Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Alarminstallateur kiezen

Tegenwoordig zijn er heel wat alarmsystemen beschikbaar op de markt. Eens je beslist hebt om een alarmsysteem te installeren, moet je je goed informeren om het best passende systeem in jouw woning te plaatsen. Om de voordeligste prijs te krijgen raadpleeg je best meer dan één alarminstallateur. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden voor alarmsystemen en we geven tips voor de keuze van een installateur.

Wil je offertes voor alarmsystemen krijgen van verschillende installateurs?

Klik dan hier om naar de offertepagina te gaan en gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

 

De juiste alarminstallatie kiezen: waarop letten?

alarmsystemen Vooraleer je overgaat tot het contacteren van een alarminstallateur, zorg je er best voor dat je goed weet wat voor alarmsysteem je wil laten installeren. Er zijn immers heel wat mogelijkheden om je huis te beveiligen: camera’s, een sirene, detectoren,… Bepaal dus best op voorhand wat voor beveiliging voor je huis je precies wil.

Qua mogelijkheden voor een alarminstallatie zijn er twee categorieën. Een eerste optie is het draadloze systeem, waarbij je dus geen kabels hoeft te trekken. Je kan bovendien makkelijk extra sensoren of camera’s aansluiten. Het is een erg flexibel systeem en het is makkelijk los te koppelen, wat handig is bij een eventuele verhuis.

Je kan er ook voor kiezen om een bekabelde installatie te plaatsen. De plaatsing hiervan is iets complexer, maar het is wel een erg betrouwbaar systeem. Het grote voordeel van dit systeem is dat de signalen van de camera snel en in hoge resolutie kunnen doorgestuurd worden. Er bestaan ook systemen die deels bekabeld en deels draadloos werken.

 

Alarminstallatie zelf plaatsen?

Er zijn ook alarmsystemen beschikbaar die je zelf kan plaatsen. Dit is vrij goedkoop en snel te installeren, maar de keuze bij deze systemen is nogal beperkt en inbrekers kunnen ze soms uitschakelen. Bovendien kan je deze systemen niet uitbreiden en is het bereik van de detectoren vaak redelijk beperkt. De sirene bij zulke systemen is minder krachtig en de gevoeligheid van de detectoren is lager.

Het is dus aangewezen om een beroep te doen op een erkend alarminstallateur. Je kan dan ook genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% als het gaat om een alarmsysteem in een privéwoning ouder dan 10 jaar. Als je geen beroep hebt gedaan op een erkend alarminstallateur voor de plaatsing van het systeem, dan moet het alsnog gekeurd worden voor je het activeert. Een buitensirene moet ook goedgekeurd worden door de politie.

 

alarminstallateur kiezen

 

Alarminstallateur kiezen: vergelijk prijzen!

De prijzen van de basismodellen van een professioneel alarmsysteem beginnen rond 1250 euro. Voor systemen met uitbreidingen, bijvoorbeeld buitencamera’s met opnamemogelijkheid, kan de prijs oplopen tot 5000 euro.

De plaatsing van een alarmsysteem is dus een heuse investering. Om zeker te zijn van een goed functionerende alarminstallatie, is het dan ook aangeraden om een erkend alarminstallateur te raadplegen. Je zorgt er best voor dat je al weet wat voor installatie je wil plaatsen alvorens je een installateur contacteert. Het spreekt voor zich dat je op zoek gaat naar de interessantste prijs en daarom vraag je best offertes aan bij meerdere alarminstallateurs. Prijzen vergelijken wordt heel eenvoudig dankzij onze online offerteservice.

Klik hier om op onze offertepagina gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij erkende alarminstallateurs.

 

 
Inbraakbeveiliging nodig?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
inbraakwerende deuren
Inbraakwerende deuren
alarmsysteem plaatsen
Alarmsysteem plaatsen in de woning
bewegingsdetector installeren
Bewegingsdetector alarm: waarop letten?
gepantserde deuren voordeur
Gepantserde deuren: prijzen en mogelijkheden
veiligheidssloten deuren
Veiligheidssloten
draadloze alarmsystemen
Draadloze alarmsystemen: Kostprijs en mogelijkheden
prijs inbraakwerende deur
Inbraakwerende deuren: Prijzen en mogelijkheden
alarmsystemen
Alarmsystemen plaatsen: Mogelijkheden & prijzen