Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Spachtelputz: prijzen & voordelen

Spachtelputz is de benaming voor kunststofpleister op basis van marmerkorrels. Het is bijzonder geschikt voor terraswanden en buitengevelisolatie. Ontdek hier de prijs en de voordelen van spachtelputz.

 

Wat is spachtelputz en waarvoor wordt het gebruikt?

spachtelputz aanbrengen Spachtelputz is een soort pleister speciaal voor muren en wanden. De naam is afkomstig van het Duitse woord “spachtel”, wat spatel betekent. “Putz” is Duits voor pleisterkalk. Het bestaat voor 80 % uit witte, gebroken marmerkorrels en voor 20 % uit lijm. Omwille van de hoogwaardige materialen, wordt het vooral gebruikt voor de buitenafwerking. Vooral buitenmuren en terraswanden worden afgewerkt met spachtelputz in diktes van 1 tot 4 mm. Verwanten van spachtelputz is rustiekputz en granolputz. Rustiekputz bestaat uit grove korrels. Granolputz bestaat uit korrels die nog groffer zijn. Hiermee kan je patronen en effecten creëren zoals een boomschors-structuur of een waaiervormig effect.

 

 

Spachtelputz prijzen

Spachtelputz is een betaalbare manier om buitenmuren of terraswanden af te werken. Het aanbrengen ervan, laat je best over aan een stukadoor met ervaring. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor het afwerken van wanden met spachtelputz bedraagt € 12 à € 18, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Als je alle wanden in één keer laat stuken, daalt de prijs per vierkante meter. Daarnaast kan je ook offertes aanvragen bij verschillende stukadoors, om hun prijzen te vergelijken. Via de offertedienst van Tips & Tricks kan dit snel, gratis & geheel vrijblijvend.  Prijzen op maat aanvragen bij verschillende stukadoorbedrijven kan hier.

 

Voordelen van spachtelputz

  • Kleurvast
  • Stootvast
  • Zowel geschikt voor binnen- als buitenmuren
  • Te verkrijgen in verschillende groffe structuren
  • Verkrijgbaar in heel wat kleuren
  • Makkelijk te reinigen
  • Goedkoop

plaatsen van spachtelputz

 

Mogelijke korrelgroottes en kleuren

Spachtelputz bestaat uit witte, gebroken marmerkorrels. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes: extra fijn, fijn, en middel. De doorsnede varieert van 0,5 tot 4 mm. De meeste mensen kiezen voor korrels van 1,5 mm. Qua kleuren is er ook enorm veel keuze. Het is vrijwel te verkrijgen in elke mogelijke kleur. De meest gebruikte zijn wit en extra wit. Bij het kleuren gebruikt men enkel natuurlijke pigmenten. Voor een uniek resultaat, kan je ook glitters laten toevoegen aan de spachtelputz. Ideaal voor een originele muur in de kinderkamer. Ook de glitters zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.

 

Onderhoud

Het onderhoud is heel eenvoudig. Muren met spachtelputz zijn makkelijk te reinigen met lauw water. Bij zeer hardnekkige vlekken kan je gebruik maken van speciale sierpleisterreinigers.

 

 
Gevel bepleisteren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
pleisterwerken met siliconenpleister
Siliconenpleister: voordelen & kostprijs
gevelbepleistering plaatsen
Gevelbepleistering: soorten sierpleister en prijs
methode voor gevel bepleisteren
Gevel bepleisteren: prijs & werkwijze
methode voor gevel bepleisteren
Stukadoor: soorten werken & de prijs
pleisterwerken met siliconenpleister
Siliconenpleister: voordelen & kostprijs
Pleister samenstelling
Pleister toepassingen
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?