Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Camerabewaking: soorten & prijs

Als je de veiligheid van je woning wil verbeteren, kan je overwegen om camerabewaking te installeren. In dit artikel kan je kennismaken met de verschillende soorten camerasystemen en hun prijzen. Je ontdekt ook meer over de wetgeving voor het plaatsen van camera’s.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor de plaatsing van camerabewaking? Klik hier voor meer informatie.

 

Mogelijkheden

Bij het plaatsen van camerabeveiliging heb je heel wat mogelijkheden. Hier vind je enkele vaak voorkomende vormen van camerabewaking.

 

Analoge camerabewaking

soorten camerabewaking Met analoge camerabewaking kan je de door de camera’s gemaakte beelden bekijken via internet als je een recorder installeert op het netwerk. Dit systeem is weliswaar redelijk goedkoop, maar het is al redelijk verouderd en de kwaliteit van de beelden is met slechts 0,3 megapixel niet zo goed. Bovendien moet er voor elke camera afzonderlijk bekabeling naar de recorder geïnstalleerd worden, wat de installatie vrij complex maakt. Een voordeel van dit systeem is dat er geen beeldverlies is als het netwerk uitvalt. Via infraroodverlichting is het ook in donkere omstandigheden mogelijk om beelden te maken.

 

 

Hogere beeldkwaliteit met IP camera’s

Door de hogere resolutie leveren IP camerabewakingsystemen een betere beeldkwaliteit. Hierdoor heb je wel meer opslagcapaciteit nodig, al wordt dit probleem bij de modernste systemen opgelost dankzij videocompressie. Het grootste voordeel van dit systeem is dat er heel wat mogelijkheden zijn. Je kan onder meer inzoomen, beweging detecteren en zelfs meldingen ontvangen als er beweging wordt gedetecteerd. Daarnaast kan je makkelijk de beelden van de camera’s bekijken via internet.

 

 

HD-SDI camera’s: camerabeelden in hoge definitie

Dit soort camerabewaking combineert het gebruiksgemak van de standaard camera met beeldkwaliteit in high definition. De beelden van deze camera’s kunnen enkel opgenomen worden door een HD-SDI recorder, al is de aansluiting wel dezelfde als die bij analoge camera’s. Het is mogelijk om deze camera’s in een gesloten systeem te gebruiken, maar je kan ze ook makkelijk aansluiten op een netwerk, zodat je de beelden ook op je computer of smartphone kan bekijken.

 

Camerabewaking draadloos

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een draadloze camera te installeren. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je geen rekening hoeft te houden met een bekabelingsysteem. Dit maakt ze makkelijk te installeren en je kan ze bovendien ook snel een andere plaats geven.

 

Camerabewaking wetgeving

Het plaatsen van camerabeveiliging is gebonden aan enkele strikte regels. Je moet je aan de algemene Privacywet houden en er is ook een specifieke Camerawet. Zo is het verplicht om aan te geven bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer dat je een camerasysteem hebt geplaatst. Deze aangifte kan je online doen en moet geregeld zijn vóór het in gebruik nemen van het beveiligingssysteem.

Er moet ook op elke toegang tot de plaats die uitgerust is met camerabewaking een pictogram geplaatst worden dat aangeeft dat er camerabeveiliging is geïnstalleerd. Het formaat van dit pictogram hangt af van de aard van de plaats waar de camera(‘s) geplaatst is/zijn. Je mag als particulier bovendien geen camera’s plaatsen op openbaar domein noch beelden maken van het openbaar domein. Voor meer informatie over de wetgeving rond camerabeveiliging kan je advies vragen aan de installateur van je camerasysteem.

 

Prijs camerabewaking

De prijs voor de standaard analoge camera’s begint bij ongeveer 50 euro per stuk (BTW niet inbegrepen). Voor een IP camera betaal je al snel 100 euro, en de prijzen voor camera’s met betere beeldkwaliteit, betere zoomopties en een groter bereik liggen nog een pak hoger. Voor een draadloze camera beginnen de prijzen aan 100 euro per stuk. Kies je voor een hele set, inclusief opslagmateriaal voor de beelden en eventuele accessoires, dan zullen de prijzen uiteraard hoger liggen. Voor een analoog bewakingssysteem met 1 camera mag je dan rekenen op een startprijs van 300 euro, voor een ip camera set met 1 camera starten de prijzen rond 500 euro.

Hou er rekening mee dat plaatsing van camerabewaking ook kosten met zich meebrengt.

Wil je camerabewaking laten installeren door een professional? Via de online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmannen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 
Camerabewaking installeren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
camerabewaking buiten
Bewakingscamera buiten
camerabeveiliging plaatsen
Camerabeveiliging plaatsen
ip camera
IP camera plaatsen
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water