Alarmsysteem plaatsen in de woning
Met een alarmsysteem in je woning verhoog je het veiligheidsgevoel en voorkom je inbraak en geweldpleging. Afhankelijk van het gewenste alarmsysteem kan er ook een koppeling gemaakt worden met rookmelders en koolstofmonoxide sensoren zodat je woning en gezin optimaal beschermd zijn. Een overzicht van de soorten alarmsystemen vind je hier terug.
Graag een offerte? Vraag nu vrijblijvend prijzen aan bij erkende installateurs van alarmsystemen via onze offerteservice. Klik hier voor meer informatie.
Doe-het-zelf basispakket
Bij de betere doe-het-zelf zaak kan je een alarmsysteem in basispakket kopen dat makkelijk te installeren is. Meestal gaat het om een draadloos alarmsysteem met een aantal contactmagneten voor op het raam of de deur, bewegingsmelders, een sirene en het bedieningspaneel. Draadloze systemen zijn eenvoudig om aan te leggen en brengen geen schade aan. Er moet wel voldoende aandacht besteed worden op het bereik van de detectoren. Bij goedkopere systemen is de afstand vaak beperkt.
Hoewel dit systeem goedkoop en snel te plaatsen is, heeft het ook een paar nadelen:
- De alarminstallatie is buiten je woning niet zichtbaar en heeft dus geen afschrikkend effect.
- Slimme inbrekers weten hoe ze deze systemen uit kunnen schakelen.
- Je kan het systeem niet uitbreiden of combineren met andere systemen.
- Onderdelen zijn lastig te vervangen en niet altijd verkrijgbaar.
- Sirene is minder krachtig en detectoren zijn minder gevoelig.
- Het uitschakelen van de elektriciteitskast kan voldoende zijn om het systeem buiten gebruik te zetten.
Meer informatie over de soorten alarmsystemen vind je op interieurdesigner.be
Professionele alarminstallatie
Een professioneel alarmsysteem is uiteraard een veel grotere investering dan een doe-het-zelf pakket, maar je hebt dan ook wel een veel deugdelijker systeem met veel meer mogelijkheden. Bovendien gaat het altijd om een op maat gemaakte installatie die perfect aansluit bij de omstandigheden van je woning en jouw wensen. Daarnaast is een professioneel alarm uitgerust met veel meer veiligheidsmaatregelen, waardoor het voor de doorsnee crimineel niet meer te saboteren is en het systeem altijd goed zal functioneren.
De kostprijs van een professioneel alarmsysteem schommelt tussen de 1250 en 5000 euro. Dit is afhankelijk van de gewenste opties en mogelijkheden. Voor vragen een vrijblijvende offerte op maat verwijzen we je graag door naar onze online offerteservice:
Vraag hier offertes op maat aan voor een professioneel alarmsysteem.
De mogelijkheden bij een professionele alarminstallatie
Ook een professioneel alarmsysteem omvat bewegingsmelders en magneetcontacten, maar in tegenstelling tot een doe-het-zelf pakket, kan men hier makkelijk uitbreidingen toepassen. Denk bijvoorbeeld aan camera’s, een buitensirene en allerlei andere handigheden.
Camera’s
Met camera’s kan je altijd in de gaten houden wat er gebeurt; je kan oude beelden terugkijken mocht dat nodig zijn. Het beeldmateriaal van de camera’s kan eventueel dienen als bewijsmateriaal.
Buitensirene
Buitensirenes hebben 2 grote voordelen. Als eerste werkt het als een zeer effectief afschrikeffect voor potentiële inbrekers. Door stickers op de ramen en de zichtbare apparatuur voor de sirene en/of flitslichten is het duidelijk dat jouw woning een alarmsysteem heeft. Dieven houden het al snel voor gezien en laten jouw woning met rust. Daarnaast waarschuwt een buitensirene ook de buren en naaste omgeving mocht er toch iets misgaan en zo kunnen zij voor hulp zorgen.
Let er wel op dat je buitensirene bij de politie aangegeven moet zijn en dat ze deze moet goedkeuren.
SMS-functie
De uitgebreide mogelijkheden van onze mobiele telefoons zijn ook doorgedrongen in de wereld van de beveiliging. Bij de modernste alarmsystemen zit vaak een sms-functie inbegrepen. Je kan het alarm met je mobiele telefoon activeren of deactiveren en kan het zo instellen dat je een sms-bericht krijgt als één van de sensoren een signaal afgeven. Zo ben je altijd op de hoogte als er iets in of bij je woning gebeurt. Je kan het alarmsysteem bovendien ook integreren in je domoticasysteem en vanop afstand via een smartphone, tablet of laptop bedienen.
Afstandsbediening
Het is erg handig om een afstandsbediening voor het alarmklavier te hebben in de slaapkamer en ingang van je woning. Vanuit je bed kan je het systeem activeren (mocht je vergeten zijn dit te doen) en heb je een alarmsysteem met een paniekknop, dan is het een prettige gedachte dat je die vanuit elke plek in huis kunt bedienen.
Andere sensoren
Het is mogelijk om je alarmsysteem uit te breiden met sensoren voor rook en koolmonoxide. Als er rookontwikkeling is of koolmonoxide gevormd wordt, word je door de inpandige sirene gewekt of gewaarschuwd. Ook als je niet thuis bent, word je op de hoogte gebracht als er brand ontstaat in je woning.
Advies en offertes vergelijken
De kosten voor het plaatsen van een alarmsysteem in een woning kunnen nogal uiteenlopen. Dit is afhankelijk van hoe uitgebreid je alarminstallatie moet worden en van de prijzen die de installateur berekent. Daarom is het slim om bij meerdere installateurs advies en offertes te vragen. Door de adviezen te vergelijken kan je zelf kijken of je alles wat de installateur aanraadt, ook echt nodig hebt. Vergelijk de prijzen, maar tevens de bijbehorende diensten. Op die manier kan je al snel de beste en voordeligste optie selecteren!
Online offertes aanvragen kan je doen via onze offerteservice. Klik hier voor meer info.