Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Landelijke binnendeuren: info, inspiratie & prijzen

Landelijke binnendeuren hebben een stoere en robuuste maar tegelijkertijd erg stijlvolle en charmante uitstraling. Deze deuren zijn er in verschillende soorten en kleuren. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van landelijke binnendeuren én je kan de nodige inspiratie opdoen aan de hand van de foto’s!

Ga snel naar: prijsinspiratieofferte aanvragen

 

landelijke binnendeur Waarom kiezen voor landelijke binnendeuren?

Landelijke deuren zijn allesbehalve passé. Zelfs in moderne interieurstijlen vormen landelijke deuren een authentieke, rustgevende en gezellige toets. Binnendeuren moeten immers niet enkel praktisch zijn, maar ook decoratief. Ze zijn perfect combineerbaar met zowel klassieke als moderne interieurelementen.

Een landelijke deur herken je vaak aan een subtiel lijnenpatroon, de natuurlijke uitstraling van hout of een kleine glaspartij verwerkt in de deur. Met hun natuurlijke kleuren en hun rustieke accenten scheppen ze de sfeer van een echte thuis, met een vleugje nostalgie. Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes op maat voor landelijke binnendeuren bij erkende vakmannen in jouw regio.

 

Mogelijkheden van landelijke deuren

De term ‘landelijke deuren’ dekt diverse ladingen. Vele ontwerpen, kleuren en materiaalsoorten zijn mogelijk. We bespreken bondig de belangrijkste overwegingen en keuzemogelijkheden.

 

Van massieve houtsoorten tot fineerhout

Landelijke deuren zijn vaak gemaakt uit massief hout, zoals eik. Dit is een kwalitatieve en duurzame houtsoort waar je jarenlang genot van hebt. Het massieve hout straalt een rustieke en sfeervolle warmte uit die niet vergelijkbaar is met andere materialen. Dankzij de robuustheid van het massieve hout kan de deur probleemloos tegen een stootje. Ook andere houtsoorten dan eik zijn een optie. Zo bepaal je zelf of je voor een uitgesproken houtstructuur gaat en voor een lichte dan wel donkere kleur. Lichte en grijzige pastelkleuren zijn populair. Houten deuren laten zich gemakkelijk overschilderen.

Is massief hout iets te duur voor jou budget? Geen probleem: er zijn ook landelijke deuren van MDF die afgewerkt zijn met fineer, een dun maar duurzaam houtlaagje. Deze deuren hebben een aantrekkelijker prijskaartje en imiteren de warme uitstraling van massief hout. Hierbij heb je eveneens de keuze uit verschillende houttinten. Grenen, beuk, lichte of donkere eik; het kan allemaal!

 

Talloze mogelijkheden naar design toe

Niet alleen qua materiaal, maar ook qua ontwerp zijn de mogelijkheden divers. Kies bijvoorbeeld voor een deur met verticale of horizontale lijnen. Allerhande versieringen zijn mogelijk om de landelijke deur nog meer in de kijker te zetten! Op die manier creëer je een ontwerp dat naadloos is afgestemd op jouw persoonlijke smaak en budget. Bovendien kan je er ook voor kiezen om de deur te voorzien van één of meerdere glazen compartimenten. Dit breekt de strakke en massieve look van de landelijke deur.

Hoeveel kost een landelijke deur ongeveer?

De prijs van een landelijke binnendeur hangt van meerdere factoren af. Het formaat van de deur speelt een prijsbepalende rol, net zoals het gebruikte materiaal en de afwerking van de deur. Zo is een fineerdeur vanzelfsprekend goedkoper dan een massieve deur. Prijzen van houten deuren liggen gemiddeld rond 750 à 900 euro per vierkante meter.

Prijzen van binnendeuren variëren ook nogal sterk. Daarom doe je er goed aan om prijzen bij meerdere bedrijven te vergelijken. Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend gerichte offertes ontvangen van vakmannen in de buurt. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Voorbeelden landelijke binnendeuren

Nog niet overtuigd? Of kun je je weinig voorstellen bij het authentieke en knusse effect dat een landelijke deur kan oproepen? Laat je dan inspireren door onderstaande foto’s!

landelijke binnendeuren

Deze houten schuifdeur integreert naadloos in het warme interieur waarbij volop voor natuurlijke kleuren is gekozen. Schuifdeuren zijn niet alleen mooi, ze zijn ook zeer functioneel doordat ze heel weinig ruimte innemen.

 

landelijke binnendeur woonkamer

Prachtige combinatie van lichte deuren met donkerder meubilair. Dankzij de landelijke schuifdeur kan je beide ruimtes van elkaar afsluiten voor extra privacy. Toch behoud je een behoorlijk open gevoel doordat de schuifdeur niet volledig gesloten is.

landelijke binnendeuren prijs

 
Binnendeuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
standaard deurmaten
Standaardafmetingen binnendeuren
pivotdeur zwart
Pivoterende deur: inspiratie & prijs
blokdeur
Blokdeuren: Info & Prijzen
glazen binnendeuren
Glazen binnendeuren: info & prijzen
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water