Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Glaswol spouwmuurisolatie: voordelen & prijzen

Spouwmuurisolatie verhoogt je wooncomfort aanzienlijk en je bespaart er mee op je energiefactuur. Door de goede isolatiewaarde gebruikt men vaak glaswol als isolatiemateriaal voor spouwmuren. Ontdek hier meer over de voordelen en prijzen van glaswol spouwmuurisolatie.

 

glaswol spouwmuurisolatie Wat is glaswol spouwmuurisolatie?

Glaswol wordt gemaakt uit zand en gerecycleerd glas. Dit isolatiemateriaal is beschikbaar in de vorm van platen en dekens, maar voor spouwmuurisolatie wordt meestal gebruik gemaakt van inblaaswol, die het uitzicht van witte katoenpluizen heeft.

Glaswol spouwmuurisolatie is goedkoop terwijl het toch een hoge isolatiewaarde heeft en ook een uitstekende geluidsisolerende werking. Een groot voordeel van glaswol is dat het onbrandbaar is en milieuvriendelijk. Aangezien de vezels zo fijn zijn, bereikt het isolatiemateriaal alle hoekjes en gaatjes. In het volgende stuk vind je meer voordelen van isoleren met glaswol.

 

 

Voordelen

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope en zeer effectieve manier om je woning te isoleren. Isolatie met glaswol heeft daarbij de volgende voordelen:

  • Dit isolatiemateriaal haalt een hoog rendement.
  • Glaswol zorgt niet alleen voor thermische isolatie, maar werkt ook geluiddempend.
  • Niet brandbaar.
  • Ademend. Sommige fabrikanten maken de glaswol ook nog eens waterafstotend, waardoor de binnenmuur meteen ook beschermd is tegen vocht en schimmelvorming.
  • Geen inzakking en dus ook geen verlies van isolatiewaarde.
  • Glaswol spouwmuurisolatie beschermt tegen ongedierte zoals ratten en muizen: het is niet aantrekkelijk voor knagers.
  • Recycleerbaar en dus milieuvriendelijk.

Ben je op zoek naar een vakman voor het isoleren van je spouwmuren? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in isolatiewerken. Zo kan je eenvoudig prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Aanbrengen van glaswol spouwmuurisolatie

Voor men over kan gaan tot het inspuiten of -blazen van isolatiemateriaal in de spouwmuur, controleert de aannemer eerst of de spouw daarvoor geschikt is. Als blijkt dat de spouw breed genoeg, in goede staat en schoon is, kan het werk beginnen. Daarvoor worden er meerdere gaten geboord in de voegen in de buitenmuur, volgens een van te voren bepaald patroon. Via die gaten wordt vervolgens de glaswol spouwmuurisolatie op zijn plaats geblazen. Deze gaten worden vervolgens weer netjes dichtgemaakt. De hele procedure neemt ongeveer een dag in beslag en er is naderhand nauwelijks nog iets van te zien.

 

spouwmuur isoleren met glaswol

 

Wat kost spouwmuurisolatie met glaswol?

De totale prijs van glaswol spouwmuurisolatie is afhankelijk van een aantal factoren. Onder meer de breedte van de spouw, de grootte van de te isoleren muur of muren en de moeilijkheidsgraad van de isolatiewerken zullen een invloed hebben op het berekenen van de kosten. De gemiddelde prijs die een aannemer rekent voor het isoleren van een spouwmuur met glaswol, varieert tussen €15 en €20 per m2.

Het laten isoleren van de bestaande spouwmuur kan financieel aantrekkelijker worden door enkele interessante premies. Je moet natuurlijk wel voldoen aan enkele voorwaarden om deze premies voor spouwmuurisolatie te ontvangen. Meer info hierover vind je in dit artikel.

Wil je prijzen op maat van jouw isolatieproject ontvangen van vakmannen? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij isolatiespecialisten. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Hoeveel kan je besparen?

Na het aanbrengen van glaswol spouwmuurisolatie is het effect direct merkbaar. De komende jaren kan je rekenen op een forse verlaging van je energiefactuur. Die verlaging is afhankelijk van de situatie van je woning; bij een vrijstaande woning vermindert je energieverbruik gemiddeld met 22% tot 25%! Bij een rijtjeshuis in het midden is de besparing zo’n 10% tot 12% en bij een hoekwoning ligt dat tussen de 20% en 22%. Afhankelijk van je gemiddelde energieverbruik heb je de investering in ongeveer 3 à 5 jaar terugverdiend en bij stijgende energieprijzen zelfs nog sneller.

 

 

spouwmuur isoleren pur Andere materialen voor spouwmuurisolatie

Naast glaswol zijn er nog andere materialen waarmee men spouwmuren kan isoleren:

1) PUR schuim is een veelgebruikt alternatief voor glaswol spouwmuurisolatie. Dit materiaal biedt een zeer goede isolatielaag die goed alle kieren afdicht.

Het wordt via gaten in de muur in de spouw geblazen. Daar zet het vervolgens uit om een hard schuim met een goede isolatiewaarde te vormen. Het aanbrengen van gespoten PUR is wel een stuk duurder dan glaswol.

Wil je meer weten over het isoleren van spouwmuren met PUR schuim? In het artikel “PUR spouwmuurisolatie” vind je nuttige info en prijzen voor deze isolatiemethode.

 

2) EPS parels zijn ook een geschikt materiaal voor het isoleren van spouwmuren. Dit isolatiemateriaal wordt gemaakt uit polystyreen. Het heeft een goede isolatiewaarde en is erg geschikt voor smalle spouwen. Ook voor het aanbrengen van EPS parels moet men gaten in de muur boren. Via deze gaten worden de parels dan in de muur geblazen.

In het artikel “EPS korrels als spouwmuurisolatie” vind je meer info en prijzen van dit isolatiemateriaal.

 

Wil je je spouwmuur laten isoleren door een professional? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij isolatiespecialisten. Klik hier voor meer informatie.

 

 
Spouwmuur isoleren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
spouwmuur isoleren nadelen
Spouwmuurisolatie nadelen
spouwmuurisolatie vochtbestrijding
Spouwmuurisolatie: 8 tips om vocht te voorkomen
spouwmuurisolatie kostprijs
Kostprijs spouwmuurisolatie
spouwmuur isoleren pur
PUR spouwmuurisolatie: Prijzen - Nadelen & Voordelen
spouwmuren opvullen boorgaatjes
Spouwmuren opvullen: 5 vragen & antwoorden
eps spouwmuurisolatie
EPS spouwmuurisolatie
spouwmuurisolatie problemen
6 grootste fouten bij spouwmuurisolatie
eps spouwmuur isolatie
EPS korrels als spouwmuurisolatie: mogelijkheden & voordelen