Camerabeveiliging plaatsen
Inbrekers en criminelen worden steeds inventiever en zelfs met de meest geavanceerde sloten is je woning of bedrijf nog niet veilig. De enige manier waarop je echt jezelf kan beschermen is door camerabeveiliging. Camerabeveiliging helpt bij opsporingen maar heeft ook een preventieve werking. Welke soorten camerabeveiliging er bestaan lees je hier.
Graag een offerte? Vraag nu vrijblijvend prijzen aan bij erkende installateurs via onze offerteservice. Klik hier voor meer informatie.
Welke soorten camerabeveiliging zijn er beschikbaar?
Er zijn talloze soorten bewakingscamera’s verkrijgbaar. Elke type heeft zijn eigen mogelijkheden en daarbij zijn er ook heel veel verschillende prijsklassen. Welke camerabeveiliging je het beste kan kiezen, is afhankelijk van hoe je het wil gebruiken en wat je budget is. Hieronder zetten we de meest gebruikelijke mogelijkheden voor je uiteen, zodat je weet waar je op moet letten als je camerabeveiliging wil aanschaffen.
Grootte van het geheugen en mogelijkheid om deze te koppelen
Camerabeveiliging bestaat uit meer dan alleen beeldmateriaal. Je moet het beeldmateriaal ook makkelijk en steeds opnieuw kunnen bekijken. Goedkopere beveiligingssystemen hebben vaak onvoldoende geheugen en kunnen ook niet gekoppeld worden aan digitale recorders. Aangeraden wordt om te kiezen voor een systeem met voldoende geheugen (tenminste 2 maanden) en de mogelijkheid van uitbreiding of koppeling.
Bereik van de camera’s
Een ander belangrijk punt om op te letten is het bereik van de camera. Als de camera maar een kleine kijkhoek heeft, krijgt een eventuele dief de kans om er buiten het beeld langs te glippen. Kies voor een camera met een zo groot mogelijke kijkhoek. De zogenaamde Dome Camera, zo’n glazen bol die aan het plafond hangt, is wat dat betreft een echte topper. Maar dan moet er wel een geschikte ophangplaats zijn. Het monteren en afstellen van dome camera’s vraagt de nodige expertise. Voor een vrijblijvende prijs op maat verwijzen we u graag door naar onze offerteservice. Klik hier voor meer informatie.
Camerabeveiliging met nachtzicht
Voor dit type camera wordt het meest gekozen omdat criminaliteit en vandalisme meestal plaatsvindt in het donker. Nachtzicht is daarom een belangrijke eigenschap van een beveiligingscamera. Het nadeel van deze camera’s is dat ze bij daglicht minder goed werken en dat de opgenomen beelden minder scherp zijn dan bij gewone camera’s. Als alternatief zou je verlichting met bewegingssensor kunnen gebruiken in combinatie met een gewone camera.
Draadloze Camerabeveiling
In sommige gevallen geniet een draadloos systeem de voorkeur. De camera’s worden dan via streaming gekoppeld aan een monitor en digitale recorder. Let wel op de batterijen; kies voor batterijen met een lange levensduur en controleer regelmatig of deze aan vervanging toe zijn.
Dit soort camera’s zijn gevoeliger voor hacken en daarom worden de digitale signalen via codering beveiligd. Om dat batterijen te sparen , zijn deze camera’s veelal voorzien van een bewegingsdetector.
Inzoomen en richten
In grotere ruimten, zoals winkels en bedrijfspanden, is een camera die je kan besturen en waarmee je kan inzoomen erg handig. Bij een verdachte situatie kan je precies op die plek richten en inzoomen en zo nauwkeurig zien wat er gebeurt. Dit soort camera’s zijn uitsluitend geschikt voor manuele bediening en wordt vooral gebruikt voor winkels.
Zelf installeren of een installateur inhuren?
U kunt uiteraard een erkend installateur inhuren voor het plaatsen van camerabeveiliging. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in camerabewaking kan je precies vertellen wat voor jouw situatie de beste beveiliging is.
Elk gebouw en elke situatie stellen andere eisen aan de camerabeveiliging en daarom is, zeker als je er zelf geen ervaring mee hebt, professioneel advies wel aan te raden. De prijzen voor een professioneel beveiligingssysteem lopen op vanaf ongeveer € 750.
Tip: via onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs van beveiligingscamera’s. Klik hier voor meer informatie.
Maar als je project niet al te groot is en je bent een beetje handig, kan je ook overwegen om het zelf te doen. Er zijn al pakketten verkrijgbaar voor rond de € 350,-.