Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Witte ramen: mogelijkheden & prijzen

Denk je dat witte ramen een veilige, ietwat saaie keuze zijn? Dan heb je het mis. Tegenwoordig zijn donker gekleurde ramen erg populair, waardoor witte raamprofielen zeker niet ‘doorsnee’ zijn. Wit is tijdloos en geeft jouw woning een unieke uitstraling. Lees hier welke mogelijkheden er bestaan voor witte ramen en hoeveel ze kosten. Laat je bovendien inspireren door onze verschillende voorbeelden van witte ramen.

Ga snel naar:
Witte ramen in aluminium of PVC?
Kostprijs witte ramen
Mogelijke uitvoeringen
Onderhoud witte ramen
Inspiratie & voorbeelden
Offertes aanvragen

 

Waarom kiezen voor witte ramen?

Waarom zou je kiezen voor witte ramen? We sommen alvast enkele argumenten voor je op:

 • Wit weerkaatst het zonlicht en absorbeert de warmte dus minder. Dat draagt bij tot een aangenaam binnenklimaat in je woning.
 • Doordat wit het zonlicht weerkaatst, maken witte profielen de ruimte of de gevel visueel groter. Dit is zeker handig in kleinere woningen of woningen die weinig lichtinval hebben.
 • Witte ramen zijn ideaal om een esthetisch contrast te creëren met een donkere gevel. Bovendien raakt wit nooit uit de mode.
 • Ten slotte zijn witte ramen geschikt voor elke bouwstijl. Ze komen zowel tot hun recht in karakteristieke gevels als in moderne architectuur.
 • Witte aluminium ramen en witte PVC ramen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Zo hou je je witte kozijnen makkelijk kraaknet. Verder in dit artikel lees je meer over het onderhoud van witte ramen.

witte ramen voorbeeld

 

Witte ramen in aluminium of PVC?

Witte raamprofielen worden vooral gerealiseerd in aluminium of PVC. Beide materialen zijn erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bovendien kan je kiezen uit vele uitvoeringen op vlak van wittinten, afwerking van de witte profielen, … Maar kies je nu beter voor PVC of aluminium witte ramen? Een korte vergelijking:

 

Witte PVC ramen zijn een goede keuze als…

 • je zoekt naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding. In de meeste gevallen zijn PVC raamprofielen namelijk het goedkoopst, afhankelijk van de kwaliteit van de kunststof.
 • je witte profielen wil met goede isolatiewaarden (thermisch en geluid). PVC isoleert iets beter dan aluminium. Al komt het er vooral op aan om goed te vergelijken tussen verschillende fabrikanten.

 

Witte aluminium ramen zijn een goede keuze als…

 • je houdt van grote glaspartijen en slanke profielen. Aluminium is namelijk licht en tegelijk enorm sterk. Daardoor zijn grote overspanningen mogelijk zonder in te boeten aan elegantie.
 • je witte ramen wil met een erg lange levensduur. Ook PVC is heel duurzaam, maar aluminium doorstaat de tand des tijds doorgaans nog iets beter.
 • je wil gaan voor de meest inbraakveilige witte ramen. Aluminium valt namelijk niet geluidloos te doorboren. Zo maak je het leven van inbrekers extra zuur.

 

Welke witte ramen kies ik best?

Ga je nu best voor witte ramen in aluminium of PVC? Een vakman geeft je graag meer uitleg over alle mogelijkheden. Zo kan je een doordachte keuze maken op maat van jouw situatie en persoonlijke wensen. Naast gespecialiseerd advies zorgt hij ook voor een correcte plaatsing van je witte ramen met enkel hoogwaardige profielen en beglazing.

TIP: op zoek naar een ramenspecialist actief in je buurt? Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

Kostprijs witte ramen

Hoeveel betaal je nu precies voor witte ramen? De kostprijs hangt af van tal van factoren: het soort raam (draaikiepraam, valraam, schuifraam of een vast raam), de oppervlakte van de raampartijen, de raamprofielen (materiaal, afwerking, …), het glastype, enz. Enkele richtprijzen:

 • Witte ramen in aluminium: gemiddeld € 400 à € 800 per m² (incl. btw, plaatsing & HR++-glas)
 • Witte ramen in pvc: gemiddeld € 200 à € 400 per m² (incl. btw, plaatsing & HR++-glas)

TIP: de prijzen kunnen ook verschillen van specialist tot specialist. Wil je vlot en gericht prijzen, uitvoeringen van witte ramen, uitvoertermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice. Start hier jouw aanvraag.

 

Mogelijke uitvoeringen witte ramen

Weet je al uit welk materiaal je jouw witte ramen wil laten vervaardigen en hoe groot ze precies moeten zijn? Dan is het tijd voor de laatste stap waarin je het uitzicht van de profielen bepaalt. Je kan namelijk verschillende keuzes maken op vlak van:

 

1. Soort wittint

Wit is natuurlijk niet zomaar ‘wit’. Er zijn verschillende wittinten waaruit je kan kiezen. Soms is het zelfs beter om geen zuiver wit (ral 9010) te nemen. Ga je zuiver wit bv. combineren met een donker interieur? Dan zal deze tint al snel een grijze schijn krijgen. Waaruit kan je nog kiezen? Naast zuiver wit (ral 9010) heb je ook het basiskleur crème (ral 9001). Verkeerswit (ral 9016), signaalwit (ral 9003), grijswit (ral 9002) en papyruswit (ral 9018) worden gekenmerkt door subtiele ondertonen van grijs, bruin of geel. Het zijn deze kleine kleurnuances die een groot verschil kunnen maken in het eindresultaat.

 

2. Afwerking van de raamprofielen

Heb je beslist in welke kleur je jouw profielen wenst? Dan kan je nu kiezen welk uitzicht je ze wil geven. Per materiaal heb je verschillende opties. Kies je voor matte kozijnen? Of hou je eerder van hoogglans op de profielen? Ook een unieke oppervlaktestructuur behoort tot de mogelijkheden.

TIP: wil je graag witte ramen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een ramenspecialist. Hij kan je bijstaan in de realisatie en de plaatsing van jouw nieuwe witte ramen. Kom in contact met verschillende professionals actief in je buurt door gebruik te maken van onze gratis offertedienst.

 

Hoe witte ramen onderhouden?

Je hoeft niet veel te doen om jouw witte profielen in PVC of aluminium proper te houden. Kies voor een neutraal schoonmaakmiddel en gebruik een vochtige doek of (zachte) spons om het vuil weg te nemen. Heb je aluminium ramen? Dan is het aangewezen om de profielen na een poetsbeurt met een speciale wax te behandelen. Vergeet ook niet om af en toe ook de scharnieren in te smeren.

 

Voorbeelden van witte ramen

Ramen in witte uitvoeringen vind je terug in de meest uiteenlopende bouw- en interieurstijlen. Laat je inspireren door onze selectie uit verschillende realisaties:

 

INSPIRATIE: witte ramen in harmonie met bakstenen gevel

Witte ramen

Waar de witte kozijnen in de al even witte gevel volledig lijken te verzinken, creëren ze een frivoler contrast in combinatie met baksteen. De warme aardetinten gaan goed samen met het wit, waardoor je een moderne en tegelijk landelijke look krijgt.

 

INSPIRATIE: ruime witte ramen in aluminium

witte aluminium ramen

De grote stabiliteit en sterkte van aluminium maakt het materiaal uitermate geschikt om als schuifraam te gebruiken in grote, luxueuze raampartijen. In het sobere, moderne interieur nemen de ramen alle beschikbare muurruimte in en zorgen ze voor een grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval. Het wit overheerst niet omdat de interieurinrichting betrekkelijk sober werd gehouden.

 

INSPIRATIE: witte PVC ramen voor een knusse gezelligheid

Witte pvc ramen

Witte ramen passen ook perfect in een eclectisch interieur. Dat zie je in de bovenstaande foto. Het kleurenpalet bestaat hoofdzakelijk uit warme, aardse tinten. Dankzij de sobere, witte profielen aan de binnenkant van de woning blokkeert het raam zo weinig mogelijk invallend licht. Dit voorkomt een abrupte doorbreking van de intimiteit van de ruimte.

 

INSPIRATIE: moderne witte raamprofielen in een kubistische woning

witte kozijnen

De strakke, haast onzichtbare witte ramen benadrukken de minimalistische flair van deze moderne, kubistische woning. Ze accentueren het raam als voornaamste ‘venster op de buitenwereld’. De witte profielen passen dus naadloos in de architecturale opzet van deze woning.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
voordeuren met hout
Voordeuren kiezen: prijzen, materialen & inspiratie
smeedijzeren ramen
Smeedijzeren ramen: info, prijzen & realisaties
ramen plaatsers vergelijken
Ramen plaatsers vergelijken
raam vervangen
Ramen vervangen
voordeur in aluminium
Aluminium voordeur
dubbel glas
Dubbel glas: info & prijzen
metalen raam
Metalen ramen: mogelijkheden & prijzen
voorbeeld van stalen ramen
Stalen ramen: prijs, uitvoeringen & afwerking