Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Voordeur prijs: overzicht per materiaal

Wil je een nieuwe voordeur kopen, dan zal de prijs afhankelijk zijn van verschillende factoren. De prijzen voor de materialen voor voordeuren kunnen bijvoorbeeld sterk verschillen. Hier vind je een handig overzicht van enkele populaire materialen voor een voordeur, hun prijs en enkele aandachtspunten bij het plaatsen van een voordeur.

Gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen voor de plaatsing van voordeuren kan op deze pagina.

 

Voordeur prijs per materiaal

De kosten voor de plaatsing van een nieuwe voordeur zullen in eerste instantie sterk afhangen van het gekozen materiaal. Hier vind je een overzicht van vaak gekozen materialen voor voordeuren, met hun voor- en nadelen en prijzen.

 

pvc voordeur prijs Pvc voordeur prijs

PVC voordeuren gaan lang mee en ze behoren tot de goedkopere voordeuren. Het grote voordeel aan een voordeur uit pvc is dat je zelf sterk het uitzicht ervan kan bepalen: je kan kiezen uit vele kleuren en er bestaan ook pvc voordeuren met houtlook. Op die manier kan je zeker een voordeur vinden die past bij de stijl van jouw woning, of die nu landelijk of klassiek is. Andere troeven van deze kunststof voordeuren zijn de uitstekende isolatiewaarde en het feit dat je er nauwelijks onderhoud aan hebt. Een voordeur uit PVC is wel nogal gevoelig voor krassen en is ook niet goed bestand tegen hoge temperaturen.

Prijs: 1000 à 1500 euro voor een standaarddeur, plaatsing inbegrepen

 

klassieke houten voordeur Houten voordeur prijs

Houten voordeuren zijn makkelijk te bewerken: je kan ze makkelijk een andere look geven door ze te overschilderen. Deze elegante deuren zijn stevig en scoren goed op isolatievlak. Voordeuren uit hout hebben heel wat uitvoeringsmogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld heel wat houtsoorten die geschikt zijn voor het vervaardigen van deuren. Daarnaast kan je je deur een leuke toets geven door er bijvoorbeeld een glaspartij in te verwerken. Je moet dit type voordeur wel regelmatig onderhouden om verkleuring door de zon of rot te vermijden. Je kan een houten voordeur onder meer beitsen, oliën, vernissen of verven.

 

Prijs: 1200 à 1500 euro voor de plaatsing van een voordeur met standaard afmetingen uit een gewone houtsoort

 

aluminium voordeur kosten Aluminium

Aluminium voordeuren passen erg goed bij een moderne woonstijl. Ze vereisen maar weinig onderhoud, gaan lang mee en zijn bestand tegen extreme temperaturen. Ze zijn beschikbaar in een uitgebreid gamma aan kleuren. Door alu deuren te combineren met een glaspartij kan je de moderne look van de deuren nog versterken. Een nadeel aan voordeuren uit aluminium is dat ze gevoelig zijn voor krassen en corrosie. Daarnaast is het hogere prijskaartje van deze moderne voordeur in vergelijking met deuren uit hout of pvc ook een nadeel.

 

Aluminium voordeur prijs: 1200 à 1800 euro voor een standaard deur uit aluminium, plaatsing inbegrepen

 

Wil je een voordeur laten plaatsen door een vakman? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen voor de plaatsing van voordeuren. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Waarop letten bij aankoop voordeur?

Wil je een voordeur kopen, dan moet je met verschillende zaken rekening houden. De prijs zal namelijk niet alleen van de materiaalkeuze afhangen; onder meer veiligheidssloten, de isolatie van de deur en eventuele glaspartijen zullen ook een invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de voordeur. De kosten van een nieuwe voordeur kunnen dus nog oplopen als je kiest voor een van deze opties.

voordeur prijs

 

1) Hang- en sluitwerk

Een voordeur moet vanzelfsprekend goed beveiligd worden om inbrekers te weren. Hierbij zal niet alleen de stevigheid van het materiaal waaruit de deur gemaakt is een rol spelen, ook het hang- en sluitwerk moet stevig zijn. Je kan hierbij bijvoorbeeld kiezen voor veiligheidssloten. De scharnieren vormen ook een aandachtspunt: een goede verankering is hierbij cruciaal.

Klik hier om meer te weten te komen over inbraakwerende deuren.

 

2) Voordeur isoleren

Het spreekt voor zich dat je warmteverlies in je woning zoveel mogelijk wil beperken. Bij de aankoop van een nieuwe voordeur moet je daarom ook letten op de isolatiewaarde van het gekozen materiaal. Vooral PVC is hierbij dankzij zijn uitstekende isolatiewaarde erg aantrekkelijk. Ook hout heeft goede isolerende eigenschappen en bij aluminium voordeuren kunnen de profielen ook makkelijk geïsoleerd worden. Kies je voor een voordeur met een glaspartij, dan moet je natuurlijk ook rekening houden met de isolerende eigenschappen van dit glas.

 

3) Voordeur afwerken met glaspartijen

Glaspartijen in de voordeur vormen een leuke esthetische toets in je voordeur en ze zorgen voor meer licht in je woning. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen en afmetingen. Met het oog op de privacy kan je kiezen voor mat glas of gespiegeld glas. Zoals reeds gezegd vormt de isolatie een aandachtspunt bij glas in de voordeur: je kiest best voor dubbel glas of hoogrendementsglas om de warmte van je woning zo goed mogelijk binnen te houden.

Wil je een nieuwe voordeur kopen en laten plaatsen door een vakman? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij professionals. Op die manier kan je gemakkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
zelf raam plaatsen
Zelf ramen plaatsen
ramen en deuren prijzen
Ramen en deuren prijzen
vouwdeuren
Vouwdeur: Voordelen, Eigenschappen & Prijs
inbraakwerende deuren
Inbraakwerende deuren
voorbeeld van stalen ramen
Stalen ramen: prijs, uitvoeringen & afwerking
witte aluminium ramen
Witte ramen: mogelijkheden & prijzen
schuifpui prijs
Schuifraam prijs
smeedijzeren ramen
Smeedijzeren ramen: info, prijzen & realisaties