Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Automatische verlichting: mogelijkheden en prijs

Met automatische verlichting kan je op een heel eenvoudige manier alle lampen in je huis besturen. Door je verlichting te integreren in je domoticasysteem kan je de verlichting in je huis vanuit je zetel of zelfs buitenshuis regelen. In dit artikel lees je de mogelijkheden en de prijs voor de automatisatie van verlichting.

 

Mogelijkheden automatische verlichting

Een voordeel van automatische verlichting bestuurd via een domoticasysteem is dat je verlichting veel flexibeler wordt. Je kan bijvoorbeeld met eenzelfde schakelaar een andere lamp bedienen zonder dat er al te grote uitbraakwerken van kabels of leidingen aan te pas komen.

 

verlichting domotica bediening op afstand Bediening vanop afstand

Als je je verlichting automatiseert via een domoticasysteem, kan je vanuit de zetel met een simpele druk op de knop het licht bijstellen. De bediening vanop afstand is ook erg handig als je bijvoorbeeld al op je werk bent en je tot de vaststelling komt dat je het licht bent vergeten uitdoen. Je hoeft dan geen energie te verspillen; je kan het licht dan eenvoudigweg uitdoen via een applicatie op je smartphone of tablet. Met de bediening op afstand kan je het energieverbruik door je verlichting dus beter regelen.

 

 

 

verlichting domotica Sfeer in huis

Verlichting is uiteraard een belangrijke sfeermaker in huis. Dankzij automatische verlichting kies je de ideale lichtsterkte voor elke sfeer. Je kan verschillende scenario’s programmeren die je met een druk op de knop kan activeren. Als je bijvoorbeeld televisie kijkt, kan je het licht met een druk op de knop dimmen om het meteen gezellig te maken. Het is ook mogelijk om de verlichting wat feller te zetten, bijvoorbeeld als er bezoek is. Je kan ook instellen dat het licht automatisch aangaat bij zonsondergang.

 

 

 

inbraakpreventie domotica Inbraakpreventie

Een groot voordeel van automatische verlichting is dat je de verlichting vanop afstand kan bedienen. Dit is niet alleen handig als je beseft dat je de verlichting bent vergeten uitdoen, maar het kan ook helpen om inbrekers op afstand te houden. Als je bijvoorbeeld op reis bent, kan je het licht in je huis even aanzetten om toch je aanwezigheid te simuleren. Zo worden eventuele inbrekers afgeschrikt. De automatische verlichting inpassen in het domoticasysteem draagt dus ook bij tot de veiligheid van je woning.

 

 

 

Prijs automatische verlichting

Voor de besturing van je verlichting via je smartphone, tablet, afstandsbediening of schakelaar betaal je voor een basisdimset rond de 40 euro, maar je moet ook nog een controlestation voor het internet aankopen om de set via je tablet of smartphone te bedienen. Dit kost al snel meer dan 100 euro. Voor een uitgebreider pakket (automatisch verlichting inschakelen, bediening op afstand, aanwezigheidssimulatie, verschillende sfeerscenario’s instellen, enz.) betaal je rond 600 euro.

Vaak is het automatiseren van de verlichting en het inpassen in het domoticasysteem deel van een uitgebreider (en dus duurder) domoticasysteem.

Wil je automatische verlichting installeren in jouw huis? Ga dan naar de offertepagina en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij professionals.

 
Domoticasysteem plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
ledverlichting
Led verlichting
automatische rolluiken in huis
Automatische rolluiken
domotica systemen
Domotica systemen: soorten & voordelen
elektrische gordijnen
Elektrische gordijnen
Domotica toepassingen in huis
Domotica: mogelijkheden & toepassingen
elektrische rolluiken afstandsbediening
Elektrische rolluiken
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]