Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Elektrische rolluiken

De installatie van elektrische rolluiken brengt heel wat voordelen met zich mee. In dit artikel lees je meer over de soorten elektrische rolluiken, wat de mogelijkheden zijn voor de bediening ervan en we geven je een idee van de prijs.

 

elektrische rolluiken doorsnee Waarom elektrische rolluiken plaatsen?

Je kan goed de hoogte van elektrische rolluiken instellen, zodat je steeds de perfecte lichtinval in je huis hebt. Als je echter het zonlicht volledig wil buitenhouden, zijn rolluiken een erg efficiënte oplossing. Als je bijvoorbeeld lamellen of gordijnen hebt, komt er altijd wel nog wat daglicht doorheen. Rolluiken verduisteren je huis erg goed en houden zo je huis fris als het buiten te warm is. De plaatsing van elektrische rolluiken verbetert tevens de isolatie van je huis. Dankzij elektrisch bediende rolluiken hoef je ook niet meer te knoeien met hendels om je rolluiken te openen of te sluiten. Een motortje doet namelijk het werk voor jou. Bovendien zijn elektrische rolluiken erg stevige constructies. Zo helpen ze om inbrekers weg te houden.

 

Bediening

  • Schakelaar. Met een simpele druk op de knop van de schakelaar kan je je rolluik openen of sluiten.
  • Afstandsbediening. Dankzij een afstandsbediening hoef je zelfs niet meer naar de schakelaar te lopen om je automatische rolluiken te sluiten of te openen.
  • Domotica. De wereld van domotica brengt heel wat comfort, ook op het gebied van elektrische rolluiken. Zo bestaan er sensoren die ervoor kunnen zorgen dat de rolluiken sluiten als het te warm is buiten. Zo blijft het lekker fris binnen. Nog een leuke domoticatoepassing is de timer. Hiermee kan je op voorhand instellen wanneer de rolluiken automatisch sluiten. Dit is erg handig in de winter: je kan bijvoorbeeld instellen dat de luiken sluiten bij zonsondergang. Zo wordt je huis zo efficiënt mogelijk verwarmd, wat je natuurlijk een besparing op je energiefactuur oplevert. Domotica laat ook toe om vanop afstand (via een app op je smartphone of tablet) je elektrische rolluiken te sluiten. Dit kan zeer handig zijn om je aanwezigheid te simuleren als je op reis bent of gewoon als je al op je werk bent en beseft dat je de rolluiken bent vergeten te openen.

 

Inbouw of opbouw?

Voor het plaatsen van elektrische rolluiken zijn er twee mogelijkheden: inbouw en opbouw. In het eerste geval moet er bij de bouw van het huis een uitsparing gemaakt worden in een raamopening. Daarin wordt dan een as gemonteerd die de rolluiken zal dragen. Bij opbouwrolluiken worden de rolluiken in een bak geplaatst met daarin de as. Deze bak wordt dan aan het raam gemonteerd.

 

Prijs elektrische rolluiken

De prijs van een rolluik met elektrische bediening ligt tussen 200 en 475 euro per meter. Als je kiest voor een besturing via een domoticasysteem, moet je rekening houden met bijkomende kosten.

Ben je op zoek naar een professional om elektrische rolluiken te installeren aan jouw huis? Klik dan hier voor de aanvraag van een gratis en vrijblijvende offerte.

 
Domoticasysteem plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
Domotica toepassingen in huis
Domotica: mogelijkheden & toepassingen
automatische rolluiken in huis
Automatische rolluiken
domotica systemen
Domotica systemen: soorten & voordelen
elektrische gordijnen
Elektrische gordijnen
verlichting domotica
Automatische verlichting: mogelijkheden en prijs
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?