Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

IP camera plaatsen

Je kan de veiligheid in en rond je woning of bedrijf verhogen door het plaatsen van een ip camera. Dit type camera wordt aangesloten op het computernetwerk van de woning of het bedrijf, waardoor je makkelijk de beelden kan bekijken op verschillende toestellen. In dit artikel kom je meer te weten over de mogelijkheden en prijzen van ip camera’s.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor het installeren van camerabewaking kan op deze pagina.

 

Wat is een ip camera?

Een ip camera (ip staat voor internet protocol) is een vorm van camerabeveiliging die aangesloten wordt op het computernetwerk. Voor de aansluiting kan je kiezen voor een netwerkkabel, maar tegenwoordig is het veel eenvoudiger om te kiezen voor een draadloze aansluiting op het netwerk (wifi ip camera), al is er uiteraard wel steeds een voeding nodig. Een draadloze ip camera kan snel aangesloten worden en kan je de beelden eenvoudig bekijken op je computer, smartphone of tablet. Je kan de beelden opslaan op een computer of een externe harde schijf met internetverbinding. Bovendien kan je nog andere functies toevoegen. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je een melding krijgt als er beweging wordt waargenomen. Op die manier kan je snel reageren als er iemand probeert in te breken.

 

Kan ik een ip camera buiten installeren?

Het is zeker mogelijk om een ip camera buiten te plaatsen. Om de kwaliteit van de beelden te garanderen is het wel nodig om de camera goed te onderhouden. Daarom maak je de lens (of de behuizing in het geval van een dome model) best regelmatig schoon. Dit kan eenvoudigweg met een vochtige doek of speciaal hiervoor bestemde schoonmaakdoekjes. Let er ook op dat er geen spinnenwebben voor de lens hangen. Je controleert ook best regelmatig of er geen schade aan de bekabeling is.

>>> Meer info over aandachtspunten en onderhoud voor camerabewaking buiten vind je op deze pagina.

Ben je op zoek naar een professional voor de installatie van een camerabewakingssysteem in je woning of bedrijf? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen.

 

Uitvoeringen

Er zijn twee cameratypes die erg populair zijn:

bullet camera 1) De bullet camera is eigenlijk het klassieke cameramodel. Je kan een bullet ip camera buiten of binnen plaatsen. Dit type camera is redelijk groot en opvallend en wordt doorgaans aan een muur of paal bevestigd. De montage ervan is niet moeilijk en bij draaibare camera’s kan men makkelijk de draairichting instellen om voor een optimale camerabewaking te zorgen. Doorgaans is een bullet camera voorzien van een infraroodfunctie, waardoor hij ook in donkere omstandigheden kwalitatieve beelden kan maken. Een nadeel aan bullet camera’s is dat ze vrij makkelijk gesaboteerd kunnen worden als ze op lage hoogte hangen. Ze zijn in vele gevallen ook minder esthetisch dan de dome camera’s.

 

dome camera 2) Een dome camera valt minder op dan een bullet camera. Deze koepelvormige camera’s met glazen of kunststof behuizing worden doorgaans aan het plafond of een muur bevestigd, maar met behulp van een beugel kunnen ze ook aan palen gemonteerd worden. Door de stevigheid van dit cameratype is hij zeer geschikt voor camerabewaking buiten. Een ander voordeel is dat het moeilijk is om de lens te zien. Hierdoor wordt het moeilijk voor inbrekers om te weten of ze gefilmd worden of niet. Qua soorten dome camera’s zijn er veel keuzemogelijkheden. Zo zijn er modellen met een vaste filmrichting, maar er zijn ook versies met draaibare lenzen, bewegingssensoren, nachtzicht en zoomfunctie.

 

Ip camera kopen

Wil je een ip camera kopen, dan heb je keuze uit veel types en kwaliteiten. Voor een basismodel van een ip camera kan je je verwachten aan een prijs van ongeveer 100 euro, al kan de prijs voor goedkope modellen soms nog lager liggen. Dit is de prijs voor de camera zelf, een hele set met 1 camera, een recorder en eventuele accessoires kan al snel 500 euro of meer kosten. De prijzen kunnen uiteraard nog oplopen als je kiest voor een camera met een hogere beeldkwaliteit, bewegingssensoren, grote draairichting,…

Hou er rekening mee dat het laten plaatsen van een camerabewakingssysteem extra kosten met zich meebrengt.

Wil je een ip camera systeem in je woning of bedrijf laten installeren door een professional? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij vakmannen. Op die manier kan je makkelijk prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

ip camera

 

 
Camerabewaking installeren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
camerabewaking
Camerabewaking: soorten & prijs
camerabewaking buiten
Bewakingscamera buiten
camerabeveiliging plaatsen
Camerabeveiliging plaatsen
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel