Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Mobiele airco kopen: voor- en nadelen & prijs

Een mobiele airco kan voor heerlijke verkoeling zorgen op een hete zomerdag. Aangezien het om een verplaatsbaar toestel gaat, is het erg gebruiksvriendelijk. In dit artikel ontdek je de voor- en nadelen van mobiele airconditioning en wat de prijs ervan is.

Snel naar: voordelennadelenuitvoeringen – prijs – webshop mobiele airco’s

 

voordelen verplaatsbare airco Mobiele airco kopen: voordelen

1) Het grootste voordeel van een mobiele airco is uiteraard dat je hem kan verplaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld op een warme zomerdag ’s middags je bureau verkoelen om te werken en ’s avonds kan je het toestel simpel naar je slaapkamer verplaatsen voor een goede nachtrust in een frisse kamer.

2) De prijs ligt een pak lager dan een vaste airco unit. Je hoeft natuurlijk ook geen rekening te houden met installatiekosten door een vakman; je steekt de airco simpelweg in het stopcontact en hij kan al beginnen koelen.

3) Een mobiele airco reinigen is ook niet moeilijk. Je kan de filter eenmaal per week stofzuigen in periodes waarin je de airco vaak gebruikt. Als de filter te vuil is, kan je hem eens met water spoelen. Zorg er wel voor dat de filter goed droog is alvorens hem terug te plaatsen!

 

 

draagbare airco Nadelen

1) Een groot nadeel voor mensen die een mobiele airco kopen, is het lawaai dat gepaard gaat met een airco. De meeste verplaatsbare airco’s zijn namelijk airco’s zonder buitenunit (zogenaamde monoblock aircotoestellen). Dit betekent dat de lawaaierige compressor zich binnen bevindt, wat tot meer geluidshinder zal leiden.

2) Het koelvermogen van dit soort airco is vrij beperkt: je kan slechts één kamer koelen met een mobiel model, op voorwaarde dat ze zelfs niet te groot is.

3) Het zijn vaak vrij logge toestellen die redelijk veel plaats innemen in de kamer.

4) Mobiele modellen zijn ook niet meteen de meest energiezuinige toestellen. Doordat mobiele monoblock airco’s via een slang door een raam of deur de warme lucht naar buiten afvoeren, komt er weer wat warme lucht binnen. Dit is natuurlijk niet erg efficiënt. De moderne versies scoren echter al heel wat beter qua verbruik.

 

Wil je een mobiel aircotoestel kopen? Vergelijk verschillende merken in de webshop.

 

Uitvoering kiezen: monoblock of split?

Wil je een mobiele airco kopen, dan kan je kiezen uit verschillende uitvoeringen. Wat bij veel modellen zal terugkeren is de condensbak. Deze moet je dan van tijd tot tijd legen.

De manier van het afvoeren van de warme lucht is een factor die het model zal beïnvloeden. Een monoblock mobiele airco bestaat uit één unit die binnen geplaatst wordt en voert de warme lucht af via een buis die men door een raam of deur kan steken. Zoals reeds vermeld komt er via deze kier weer warme buitenlucht binnen, wat de efficiëntie niet ten goede komt.

Bij een gesplitste mobiele airconditioning zijn er twee units die met elkaar in verbinding staan door middel van een slang, die voor de afvoer van de warme lucht zorgt. De tweede unit, die de lawaaierige compressor bevat, wordt buiten geplaatst. Op die manier wordt de geluidsoverlast binnen meteen ook wat minder groot. Mobiele split airco’s hebben een kleinere binnenunit en hebben doorgaans ook meer koelvermogen. Aangezien je twee airco units moet verbinden, kan de installatie wel wat omslachtiger zijn. Meer info over airco’s met buitenunit vind je in dit artikel.

Aangezien de buis voor de afvoer van de warme lucht nogal hinderlijk kan zijn, zijn veel mensen op zoek naar een mobiele airco zonder afvoerslang. Eigenlijk bestaat zo’n verplaatsbare airco zonder afvoerbuis niet; het gaat dan eerder om een aircooler, een soort lichtere versie van mobiele airconditioning.

 

Mobiele airco kopen: wat zijn de prijzen?

Wil je een mobiele airco kopen, dan hoef je alvast geen rekening te houden met plaatsingskosten omdat je zo’n toestel eenvoudigweg in het stopcontact kan steken om te beginnen koelen. Dit maakt al een flink verschil voor je portefeuille. De instapprijs voor goedkope mobiele airco’s ligt rond de 200 euro. De prijs van de luxueuzere modellen kan oplopen tot zo’n 900 à 1000 euro. Het gaat dan om modellen met een hoger koelvermogen en een mooier design. Wat de beste mobiele airco is voor jouw situatie, hangt onder meer af van de oppervlakte van de te koelen ruimte en natuurlijk van je budget.

Wil je een mobiele airco kopen? In de webshop kan je verschillende merken met elkaar vergelijken en de beste mobiele airco voor jouw situatie ontdekken. Klik hier om naar de webshop te gaan.

mobiele airco kopen prijs

 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
bediening airco
Airco kopen: soorten en prijzen
airco zonder buitenunit
Airco zonder buitenunit: voor- en nadelen & prijs
airco buitenunit
Airco met buitenunit: soorten & prijzen
onderhoud airco prijs
Airco onderhoud: info, prijs & verplichtingen
onzichtbare airco kanaal
Onzichtbare airco
installatie airconditioning
Airco installateur kiezen
split airco met buitenunit
Split airco
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven