Bouwplannen? Wij helpen jou.

Kostprijs zonneboiler: overzicht soorten

Een zonneboiler is een ecologisch verantwoorde manier om je badkamer en sanitair te voorzien van warm water. Gemiddeld kost een zonneboiler (inclusief btw en installatie) tussen de € 3000 en € 5000. De prijs wordt bepaald door het type en de grootte van het opslagvat. Hier kom je te weten wat de kostprijs is van de verschillende soorten zonneboilers.

Benieuwd naar de prijs van een zonneboiler? Vraag hier gratis prijzen op maat aan.

 

prijs zonneboilerKostprijs klassieke zonneboiler

Een klassieke zonneboiler bestaat uit een gesloten kring met een opslagvat. In dit systeem zal de vloeistof uit de zonnecollectoren opgewarmd worden en geleid worden naar de spiraalvormige warmtewisselaar die doorheen het opslagvat loopt. Een pomp voorziet de circulatie van vloeistof. De eigenlijke vloeistof is een combinatie van water met antivries elementen die in koperen buizen opgeslagen zitten. De gekoppelde zonnecollector heeft meestal een oppervlakte van 3 tot 5 m².

Gemiddelde prijs: € 3000 (incl. plaatsing & btw)

 

Kostprijs zonneboiler met terugloopsysteemZonneboiler met terugloopsysteem

Een terugloopsysteem lijkt op een aantal vlakken op de klassieke zonneboiler. En toch verschillen ze van elkaar. De vloeistof in een zonneboiler met terugloopsysteem bestaat niet uit chemische bestanddelen, maar enkel uit water. Het nadeel hiervan is dat er kans is op bevriezen tijdens de wintermaanden. Een temperatuursensor zorgt ervoor dat het water uit de zonnecollectoren terugvloeit naar het terugloopvat van zodra de temperatuur daalt onder een bepaald punt.

Gemiddelde prijs: € 4800 (incl. plaatsing & btw)

 

 

kostprijs cv zonneboilerKostprijs van een CV zonneboiler

Als je geen fan bent van een extra naverwarming, dan is de cv zonneboiler misschien meer je ding. Bij een CV zonneboiler loopt een deel van de cv-ketel door in het voorraadvat. Het voordeel hiervan is dat de voorraadtank op constante temperatuur blijft. Vaak is de minimumtemperatuur 60 graden Celcius. Interessant als je tegelijk wil douchen en ook elders warm water wil gebruiken. Daardoor is hij ideaal voor grote gezinnen. Bij dit systeem is er geen naverwarming.

Gemiddelde prijs: € 4700 (incl. plaatsing & btw)

 

 

Kostprijs zonneboiler combi ketelPrijs zonneboilers met combiketel

Een zonneboiler met combiketel kan je zowel je sanitaire water als de rest van het water (aangesloten op de cv-ketel) verwarmen. Deze soort ketels zijn dan ook geschikt voor grotere huishoudens. Hij werkt met drie warmtewisselaars. Éen voor het tapwater, een wisselaar voor verwarming van het water in de cv-installatie, en eentje om de warmte van de zonnecollectoren over te dragen naar de vloeistof. Deze zonneboiler kan ook als basis dienen voor vloerverwarming.

Gemiddelde prijs: € 5000 (incl. plaatsing & btw)

Lees hier meer over de zonneboilercombi

 

 

 

Subsidies voor zonneboilers

Dankzij de verschillende beschikbare subsidies wordt een zonneboiler nog interessanter. Premies zijn te verkrijgen via de netbeheerder, de Vlaamse overheid, maar ook via je gemeente. Om er aanspraak op te kunnen maken, moet je voldoen aan een aantal strikte voorwaarden. Lees dus steeds de kleine lettertjes.

Lees ook
zonneboilercombi's
Zonneboilercombi: prijs & voordelen
zolder verbouwen kosten
Zolder renoveren
tempex vloerisolatie
Tempex vloerisolatie
spouwmuur isoleren of niet
Spouwmuur isoleren of niet?
zelf raam plaatsen
Zelf ramen plaatsen
metalen raam
Metalen ramen: mogelijkheden & prijzen
Vocht in muur behandelen
Vochtige muren herstellen
witte aluminium ramen
Witte ramen: mogelijkheden & prijzen