Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Veiligheidssloten

Veiligheidssloten zijn cruciaal voor het beschermen van je woning tegen inbraken. Een inbraakveilige woning kan niet zonder extra beveilingssloten voor ramen en deuren. Ze zijn een goede aanvulling op alarmsystemen.

 

Veiligheidsslot voor deuren: soorten en prijzen

veiligheidsslot deuren 36 procent van het totale aantal woninginbraken gebeurt via de zij-of achterdeur. Een alarmsysteem is een eerste stap in het inbraakveilig maken van je woning. Daarbovenop is het aangewezen om voor een individuele beveiliging van de deuren en ramen te zorgen.

Er bestaan heel wat verschillende veiligheidssloten die je kan gebruiken. Zo is er de veiligheidscilinder, het veiligheidsbeslag en het meerpuntsslot. Gebruik ze in combinatie met elkaar voor een optimale beveiliging van je woning. Als je ze tergelijkertijd met alarmsystemen laat plaatsen, verlaag je de kans op inbraken drastisch.

 

 

1) Veiligheidscilinder

Een veiligheidscilinder voorkomt dat een inbreker binnen raakt in de woning via het openbreken van de cilinder. Veiligheidscilinders kunnen niet uitgeboord of afgebroken worden, dankzij de verstevigde balk en stalen pinnen. Certificaatcilinders gaan nog een stapje verder. Ze verhinderen dat eender wie sleutels kan laten bijmaken. Voor het kopiëren van een extra sleutel moet je dan via een certificaat kunnen aantonen dat je de rechtmatige eigenaar bent. Voor een optimale veiligheid combineer je de cilinders met een veiligheidsbeslag.

Gemiddelde prijzen: tussen de € 24 en € 300

 

2) Veiligheidsbeslag

Een veiligheidsrozet is een extra versteviging dat over de cilinder wordt gemonteerd. Het beslag zorgt ervoor dat de veiligheidscilinder niet te verwijderen is. Inbrekers beginnen namelijk vaak bij het aanvallen van de cilinder.

Gemiddelde prijzen: tussen de € 50 en € 120

 

3) Driepuntsslot

Een driepuntsslot zorgt ervoor dat de deur op drie plaatsen sluit. Zowel bovenaan, onderaan en in het midden. Een driepuntsslot is standaard verstevigd met extra veiligheidsplaten. Deze platen zorgen ervoor dat de deur niet open te breken is. Extra belangrijk hierbij is een stalen nachtschoot. Die moet minstens 20 millimeter lang zijn. Zonder de nachtschoot is je deur slechts gedeeltelijk beveiligd.

Gemiddelde prijzen: € 100 en € 200

 

Tip: Wens je info & prijzen voor veiligheidssloten op maat van je woning? Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen aan.

 

Beveilingssloten voor ramen

Heel wat inbraken gebeuren via het raam. Een goede tip om dit te voorkomen, is ze afsluitbaar maken met een sleutel. Het forceren, inslaan of uitsnijden van ramen zijn veel gebruikte inbraakmethodes. Raambeveiliging is dan ook sterk te overwegen.

 

1) Vergrendelbare raamkruk

Raamkrukken zijn een goede beveiliging om te voorkomen dat inbrekers binnendringen door het ingooien van een raam. De krukken zijn voorzien van een slot, zodat ze onmogelijk het raam kunnen openen. Kies liever voor draaikrukken in plaats van hefkrukken. Deze laatste kan makkelijk overkomen worden door het boren van gaten.

Kostprijs: € 20 – € 90

 

2) Bijzetslot voor ramen

Een raamblok is ook een goede extra beveiliging. Soms gebruiken dieven een koevoet of een schroevendraaier om het raam te forceren. Raamblokken vormen een extra barrière die achteraf op het raam wordt geplaatst. Er zijn speciale bijzetsloten voor dakramen, schuiframen of gewone ramen.

Kostprijs: € 60 – € 120

 

3) Paddenstoelnokken

Paddenstoelnokken voorkomen dat een opengaand raam kan opgelicht of opengebroken worden met een schroevendraaier. Een paddenstoelnok zit in een sluitkolom. Het is aangewezen om elke vleugel op minimum 6 punten te verankeren.

Kostprijs: € 100 – € 200

 

Tip: Vraag prijzen op maat aan voor beveiliging van je ramen.

 

raambeveiliging

 
Inbraakbeveiliging nodig?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
gepantserde deuren voordeur
Gepantserde deuren: prijzen en mogelijkheden
alarmsystemen
Alarmsystemen plaatsen: Mogelijkheden & prijzen
draadloze alarmsystemen
Draadloze alarmsystemen: Kostprijs en mogelijkheden
bewegingsdetector installeren
Bewegingsdetector alarm: waarop letten?
Draadloos alarmsysteem - alarmcode
Alarminstallateur kiezen
prijs inbraakwerende deur
Inbraakwerende deuren: Prijzen en mogelijkheden
alarmsysteem plaatsen
Alarmsysteem plaatsen in de woning
inbraakwerende deuren
Inbraakwerende deuren