschillen ze van elkaar. De vloeistof in een zonneboiler met terugloopsysteem bestaat niet uit chemische bestanddelen, maar enkel uit water. Het nadeel hiervan is dat er kans is op bevriezen tijdens de wintermaanden. Een temperatuursensor zorgt ervoor dat het water uit de zonnecollectoren terugvloeit naar het terugloopvat van zodra de temperatuur daalt onder een bepaald punt.

Gemiddelde prijs: € 4800 (incl. plaatsing & btw)

 

 

kostprijs cv zonneboiler Kostprijs van een CV zonneboiler

Als je geen fan bent van een extra naverwarming, dan is de cv zonneboiler misschien meer je ding. Bij een CV zonneboiler loopt een deel van de cv-ketel door in het voorraadvat. Het voordeel hiervan is dat de voorraadtank op constante temperatuur blijft. Vaak is de minimumtemperatuur 60 graden Celcius. Interessant als je tegelijk wil douchen en ook elders warm water wil gebruiken. Daardoor is hij ideaal voor grote gezinnen. Bij dit systeem is er geen naverwarming.

Gemiddelde prijs: € 4700 (incl. plaatsing & btw)

 

 

Kostprijs zonneboiler combi ketel Prijs zonneboilers met combiketel

Een zonneboiler met combiketel kan je zowel je sanitaire water als de rest van het water (aangesloten op de cv-ketel) verwarmen. Deze soort ketels zijn dan ook geschikt voor grotere huishoudens. Hij werkt met drie warmtewisselaars. Éen voor het tapwater, een wisselaar voor verwarming van het water in de cv-installatie, en eentje om de warmte van de zonnecollectoren over te dragen naar de vloeistof. Deze zonneboiler kan ook als basis dienen voor vloerverwarming.

Gemiddelde prijs: € 5000 (incl. plaatsing & btw)

Lees hier meer over de zonneboilercombi

 

Lees ook
warmtepompboiler
Warmtepompboiler
voorbeeld zonneboiler
Zonneboiler werking
zonneboilercombi's
Zonneboilercombi: prijs & voordelen
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel
pelletketel
Pelletketel