Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

PVC veranda

Van plan om een veranda te laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk dat die perfect in harmonie is met je woning. Dankzij de brede waaier aan uitvoeringen kan dat perfect met een PVC veranda. Bovendien vergt een veranda in PVC amper onderhoud en hebben de profielen een lange levensduur. In dit artikel kom je alles te weten over deze veranda in kunststof!

Ga snel naar:
Kleuren en afwerkingen
Prijs PVC veranda
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Onderhoud PVC veranda
Alternatieven

 

Wanneer kies ik best voor een PVC veranda?

veranda PVC Een veranda is een knusse, stijlvolle plek waar je optimaal van de buitenomgeving kan genieten, of het nu mooi of slecht weer is. Droom je ervan om zalig te ontspannen in je eigen veranda? Dan moet je eerst nog beslissen welk soort profielen je wil. Ga je voor aluminium, hout, smeedijzer of PVC?

Dat laatste materiaal is een goede keuze als je een veranda wil die…

  • perfect aansluit bij de stijl van je woning (brede waaier aan mogelijke kleuren, structuren, …).
  • amper onderhoud nodig heeft.
  • iets goedkoper is dan hout, aluminium en smeedijzer (afhankelijk van de kwaliteit van de PVC).
  • een lange levensduur heeft (tot wel 50 jaar).
  • goed geïsoleerd is, zowel thermisch als akoestisch.

 

TIP: een verandabouwer geeft je graag meer uitleg over alle mogelijkheden voor een PVC veranda op jouw maat. Ontvang gratis offertes van verandabouwers actief in je buurt via onze offerteservice!

 

Beschikbare kleuren en afwerkingen

Bij een PVC veranda heb je een zeer grote keuze aan mogelijke uitvoeringen. Zo vind je sowieso een veranda die perfect bij jouw woning past. Maar welke mogelijkheden bestaan er allemaal? Een kort overzicht!

 

1. Kleuren

Het aanbrengen van kleuren op PVC-profielen gebeurt met een hoogwaardige coating of een UV-bestendige folie. Je kan daarbij kiezen uit alle mogelijke RAL-kleuren. Ga je voor trendy zwart of voor een warmere uitstraling met wijnrood of lichtbruin? Het kan allemaal. Je kan alle kleurmogelijkheden bespreken met een professionele verandabouwer. Zo vind je zeker de tint die je zoekt!

 

2. Afwerkingen oppervlak

De afwerking van de profielen van je veranda in PVC draait niet enkel om kleur. Je kan ook verschillende keuzes maken op vlak van:

  • Structuur: je kan kiezen uit een gladde of een korrelige structuur voor je PVC-profielen. Hou je van de natuurlijke uitstraling van hout, maar zie je op tegen het regelmatige onderhoud? Kies voor dan PVC met een houtnerfstructuur. Zulke profielen vallen amper te onderscheiden van echt hout.
  • Glans: ook de glansgraad van je PVC-profielen kan verschillen naargelang de coating of de folie. Hou je van hoogglanzende profielen of verkies je eerder een matte uitvoering? Jij bepaalt de glansgraad van je veranda in PVC helemaal zelf.

 

Vergelijk het aanbod van verschillende plaatsers

Niet alle verandabouwers bieden dezelfde uitvoeringen aan voor veranda’s in PVC. Sommige zullen bepaalde kleuren, structuren en glansgraden wel aanbieden en andere niet.

TIP: wil je zeker zijn van je gedroomde look voor je veranda in PVC? Vergelijk dan het aanbod van verschillende plaatsers. Zo krijg je een volledig overzicht van alle mogelijkheden en kan je de juiste keuze maken. Je kan gratis offertes aanvragen bij verschillende vakmannen via onze offertepagina. Start je aanvraag hier!

 

Kostprijs PVC veranda

De kostprijs van je PVC veranda hangt vooral af van de locatie en je eigen wensen. Wat zijn de afmetingen die je voor ogen hebt? Welke glassoort kies je? Ga je voor een goedkopere of een duurdere vloerbekleding? Laat je jouw PVC veranda voorzien van vloerverwarming, airco, zonwering, een vliegenraam, …? Al deze keuzes bepalen de uiteindelijke prijs van jouw veranda.

Voor een volledig afgewerkte PVC veranda op jouw maat mag je rekenen op een prijs van gemiddeld 20.000 euro (incl. btw en plaatsing). Let op: de prijs kan ook verschillen van plaatser tot plaatser. Je kan gericht prijzen, voorstellen, adviezen, … vergelijken via onze offerteservice!

 

PVC veranda

Veranda zelf plaatsen of laten plaatsen?

Ben je handig en steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Dan kan je ervoor kiezen om je PVC veranda zelf te plaatsen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om in zee te gaan met een professionele verandabouwer. We zetten kort beide opties op een rij!

 

1. Veranda zelf plaatsen

Er bestaan verschillende bouwpakketten om zelf je veranda in PVC te plaatsen. Zo kan je behoorlijk wat geld uitsparen. Toch heeft die medaille ook een keerzijde: bij deze pakketten heb je als doe-het-zelver slechts een beperkte keuze aan standaard formaten en kleuren. Daarnaast betaal je op alle materialen 21% btw, tegenover slechts 6% als je samenwerkt met een vakman. Ook de garantieperiode voor je veranda in PVC zal sowieso korter zijn.

 

2. Veranda laten plaatsen door een verandabouwer

Van de grondwerken en de fundering over het plaatsen van de veranda zelf tot de afwerking met de vloerbekleding, verlichting, …: de plaatsing van een veranda in PVC is een ingrijpende klus. Je doet daarom best een beroep op een professionele verandabouwer.

Die zorgt voor een correcte, efficiënte plaatsing met kwaliteitsvolle materialen. Laat je de veranda plaatsen door een professionele verandabouwer, dan heb je ook een veel grotere keuzevrijheid qua uitvoeringen. Zo kan je de veranda van je dromen laten samenstellen. Bovendien geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6%. TIP: op zoek naar een verandabouwer actief in jouw regio? Je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen via onze offerteservice.

 

Onderhoud veranda in PVC

PVC heeft zijn populariteit ook te danken aan een grote onderhoudsvriendelijkheid. De profielen van een veranda in PVC zijn vuil- en stofwerend en goed bestand tegen roest en rotting. In tegenstelling tot een veranda in hout heb je dus amper onderhoud aan een PVC veranda.

Wil je ervoor zorgen dat je veranda tot wel 50 jaar meegaat? Dan moet je enkel je PVC-profielen een paar keer per jaar reinigen met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik hiervoor een zachte doek of spons. Zo vermijd je krassen op de toplaag van je profielen. Ook droog reinigen houdt een risico op krassen in. Maak je profielen dus voldoende nat.

 

Alternatieven voor PVC veranda

Naast een veranda in PVC kan je ook nog kiezen voor andere materialen:

 

veranda in hout 1. Houten veranda

Een houten veranda is duurder dan een PVC veranda, maar hout heeft wel een warme, natuurlijke en authentieke uitstraling. Bovendien past dit materiaal bij verschillende woonstijlen en kan je het ook makkelijk overschilderen in een andere kleur.

Hout vergt wel meer onderhoud dan veranda’s in PVC of aluminium. De frequentie van het onderhoud hangt af van de houtsoort en de afwerking.

Richtprijs: tussen de 15.000 en 25.000 euro, incl. btw en plaatsing

Ontvang gratis offertes op maat.

 

veranda in aluminium 2. Aluminium veranda

Net als een PVC veranda heeft een aluminium veranda een lange levensduur en vergen de profielen weinig tot geen onderhoud. Hun isolatiewaarden zijn zelfs nog iets beter dan bij PVC.

Het voornaamste verschil met een PVC veranda? Aluminium profielen zijn sterker en kunnen met een geringe dikte grote overspanningen aan. Aluminium is dan ook iets duurder dan PVC.

Richtprijs: tussen de 10.000 en 25.000 euro, incl. btw en plaatsing

Ontvang gratis offertes op maat.

 

veranda in smeedijzer 3. Smeedijzeren veranda

Wil je gaan voor een exclusievere, luxueuze look voor je veranda? Dan zijn profielen in smeedijzer een interessante keuze. Net als aluminium profielen zijn die slank, elegant en tegelijk heel sterk. Zo zijn ook grote overspanningen met brede glaspartijen mogelijk.

Een smeedijzeren veranda past wel niet bij elke woning. Ze zijn vooral geschikt voor landelijke woningen met een pastorale, klassieke stijl.

Richtprijs: tussen de 35.000 en 60.000 euro, incl. btw en plaatsing

Ontvang gratis offertes op maat.

 

 
Aanbouw / bijbouw plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel
pelletketel
Pelletketel
warmtepomp vs gas
Energiebesparing verwarming
natuurlijke woningbouw
Natuurlijke woningbouw