Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Elektrische gordijnen

Elektrische gordijnen zijn een heel erg handige toepassing van domotica. Als je deze gordijnen plaatst, hoef je zelf niet meer uit je zetel te komen om het licht binnen te laten of het net te weren. In dit artikel kom je te weten welke types van elektrische rolgordijnen er zijn en hoe je ze kan bedienen.

 

elektrische gordijnen Klassieke gordijnen automatisch sluiten

Klassieke gordijnen brengen een klassieke sfeer in huis. Met elektrische gordijnrails kan je deze sluiten en openen met een druk op de knop. Zo wordt het snel heel wat knusser in huis en je spaart ook wat tijd uit. Bovendien vermijd je hiermee dat je meubels verbleken door het binnenvallende zonlicht.

 

 

 

 

elektrische rolluiken Rolluiken

Heb je rolluiken aan de buitenkant van je ramen? De opening en sluiting hiervan kan je ook volledig automatiseren dankzij domotica. Wat erg handig is aan dit soort rolluiken, is dat je zelf de hoogte van de rolluiken kan instellen. Zo hoef je zelf niet te knoeien met de hendels van je rolluiken om de perfecte lichtinval te krijgen. Bovendien kan je met een timer instellen wanneer je rolluiken sluiten. Dit is een goede manier om inbrekers af te schrikken. Een andere handige optie is de temperatuursensor: je kan ervoor kiezen om je rolluiken te laten sluiten als het te warm is buiten. Zo blijft het lekker fris in huis.

Klik hier om meer te weten te komen over elektrische rolluiken.

 

 

lamellen gordijn Lamellen

Lamellen zorgen voor een strakke look in huis. Als je je lamellen bestuurt met domotica, kan je ook de juiste draaihoek instellen. Zo zorg je voor een maximale lichtinval, wat je huis een erg levendige plek maakt. Dit is ook zeer handig in de winter want zo kan de zon je huis opwarmen. Zo bespaar je dan weer op je energiefactuur, en dat is altijd mooi meegenomen.

 

 

 

 

 

Bediening

De bedoeling van domotica is om het leven eenvoudiger te maken. Het is dan ook logisch dat de bediening van deze moderne snufjes ook eenvoudig en gebruiksvriendelijk moet zijn. Er zijn verschillende manieren om de domotica in je huis te beheren.

  • Het touchscreen: hiermee kan je alles bedienen dat op het domoticasysteem is aangesloten. Je hoeft dus geen gebruik te maken van talloze afstandsbedieningen of schermen. Alles is namelijk te besturen vanop één centraal scherm dat zeer gebruiksvriendelijk is.
  • De afstandsbediening: met een simpele druk op de knop zet je je gordijnen, rolluiken of lamellen op de gewenste stand. Natuurlijk kan je hiermee ook andere domotica in je huis, bijvoorbeeld het licht, regelen.
  • De smartphone of tablet: Je kan je elektrische gordijnen openen of sluiten aan de hand van een app op je smartphone of tablet. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld de gordijnen nog niet hebt geopend, maar het huis al verlaten hebt. Met de app kan je dus vanop afstand alle apparaten die op je domoticasysteem zijn aangesloten beheren.

domotica bediening

 

Voordelen

Natuurlijk is het erg comfortabel om niet uit je zetel te moeten komen om je gordijnen te sluiten. Een domoticasysteem is uiteraard ook erg modern en zorgt ervoor dat je huis voorzien is van de leukste snufjes. Als je je gordijnen vanop afstand kan sluiten, zullen je meubels minder snel verbleken door de zon. Je kan uiteraard zelf instellen dat de gordijnen automatisch sluiten als er te veel zon is of als het te warm wordt buiten. Daarnaast is de automatische opening en sluiting van je gordijnen een handig middel tegen inbraak: je kan zelf met een timer bepalen wanneer je gordijnen openen en sluiten, en je kan hierin zelfs variëren. Hiermee verhoog je de indruk dat er toch iemand thuis is. Zo worden inbrekers meer afgeschrikt.

 

Prijs elektrische gordijnen en rolluiken

De prijs voor gordijnen in elektrische rails hangt af van het aantal meter elektrische rail dat je installeert. Voor een elektrische rail betaal je tussen 125 en 400 euro per meter. De gordijnen zelf zitten niet in de prijs inbegrepen. Onder meer de lengte van de rail en het gewicht dat de rail moet aankunnen hebben een invloed op de prijs per meter. Vaak heb je ook nog de keuze uit bepaalde opties, wat de prijs nog kan doen oplopen. Klik hier voor meer info en een gratis en vrijblijvende offerte voor automatische gordijnen.

Voor elektrische rolluiken betaal je tussen 200 en 475 euro per meter. In deze prijs zitten de rolluiken zelf wel inbegrepen. Ook hier zijn er vele opties beschikbaar (temperatuursensor, timerfunctie, …). Dit verklaart het grote prijsverschil. Voor meer inlichtingen en een gratis en vrijblijvende offerte voor elektrische rolluiken, klik hier.

Hou er rekening mee dat het extra kosten met zich kan meebrengen om de bediening van je gordijnen in je domoticasysteem (bijvoorbeeld de installatie van een touchscreen, een afstandsbediening) in te passen. Domotica biedt heel veel mogelijkheden. Vaak zijn er dan ook talloze opties en versies beschikbaar. Dit maakt het erg moeilijk om een richtprijs te geven.

 
Domoticasysteem plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
domotica systemen
Domotica systemen: soorten & voordelen
automatische rolluiken in huis
Automatische rolluiken
verlichting domotica
Automatische verlichting: mogelijkheden en prijs
Domotica toepassingen in huis
Domotica: mogelijkheden & toepassingen
elektrische rolluiken afstandsbediening
Elektrische rolluiken
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?