Gevel bepleisteren: prijs & werkwijze
Een gevel bepleisteren heeft heel wat voordelen. Gevelpleister zorgt voor een egale gevel. Daarnaast zal hij het huis beschermen tegen vocht. Ontdek hier hoe een gevel bepleisteren met crepi in zijn werk gaat.
Hoe de gevel bepleisteren?
Het bepleisteren van je gevel met crepi gebeurt in verschillende stappen. Als materiaal kan je kiezen tussen siliconenpleister of minerale pleister. Doorgaans werken de meeste bedrijven op dezelfde manier. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat gezegde geldt ook voor het bepleisteren van je gevel.
Doorgaans werkt men in 3 grote stappen. Eerst begint men met de voorbereidende werken. Vervolgens brengt met een beschermende laag aan. Tenslotte zal men de gevel afwerken met een laatste pleisterlaag. Normaal gezien zal een goede werkman de werkplaats eerst nog wat opkuisen. Een vakman herken je aan de manier waarop hij de werf achter laat. Een goede stukadoor levert geen vuil werk. Hieronder bespreken we in detail de verschillende stappen voor het bepleisteren van gevels.
Stap 1: voorbereidende werken
Als eerste stap zal men beginnen met het plaatsen van de steigers. Vervolgens zal men ramen, deuren en opritten beschermen door ze af te plakken. Nadien zullen de gevels gereinigd worden met koud water. Daarna plaatst men hoek- en stopprofielen, die men ook afkit.
Stap 2: plaatsing onderlaag
Nadien wordt er een wapeningsgaas geplaatst. Dat is in principe niets anders dan een gewapende onderlaag. Dit is altijd heel belangrijk in uitvoeringsproces. Zonder deze laag is kwalitatief werk niet mogelijk.
Stap 3: aanbrengen pleister
Hier kan je kiezen tussen minerale pleister of siliconenpleister. Kies je voor het ecologische pleister, dan zal het rechtstreeks kunnen aangebracht worden. Indien je kiest voor een siliconenpleister, dan zal er altijd gebruik worden gemaakt van een voorstrijklaag.
Uitgebreide info en prijzen van het plaatsen van gevelbepleistering vind je op crepi.be
Waarom je gevel laten bepleisteren?
Het bepleisteren van je gevel kent heel wat voordelen. We lijsten al deze positieve eigenschappen even kort voor jou op.
- Gevelisolatie wordt mogelijk: je kan je gevel onmiddellijk isoleren. De pleister dient dan als afwerkingslaag.
- Waterdampdoorlatend: pleister is waterdampdoorlatend.
- Betaalbaar: gevelbepleistering is een betaalbare manier om de buitenmuur af te werken.
- Egaal uitzicht: Crepi geeft je buitenmuren een egale look.
- Vochtwerend: gevelpleister weert vocht af.
- Gevelrenovatie: geschikt om beschadigde of onaantrekkelijke gevels te renoveren.
- Verschillende pleistersoorten: gevelpleister bestaat in verschillende soorten met elk hun specifieke voor- en nadelen.
- Veel afwerkingsmogelijkheden: crepi kan je krijgen in verschillende korrelgroottes en heel wat verschillende kleuren.
Tip: op zoek naar een betaalbare aannemer voor het bepleisteren van je gevel? Kom via onze offertepagina gratis in contact met stukadoors uit jouw regio met een goede prijs/kwaliteit-verhouding.
Prijs gevel bepleisteren
De prijs voor gevelbepleistering verschilt van aannemer tot aannemer. Daarnaast is het ook afhankelijk van het soort pleister of crepi dat je verkiest. En uiteraard zal het feit of je al dan niet isolatie laat aanbrengen, nog een groter verschil uitmaken.
Gemiddelde prijs siliconenpleister
- Prijs per vierkante meter, zonder isolatie: 72 euro (excl. BTW)
- Prijs per vierkante meter, met isolatie: 90 à 110 euro (excl. BTW)
Gemiddelde prijs minerale pleister
- Prijs per vierkante meter, zonder isolatie: 64 euro (excl. BTW)
- Prijs per vierkante meter, met isolatie: 80 à 100 euro (excl. BTW)