Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Houten voordeur

De natuurlijke en authentieke uitstraling van hout doet nog veel mensen kiezen voor een voordeur vervaardigd uit dit materiaal. Een houten voordeur is erg elegant en past bij heel wat verschillende woonstijlen.

 

Mogelijkheden houten voordeuren

klassieke houten voordeur Klassieke houten voordeur

Een houten voordeur zonder glaspartijen of andere accenten ziet er erg elegant en strak uit. Aangezien er geen glas in de deur zit, oogt de klassieke houten voordeur erg stevig en schrikt daarom eventuele inbrekers af. Een nadeel is dat er via de voordeur weinig natuurlijke lichtinval is. Je zal er dan op moeten letten dat er via de ramen en eventuele andere buitendeuren toch voldoende daglicht in het huis komt. Populaire houtsoorten voor houten voordeuren zijn onder meer meranti, merbau en afzelia. Deze houtsoorten staan bekend om hun hardheid en zijn daarom erg geschikt voor buitenschrijnwerk.

 

 

houten voordeur met glas Houten voordeuren met glas

Als je een elegante toets wil toevoegen aan je voordeur, dan kan je zeker overwegen om een glaspartij te plaatsen in de deur. Dit zorgt voor een aangenaam en modern accent en het vergroot de natuurlijke lichtinval, wat de woning meteen een stuk levendiger maakt. Bij de keuze voor het glas is hoogrendementsglas een interessante optie. Dit zal bij aankoop iets duurder zijn dan traditioneel glas, maar door de betere isolatiewaarde zal je je huis efficiënter kunnen verwarmen, wat je natuurlijk ook zal merken op je energiefactuur. Met het oog op de privacy kan je ook kiezen voor mat glas.

 

 

pvc voordeur houtnerfstructuur Alternatief: pvc met houtnerf

Als je wil genieten van de authentieke look van hout maar minder tijd wil besteden aan het onderhoud van je voordeur, dan zijn pvc deuren met houtnerf een interessant alternatief. Ook PVC ramen met houtnerf zijn mogelijk. Deze oplossing biedt je de voordelen van kunststof, waaronder duurzaamheid, een lagere prijs en betere isolatie, en je zit niet met de nadelen van hout, waaronder het regelmatige onderhoud en de kans op rotten. Dit alternatief heeft ook enkele nadelen ten opzichte van hout. Zo kan je PVC niet overschilderen en schade aan deze kunststof is ook moeilijk te herstellen.

 

Wil je een houten voordeur laten plaatsen door een vakman? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij professionals. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig. Klik hier voor meer informatie.

 

Waarom kiezen voor een houten voordeur?

Houten voordeuren hebben enkele interessante voordelen:

  • Makkelijk te overschilderen. Met een simpel laagje verf kan je je houten voordeur al een nieuwe look geven.
  • Stevig. Als hout goed onderhouden wordt, kan het zeker tegen een stootje. Dit is goed om potentiële inbrekers af te schrikken.
  • Goede isolerende eigenschappen.
  • Hout is een karaktervol materiaal dat bij veel stijlen past. Hout heeft een erg warme en natuurlijke uitstraling. Hierdoor kan het gebruikt worden in zowat elke woonstijl.

houten voordeur

 

Onderhoud

Een nadeel aan hout in vergelijking met PVC en aluminium, twee andere populaire materialen voor ramen en deuren, is dat het redelijk wat onderhoud vereist. Met een goed onderhoud vermijd je dat het hout gaat rotten of verkleuren door de zon. Daarom zal een houten voordeur regelmatig een laagje olie, vernis of verf nodig hebben. Tegenwoordig bestaan er echter goede coatings voor hout, die het materiaal langer beschermen tegen de weersinvloeden, waardoor het onderhoud enigszins beperkt kan gehouden worden. Het onderhouden van houten voordeuren doe je best niet in volle zon noch bij vochtig weer.

 

Houten voordeur prijs

Voor toepassingen voor ramen en deuren is hout doorgaans iets duurder dan pvc en iets goedkoper dan aluminium. De startprijs voor een houten voordeur ligt rond 900 euro, hang- en sluitwerk niet inbegrepen. Dit is de prijs voor een basismodel; als je bijvoorbeeld voor een exotische houtsoort of een glaspartij kiest, dan zal de prijs van je houten voordeur uiteraard wat hoger liggen.

Ben je op zoek naar een professional voor de plaatsing van een houten voordeur bij jouw woning? Via de offertedienst kan je prijsvoorstellen op maat aanvragen bij vakmannen. Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
steellook ramen in zwart
Steellook ramen
smeedijzeren ramen
Smeedijzeren ramen: info, prijzen & realisaties
vouwdeuren
Vouwdeur: Voordelen, Eigenschappen & Prijs
PVC ramen met houtnerf
PVC ramen met houtnerf
voordeur prijs per materiaal
Voordeur prijs: overzicht per materiaal
voorbeeld van stalen ramen
Stalen ramen: prijs, uitvoeringen & afwerking
metalen raam
Metalen ramen: mogelijkheden & prijzen
beveiliging raam
Raambeveiliging: types en advies