Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Ramen plaatsers vergelijken

Wil je ramen of deuren plaatsen? Dan is de keuze voor de juiste vakman essentieel. In dit artikel bespreken we hoe je best kan ramen plaatsers vergelijken. Waar moet je zeker op letten? Wat zijn de gemiddelde prijzen? En welke vakman is het meest geschikt voor jouw project? Ontdek er alles over in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe ramen plaatsers vergelijken?
Prijs plaatsers ramen en deuren
CONCLUSIE: welke ramen plaatser kies ik best?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom ramen plaatsers vergelijken?

Nieuwe ramen plaatsen is een grote investering. Uiteraard ga je dus niet over één nacht ijs bij het kiezen van je schrijnwerker. Idealiter vergelijk je de voorstellen van meerdere ramen plaatsers op verschillende vlakken. Zo ben je zeker van…

 • Professioneel advies van meerdere specialisten: het aanbod en de werkwijze van vakmannen variëren en dus is het goed om deze van tevoren naast elkaar te leggen. Zo weet je niet alleen waar je aan toe bent, maar krijg je ook inzicht in de materialen, uitvoeringen, … en de bijhorende prijzen.
 • Prijzen op maat: door gericht te vergelijken bespaar je geld. Niet alleen op de korte termijn door een budgetvriendelijke optie te kiezen, maar ook op de lange termijn met hoogwaardige materialen.
 • Verlaagd btw-tarief: laat je het werk over aan een professionele ramen plaatser en is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op materialen en arbeidskosten.
 • Optimale garantieregeling: de garantie is 1 van de belangrijkere redenen om een ramen plaatser in te schakelen. Die termijnen en de voorwaarden kunnen wel verschillen van vakman tot vakman. Daarom is het zeker een  goed idee om die regelingen even naast elkaar te leggen.

Ramen plaatsers vergelijken voor jouw project? Neem vrijblijvend contact op met 2 à 3 experts actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

ramen plaatsers vergelijken

 

Hoe ramen plaatsers vergelijken?

Wil je ramen plaatsers gericht vergelijken? Dan let je onder meer op wat ze je adviseren, hun manier van werken en de prijzen die ze hanteren. Hieronder een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

 

1. Volgens prijzen

Doorgaans kost het laten plaatsen van nieuwe ramen voor een rijwoning je € 7.500 à 15.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Gaat het om een halfopen bebouwing of een vrijstaand huis? Dan loopt dit bedrag mogelijk op naar € 15.000 à 30.000 (excl. btw, incl. plaatsing).

BELANGRIJK: uiteraard hangt de totaalprijs voor jouw project af van de oppervlakte van je ramen, de gekozen materialen en uitvoeringen, … Daarom is het belangrijk om de prijsvoorstellen van meerdere ramen plaatsers in detail te vergelijken. Vraag vrijblijvend voorstellen aan bij ramen plaatsers in je buurt!

 

2. Volgens adviezen

Ramen plaatsers gebruiken verschillende materialen voor je raamprofielen, types ramen, soorten beglazing, … Let tijdens het vergelijken van ramen plaatsers zeker op hun adviezen op vlak van:

 • Materialen voor raamkaders: raamprofielen zijn meestal gemaakt van PVC, aluminium, hout of staal. Welk materiaal je kiest, hangt vooral af van je eigen wensen, maar bij de keuze voor een vakman komt nog meer kijken. Denk aan het type raam- en deurbeslag dat hij gebruikt, of de plaatsing inclusief demontage van oude ramen is, … Vraag hier naar als het niet is vermeld in de offerte.
 • Soort beglazing: over het algemeen gebruiken vakmensen alleen nog hoogrendementsglas voor nieuwe ramen en deuren. Let er wel op dat dit concreet is benoemd in de offerte en dat de vakman het juiste type glas voor je ramen plaatst.
 • Service na plaatsing: is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij de vakman en wat verstaat hij hieronder? En hoe zit de garantieregeling in elkaar? Dit zijn belangrijke onderwerpen die je zeker moet bespreken voor je een offerte tekent.

 

3. Volgens werkwijzen

De ene vakman is de andere niet. Vergelijk de werkwijze van ramen plaatsers daarom zeker ook op vlak van de volgende factoren:

 • Uitvoertermijn: kies niet zomaar voor de vakman met de kortste uitvoertermijn. Dat is niet noodzakelijk de specialist met de meeste ervaring en de grootste expertise. Uiteraard blijft de uitvoertermijn wel een aandachtspunt. Ga daarom goed na wat de mogelijkheden zijn bij de vakmensen die je contacteert.
 • Ervaring: met eerdere projecten, online reviews en referenties, … kan je achterhalen hoe ervaren de vakman is die je overweegt in te schakelen. Vraag de ramen plaatsers dus zeker naar hun eerdere realisaties. Trotse vakmannen tonen hun werk met plezier.
 • Betalingsvoorwaarden: sommige partijen werken op basis van behoorlijke voorschotten. Doorgaans betekent dit dat het installatiebedrijf minder betrouwbaar is. Een ervaren vakman is zeker van zijn zaak en zal niet vragen om grote vooruitbetalingen.
 • Kwaliteit van materialen: vraag de vakmannen zeker naar de kwaliteit en het merk van de profielen, beglazing, … waarmee ze werken. Welke garanties kunnen ze bieden dat het om hoogwaardige en duurzame materialen gaat? Aan welke keurmerken voldoen hun materialen?

 

TIP: geniet van premies voor het plaatsen van je nieuwe ramen!

Laat je nieuwe ramen plaatsen? Dan kom je ook in aanmerking voor meerdere financiële voordelen als de Mijn VerbouwPremie, de EPC-labelpremie, het verlaagde btw-tarief van 6%, … Dat geldt uiteraard enkel als je samenwerkt met een professionele ramen plaatser actief in je buurt. Zo’n vakman bezorgt je ook alle nodige documenten voor een vlotte aanvraag van deze financiële voordelen.

Ramen plaatsers in je buurt contacteren? Vraag dan vrijblijvend meerdere voorstellen aan bij betrouwbare vakmannen via onze offerteservice.

 

Prijs plaatser van ramen en deuren

Op basis van het gekozen materiaal, het type raam, de werkwijze, … verschillen de prijzen die plaatsers van ramen en deuren hanteren. Hieronder een aantal richtprijzen voor standaard vaste ramen met HR-glas:

Materiaal voor ramenGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
PVC€ 100 - 250
Hout€ 150 - 300
Aluminium€ 250 - 400
Staal€ 325 - 520

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo zijn de tarieven hoger voor draaikiepramen of schuiframen. Voor prijzen op maat vergelijk je best 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

ramen plaatsers

 

CONCLUSIE: welke ramen plaatser kies ik best?

Wil je ramen plaatsers vergelijken en zeker zijn van de juiste keuze? Dan hou je best rekening met de volgende factoren als je de knoop doorhakt:

 • Specialisatie van de vakman: heb je raamprofielen in aluminium voor ogen? Of ga je sowieso voor hout? Werk dan ook samen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in deze materialen. Zo ben je zeker van topkwaliteit, een correcte plaatsing, …
 • Persoonlijke wensen: het aanbod aan uitvoeringen van ramen kan verschillen van plaatser tot plaatser. Daarom bekijk je best uitgebreid de mogelijkheden bij meerdere vakmannen. Zo vind je ongetwijfeld de uitvoering die het meest aansluit bij jouw persoonlijke wensen en de stijl van je woning.
 • Budget: uiteraard is de eindprijs een belangrijke factor bij het vergelijken van ramen plaatsers. Hou er wel rekening mee dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Kies dus niet automatisch voor de goedkoopste offerte, maar hou ook rekening met de adviezen van een vakman, zijn werkwijze, …
 • Woonsituatie: wil je een groot schuifraam met zicht op de tuin? Wil je zo energieneutraal mogelijk bouwen, bv. met een passiefwoning? Ook je woonsituatie kan een invloed hebben op de keuze van de juiste ramen plaatser.

 

Vergelijk ervaren vakmensen via onze gratis offerteservice

Op zoek naar ervaren ramen plaatsers in je buurt? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice. Zo geniet je niet alleen van gericht advies en prijzen op maat, maar kan je ook gemakkelijk werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
pvc voordeuren
Buitendeur prijs
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven
deur pvc
Pvc deuren
driedubbele beglazing
Driedubbel glas plaatsen: mogelijkheden & prijzen
zwarte binnendeuren
Zwarte binnendeuren
PVC ramen met houtnerf
PVC ramen met houtnerf
vouwdeuren
Vouwdeur: Voordelen, Eigenschappen & Prijs
houten voordeuren
Houten voordeur