Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Warmtepompen

Een warmtepomp verwarmt uw huis. ¾ van de energie die hiervoor nodig is haalt de warmtepomp uit de buitenlucht. Met ¼ energie, die uit het elektriciteitsnet haalt, brengt u hiermee water op temperatuur dat geschikt is voor de verwarming van uw huis. Deze techniek verwarmt uw woning wel 30 jaar op een duurzame manier!

 

Warmtepomp bespaart tot 40% energie

Een warmtepomp verwarmt uw huis en het water voor uw sanitair op een duurzame manier. 75% van de energie die daarvoor nodig is, haalt de warmtepomp uit de buitenlucht. Slechts een kwart van de energie haalt de warmtepomp dus van het elektriciteitsnet. Dat is heel energiezuinig én ruim voldoende om uw huis of werkplek te verwarmen en voor warm water te zorgen voor het sanitair.

Met 1 kilowatt elektrische energie om de pompt te laten werken, kunnen we met een warmtepomp 4 tot 5 kilowatt verwarmingsenergie maken. We krijgen dus 3 tot 4 kilowatt energie gratis.

 

Ook voor sanitair water

Vloer- en wandverwarming zijn ideaal om te gebruiken in combinatie met een warmtepomp. De stralingswarmte en het grotere verwarmde oppervlak hebben een aantal voordelen. Zo krijgt u een gelijkmatige warmteverdeling en hoog comfortgevoel bij een lagere ruimtetemperatuur. Ook is dit een onzichtbare verwarming met volledige vrijheid van inrichting. Bovendien is er weinig stofcirculatie.

 

Interesse in een warmtepomp en benieuwd naar advies en een prijs op maat? Ontvang vrijblijvend offertes van erkende installateurs via de offertepagina

 

 

warmtepomp

 

 

Spaarzaam omspringen met natuurlijke bronnen

Waar een kraan is, is er water! Zo simpel is het. Net omdat het zo simpel lijkt, vergeten we al snel dat water een kostbaar goed is. Ondanks het feit dat 70% van de aarde met water bedekt is, is slechts 0,6% van het water zowel vloeibaar als zoet en dus geschikt voor menselijk gebruik (2,4% zit voorlopig nog in ijskappen).

Het is dus een must om spaarzaam om te springen met water om te helpen de natuurlijke bronnen te beheren en het leefmilieu te beschermen. Bij elke warmtepomp installatie wordt eveneens het tapwater door een geïntegreerde boiler door het warmtepompsysteem opgewarmd

 

De warmtepompboiler

Bij klanten die hun huidig verwarmingssysteem wensen te behouden kan ook gekozen worden om enkel het sanitair tapwater met een warmtepomp te verwarmen. Dat kan door middel van de warmtepompboiler, een boiler die een kleine ingebouwde warmtepomp heeft.

 

Voordelen warmtepompen voor wanden en vloeren

  • een gelijkmatige warmteverdeling en hoog comfortgevoel bij een lagere ruimtetemperatuur
  • een onzichtbare verwarming met volledige vrijheid van inrichting
  • een lager energieverbruik in combinatie met de aangename vloertemperatuur
  • weinig stofcirculatie
  • kan heel goed gecombineerd worden met een andere vorm van bijverwarming (houtkachel, …)
  • ideaal in combinatie met passieve koeling door de warmtepomp

 

Gratis koelen in de zomer met uw warmtepomp

Met een geothermische warmtepomp kunt u in de zomer gratis koelen door de FREE koelfunctie. Zonder verbruik en dus zonder kosten zal uw woning ook in de zomer op een comfortabele omgevingstemperatuur worden gebracht. Dat is een enorm voordeel bij de installatie van een geothermische warmtepomp.

 

Warmtewisselaar zorgt voor koeling

De warmtepomp met een geïntegreerde koeling kan dus ook uw woning of kantoor verkoelen in de zomer, zelfs bij een hoge buitenwarmte. Zo krijgt u altijd een aangename binnentemperatuur . De bodemwarmtewisselaar wordt hierbij gebruikt om te koelen. Hierbij wordt de compressor niet gebruikt.

 

Koelen zonder hinderlijke tocht

Nog een voordeel is dat bij het koelen van een woning geen tocht ontstaat die heel wat mensen bij Airco als hinderlijk ervaren. Ook dat maakt van uw warmtepomp een schitterende investering in een optimaal comfort én in het milieu.

 

Lees ook
accumulatieverwarming
Accumulatieverwarming: Zuinig elektrisch verwarmen
waterzijdig inregelen
Waterzijdig inregelen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
verwarmingsketel rendement
Soorten verwarmingsketels en hun rendement
onderhoud cv-ketel
CV-ketel onderhouden: Weetjes en verplichtingen
voordelen en nadelen electrische verwarming
Elektrische verwarming: soorten & voor- en nadelen
pelletketel
Pelletketel
biomassaketel prijs
Biomassaketel