Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Vloerverwarming prijs

De prijs van vloerverwarming is afhankelijk van het type vloerverwarming (conventioneel of elektrisch) en de wijze waarop de verwarming in de vloer is geïntegreerd. Of de verwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming wordt gebruikt, speelt ook een belangrijke rol. Bij hoofdverwarming liggen de verwarmingsleidingen namelijk dichter bij elkaar en is het benodigde aantal meters slang groter dan bij bijverwarming.

 

vloerverwarming Frezen, netten, noppenplaten of tackeren

Vloerverwarming kan op een aantal verschillende manieren worden gelegd. In het geval van nieuwbouw worden de leidingen in de dekvloer zelf gestort (nat systeem). Men plaatst de verwarmingsslangen dan op netten, noppenplaten of direct op de isolatie. Bij renovaties van bestaande vloeren is het ook mogelijk sleuven te frezen in de dekvloer waarin de leidingen geplaatst worden. Deze techniek is wel niet aanbevolen indien de plaatsing van isolatie niet mogelijk is.

 

 

 

 

Hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofdverwarming of als bijverwarming. Bij een systeem van bijverwarming gebruik je zowel vloerverwarming als radiatoren om de ruimte te verwarmen. De bijverwarming heeft dan als voornaamste doel om de vloer minder koud te laten aanvoelen. Aangezien je bij dit systeem voor de vloer minder verwarmingscapaciteit nodig hebt, mogen de verwarmingsslangen in de vloer wat verder uit elkaar liggen (15 tot 20 centimeter). Bij hoofdverwarming (dus zonder radiatoren) bedraagt de afstand tussen de slangen 10 centimeter. De leidingen liggen vrij dicht bij elkaar zodat de verwarmingscapaciteit per vierkante meter voldoende is om de gehele ruimte te kunnen verwarmen.

Ben je op zoek naar een geschikte vakman om vloerverwarming te installeren in jouw huis? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag verschillende offertes en prijzen aan bij gespecialiseerde aannemers. Klik hier voor meer informatie.

 

Prijs vloerverwarming op netten of noppen (nat systeem)

Bij plaatsing op netten worden de verwarmingsleidingen in de (natte) chape zelf gelegd. Ze zijn dan bevestigd op metalen draadstaalnetten. De slangen kunnen ook bevestigd worden op speciale noppenplaten of direct aan de isolatie met behulp van tacker-clips. De prijs varieert per systeem. Voor plaatsing op metalen netten betaal je gemiddeld € 1300 tot € 1900 voor 40m² (hoofdverwarming). Reken voor bijverwarming op € 1100 tot € 1700.

vloerverwarming plaatsing

 

Infrezen vloerverwarming prijs

Bij het infrezen van de vloerverwarming gebruikt men een speciaal apparaat waarmee sleuven in de dekvloer worden aangebracht. Na het frezen drukt men de verwarmingsslang eenvoudig in de sleuven vast. De prijs voor hoofdverwarming voor een ruimte van 40 m² schommelt tussen € 1300 tot 1800. Voor bijverwarming (40m²) betaal je ongeveer € 1100 tot € 1600. Dit is een all-in prijs inclusief montage.

 

 

elektrische vloerverwarming Elektrische vloerverwarming prijs

Naast conventionele vloerverwarming bestaan er ook elektrische systemen. Deze worden nogal eens ingezet als bijverwarming in badkamers of andere ruimtes die niet constant verwarmd hoeven te worden. Elektrische verwarming van de vloer is relatief eenvoudig te installeren en vooral de mattensystemen die op de bestaande dekvloer kunnen worden aangebracht zijn vrij populair onder doe-het-zelvers. Je betaalt voor een systeem van vijf vierkante meter inclusief thermostaat ongeveer 275 tot 350 euro (alleen materiaalkosten). Meer info over elektrische vloerverwarming vind je hier.

 

 

 

Zelf vloerverwarming leggen – prijs

Indien je vloerverwarming zelf gaat leggen dan betaal je gemiddeld 17 tot 23 euro per vierkante meter. Hiervoor heb je dan een pakket dat alle benodigde materialen bevat zoals: verdeler, koppelingen, slang, mattenbinders en randisolatie. De prijs per vierkante meter is afhankelijk van het soort systeem (netten, noppen, tackerplaten).

Lees ook
vloerverwarming met parket leggen
Vloerverwarming onder parket: advies & info
aanleggen van vloerverwarming
Soorten vloerverwarming bij een nat systeem
elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming: Voor-en nadelen verschillende systemen
vloerverwarming of radiatoren
Vloerverwarming of radiatoren?
vloerverwarming plaatsing
Vloerverwarming leggen: werkwijzen en prijs
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water