Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Pvc deuren

Pvc, of voluit polyvinylchloride, is een veelgebruikt materiaal voor deuren. Pvc deuren zijn stevig en passen bij veel verschillende woonstijlen. Maar wat zijn de andere voordelen van pvc deuren? Hebben ze ook nadelen? Wat zijn de mogelijke opties? En hoeveel kosten pvc deuren? Het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen vind je in dit artikel.

Ga snel naar: 
Opties pvc deuren
Voordelen en nadelen
Pvc deuren prijs
Veelgestelde vragen
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

Opties pvc deuren

Pvc deuren kan je op tal van manieren vormgeven. Zo kan je ze ook bij elke stijl en elk interieur laten passen. We geven een overzicht van de verschillende vormgevingsmogelijkheden voor jouw pvc deur:

 

1. Type deur

pvc buitendeur schuifdeur

Er zijn heel wat mogelijke soorten deuren die je in pvc kan laten maken. Hoewel ze voornamelijk als buitendeur worden gebruikt, zijn ook pvc binnendeuren perfect mogelijk. De meest voorkomende soort pvc deur is een draaideur, die vaak als pvc voordeur wordt gebruikt. Daarnaast zijn ook pvc schuifdeuren erg populair, vooral als achterdeur voor een woning. Naast draaideuren en schuifdeuren zijn ook harmonicadeuren, zwaaideuren en taatsdeuren nog mogelijke opties.

 

2. Afmetingen

pvc deur glas

Er bestaan heel wat standaard afmetingen voor pvc deuren waaruit je kan kiezen. Die variëren qua breedte, hoogte en dikte. Naast de standaard afmetingen kan je ook een pvc deur op maat laten maken. Dat is vooral handig wanneer je bv. een erg hoge of brede deur wil laten plaatsen. Op die manier vind je dus zeker een deur die past bij jouw woning en de gewenste uitstraling heeft.

 

3. Met of zonder beglazing

voordeur pvc met glas

Pvc deuren kunnen bestaan uit enkel een gesloten paneel, uit volledige beglazing of uit een combinatie van beiden. Een overzicht:

 • Pvc deur met gesloten paneel: een gesloten paneel zorg voor voldoende privacy. Doorgaans is het paneel ook voorzien van isolatiemateriaal om de warmte ’s winters binnen en ’s zomers buiten te houden. Bovendien houdt de isolatielaag ook omgevingsgeluiden beter tegen (akoestische isolatie). Een nadeel van deze uitvoering is dat er minder natuurlijke lichtinval in de woning komt.
 • Pvc deur met glas: wil je vooral veel lichtinval in de woning? Dan kan je kiezen voor een pvc deur met veel glaswerk. Bij deze uitvoeringsmogelijkheid moet je er wel rekening mee houden dat je enigszins aan privacy zal moet inboeten, al kan je dit probleem oplossen door te kiezen voor mat glas. Bij dit glastype valt er nog voldoende licht binnen, maar wordt binnenkijken erg moeilijk.
 • Pvc deur met paneel & glas: je kan er voor je pvc deur ook voor kiezen om een kunststofpaneel te combineren met een glaspartij. Het glas verzekert een natuurlijke lichtinval, terwijl het paneel voor stevigheid, privacy en isolatie zorgt. Wat het glas betreft, zijn er heel wat mogelijke vormen en patronen waaruit je kan kiezen. Op die manier kan je een leuk accent toevoegen aan je deur. Met het oog op een goede isolatie opteer je ook best voor hoogrendementsglas.

 

4. Kleur & look

voordeur pvc prijs

Om je pvc deur perfect te laten passen bij je woning, kan je kiezen tussen tal van kleuren. Zo zijn pvc deuren verkrijgbaar in standaard kleuren zoals wit, zwart, beige, blauw… maar kan je ook kiezen voor kleuren die minder vaak voorkomen. Daarnaast kan je met pvc ook andere materialen imiteren. Kies bv. voor een pvc deur met houtlook of aluminiumlook. Zo geniet je van de uitstraling van hout of aluminium, maar zonder het vereiste onderhoud van hout of de hogere prijs van aluminium.

 

5. Extra’s en afwerking

pvc voordeuren

Tot slot kan je je buitendeur in pvc nog op talloze manieren afwerken. Zo kan je bv. over je beglazing siergrillen of designroosters plaatsen, om je deur een unieke look te geven. Ook met het hang- en sluitwerk kan je je deur een persoonlijke touch geven. Zo kan je kiezen uit scharnieren, klinken en sloten in allerlei verschillende stijlen en kleuren. Verder zijn ook groeven of lijnen in je deur, een brievenbus, een kattenluik, inbraakwering… mogelijke extra afwerkingen.

TIP: een ervaren plaatster van deuren kan je verder informeren over de mogelijkheden en geeft je advies op basis van jouw situatie, wensen en budget. Zo vind je zeker de meest geschikte deur tegen de beste prijs. Vind een expert in jouw buurt.

 

Voor- en nadelen pvc deuren

Wat zijn de voordelen van pvc deuren? En hebben deze deuren ook nadelen? We zetten hieronder de voornaamste op een rij:

 • Hoge isolatiewaarde: een deur uit pvc scoort goed op gebied van isolatie, zowel thermisch als akoestisch. Daardoor verhoogt het sterk het wooncomfort in jouw woning.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding: hoewel pvc deuren van goede kwaliteit zijn, ligt de gemiddelde prijs ervan lager dan bij houten of aluminium deuren.
 • Onderhoudsvriendelijk: een pvc deur heeft bijna geen onderhoud nodig. Het volstaat om het pvc af en toe afwassen met een spons en wat water, eventueel aangelengd met een zacht reinigingsmiddel.
 • Duurzaam & recycleerbaar: een pvc deur heeft een relatief lange levensduur en is kleur- en vormvast. Bovendien is dit materiaal ook bijna volledig recycleerbaar.
 • Veel mogelijkheden: de mogelijkheden voor de vormgeving van pvc deuren zijn erg breed. Van verschillende kleuren, tot talloze designs, stijlen, reliëfs…

 

 • Moeilijk te overschilderen: pvc deuren zijn moeilijk te bewerken en kan je dus ook moeilijk herschilderen. Je kan natuurlijk wel bij de plaatsing van je pvc deur kiezen uit heel wat beschikbare kleuren.
 • Krasgevoelig: pvc is vrij krasgevoelig en kan dus beschadigd geraken bij bv. extreme weersomstandigheden. Je kan dit vermijden door een extra beschermlaag aan te brengen op je deur.
 • Minder bestand tegen temperatuursverschillen: pvc buitendeuren zijn niet zo goed bestand tegen erg hoge temperaturen en kunnen bij temperatuurverschillen soms krimpen of uitzetten. De laatste jaren is de kwaliteit van pvc deuren wel sterk verbeterd waardoor dit steeds minder voorkomt.

 

Pvc deuren prijs

De prijs voor een pvc deur bedraagt gemiddeld € 500 à 2.000 (incl. plaatsing en excl. btw). Die kostprijs hangt onder meer af van de precieze afmetingen van de deur en eventuele glaspartijen (en de kwaliteit van dit glas). De prijzen voor de plaatsing van een basismodel van een pvc buitendeur beginnen bij 1.000 euro, maar deuren van hogere kwaliteit met eventuele glaspartijen kunnen tot 2.000 euro kosten. Hou er ook rekening mee dat het op maat maken van deuren extra kosten met zich meebrengt.

Type deurGemiddelde prijs (incl. plaatsing en excl. btw)
Pvc buitendeur€ 1.000 à 2.000
Pvc binnendeur€ 500 à 750
Pvc schuifdeur€ 700 à 1.000

LET OP: de prijs voor de plaatsing van je pvc deur kan ook verschillen per plaatster. Daarom kan je best meerdere offertes vergelijken, om extra kosten te besparen. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Veelgestelde vragen pvc deuren

Heb je nog vragen over pvc deuren? Bekijk dan zeker het antwoord op enkele veelgestelde vragen hieronder: • Hoe moet je pvc deuren onderhouden?
  Pvc deuren vereisen weinig onderhoud. Het volstaat om ze jaarlijks schoon te maken met een zachte spons en lauwwarm water. Eventueel kan je ook een zacht schoonmaakmiddel gebruiken, maar gebruik nooit een schurend of bijtend schoonmaakmiddel. Daarmee kan je je pvc deur namelijk beschadigen. Ook harde schuursponsen of andere chemische middelen kan je best vermijden. Tot slot is het ook aangeraden om je pvc deur enkel nat te reinigen, en dat dus nooit droog te doen aangezien dit krassen kan maken.


 • Hoe inbraakveilig is een pvc buitendeur?

  Pvc voordeuren en achterdeuren zijn doorgaans goed beschermd tegen inbraken door hun sterke sloten en moeilijk ontvlambare materiaal. Natuurlijk speelt de kwaliteit en de dikte van een deur daarbij wel een rol. Wil je je deur extra beveiligen? Dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. Denk maar aan inbraakwerend glas, lashoekverstevigingen, dievenklauwen, veiligheidscilindersloten… • Welke alternatieven zijn er voor een pvc deur?

  Naast deuren in pvc kan je ook nog kiezen voor houten of stalen deuren:

  • Houten deuren: hout is een populair materiaal voor deuren omdat het een warme en tijdloze uitstraling heeft, een duurzaam materiaal is en uitstekend isoleert. Er zijn tal van houtsoorten waaruit je je deur kan laten maken. Een houten deur is wel iets duurder en heeft meer onderhoud nodig dan een deur in pvc.
  • Stalen deuren: ook staal is een mogelijkheid voor je deur. Staal is een erg sterk materiaal dat lang meegaat, weinig onderhoud nodig heeft en er elegant uitziet. Een groot voordeel is dat je door de stevigheid van het materiaal zelfs met dunne profielen grote raampartijen kan dragen. In vergelijking met pvc is staal wel duurder en isoleert het minder goed.

  TIP: ben je niet zeker welk materiaal je best kiest? Een expert kan je advies geven rekening houdende met je persoonlijke wensen, budget en stijl. Ontvang vrijblijvend advies op maat via onderstaand offerteformulier:

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
inbraakwerende deuren
Inbraakwerende deuren
dubbel glas
Dubbel glas: info & prijzen
blauwe voordeur in pvc materiaal
Pvc voordeur
metalen raam
Metalen ramen: mogelijkheden & prijzen
Houten ramen en deuren
Houten ramen en deuren
pvc voordeuren
Buitendeur prijs
isolatiewaarden ramen
Isolatiewaarden ramen
pvc ramen
Pvc ramen