Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

PVC deuren: uitvoeringen, voor- en nadelen & prijs

PVC, of voluit polyvinylchloride, is nog steeds een veelgebruikt materiaal voor het maken van deuren. PVC deuren zijn stevig en passen bij veel verschillende woonstijlen. Bovendien zijn ze ook redelijk goedkoop.

 

Uitvoeringen pvc deuren

pvc deur gesloten paneel Gesloten paneel

Een eerste mogelijke uitvoering voor het plaatsen van PVC deuren is een deur met een gesloten paneel. Dit paneel zorgt ervoor dat je voldoende privacy hebt. Doorgaans wordt het paneel ook voorzien van isolatiemateriaal. Zo hou je de warmte ’s winters binnen en ’s zomers buiten. Bovendien zorgt de isolatielaag er ook voor dat omgevingsgeluiden beter tegengehouden worden (akoestische isolatie). Een nadeel van deze uitvoering is het feit dat er minder natuurlijke lichtinval zal zijn in de woning.

 

 

pvc deur met glas Glas

Wie vooral veel lichtinval in de woning wil, kan kiezen voor een pvc deur met veel glaswerk. Bij deze uitvoeringsmogelijkheid moet je er wel rekening mee houden dat je enigszins aan privacy zal moet inboeten, al kan je dit probleem oplossen door te kiezen voor mat glas. Dit glastype zal ervoor zorgen dat er zeker nog voldoende licht binnenvalt, maar tegelijk wordt binnenkijken erg moeilijk. Er zijn verschillende manieren om glas mat te maken en er bestaan ook veel gradaties voor mat glas. Zo kan je zelf het evenwicht tussen lichtinval en privacy zoeken.

 

 

pvc deur paneel met glas PVC deuren met combinatie paneel en glas

Er bestaat nog een derde mogelijke uitvoering voor een pvc deur. Je kan er namelijk ook voor kiezen om een kunststofpaneel te combineren met een glaspartij. Het glas verzekert een natuurlijke lichtinval, terwijl het paneel voor stevigheid en isolatie zorgt en het binnenkijken bemoeilijkt. Wat het glas betreft, zijn er heel wat mogelijke vormen en patronen waaruit je kan kiezen. Op die manier kan je een leuk accent toevoegen aan je deur. Met het oog op een goede isolatie kan je opteren voor hoogrendementsglas voor de glazen onderdelen.

 

 

Hang- en sluitwerk

Het spreekt voor zich dat een deur ook voldoende stevigheid en veiligheid moet bieden. PVC kan gebruikt worden voor het vervaardigen van binnendeuren, maar het wordt voornamelijk gebruikt voor buitendeuren. Daarom is het hang- en sluitwerk van groot belang. PVC deuren zijn doorgaans even sterk beveiligd als deuren uit hout of aluminium. Om meer stevigheid te bieden worden kwalitatieve pvc deuren tegenwoordig voorzien van een frame dat met aluminium is versterkt. Dit verhoogt de stevigheid van de deur aanzienlijk.

Wil je een pvc deur laten plaatsen door een professional? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij vakmannen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Voordelen pvc deuren

  • Een pvc deur vraagt niet veel onderhoud: je kan de profielen eens afwassen met een spons en wat water, eventueel aangelengd met een reinigingsmiddel. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen!
  • Een deur uit pvc scoort goed op gebied van isolatie, zowel thermisch als akoestisch.
  • PVC deuren zijn goedkoper dan houten deuren en aluminium deuren. De prijs-kwaliteit verhouding is goed: voor een vrij lage prijs kan je toch een erg degelijke deur kopen.
  • Er zijn veel mogelijkheden voor de stijl en kleur.
  • Duurzaam en recycleerbaar.

pvc deuren

 

Nadelen

  • Er is dan wel veel keuze voor de kleur van een pvc deur, maar het oppervlak is amper overschilderbaar. Overschilderen kan zelfs tot schade aan het materiaal leiden.
  • PVC is redelijk krasgevoelig.
  • PVC deuren zijn niet goed bestand tegen temperatuurverschillen.

 

PVC deuren met hout- of aluminium look

Tegenwoordig is er ook een trend om pvc deuren met hout- of aluminiumlook te maken. Sommige mensen vinden namelijk dat pvc een te kunstmatige uitstraling heeft. Door te kiezen voor een deur in pvc met hout- of aluminiumimitatie vermijdt men deze kunstmatige look maar kan men wel genieten van de voordelen van deze kunststof.

 

PVC deuren prijs

De kostprijs van een pvc deur zal onder meer afhangen van de precieze afmetingen van de deur en eventuele glaspartijen (en de kwaliteit van dit glas). De prijzen voor de plaatsing van een basismodel van een pvc buitendeur beginnen bij 800 euro, maar deuren van hogere kwaliteit met eventuele glaspartijen kunnen tot 2000 euro kosten. Hou er rekening mee dat het op maat maken van deuren extra kosten met zich meebrengt.

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van een pvc deur? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij professionals. Zo wordt prijzen vergelijken heel eenvoudig. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
zwarte ramen woning
Zwarte ramen: mogelijkheden & inspiratie
gepantserde deuren voordeur
Gepantserde deuren: prijzen en mogelijkheden
ramen en deuren prijzen
Ramen en deuren prijzen
blauwe voordeur in pvc materiaal
Pvc voordeur
zwarte binnendeuren
Zwarte binnendeuren
premies ramen en deuren 2015 2016
Premies ramen en deuren 2023
enkel glas vervangen
Glas vervangen raam
aluminium voordeur met glas
Aluminium voordeur