Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Onzichtbare airco

Airconditioning is natuurlijk erg fijn in de zomer, maar het zijn doorgaans vrij grote installaties die veel ruimte in beslag nemen. De meest esthetische oplossing is dus een onzichtbare airco. Zo geniet je van een efficiënte werking zonder een binnenunit die een doorn in het oog is. In dit artikel lees je alles over de soorten inbouw airco’s, wat de voor- en nadelen zijn en hoeveel het je gemiddeld kost!

 

Uit welke onzichtbare airco’s kan ik kiezen?

OPTIE 1: kanaalairco
OPTIE 2: cassette airco
OPTIE 3: vaste airco met omkasting

Onzichtbare airconditioning plaatsen? Een airco installateur helpt je graag verder. Vergelijk 2 à 3 erkende vakspecialisten actief in je buurt via de gratis offerteservice.

 

OPTIE 1: kanaalairco

onzichtbare airco kanaal

Ga je jouw huis grondig renoveren of koop je een nieuwbouwwoning? Dan is een kanaalairco een goede keuze. Hierbij gaat het om een verborgen luchtkanaal dat door middel van verschillende uitblaasroosters frisse lucht in huis verspreidt. Dit kan een horizontaal kanaal langs een verlaagd plafond zijn of een verticaal kanaal langs een voorzetwand.

Een kanaalairco altijd onderdeel van een split systeem. Je hebt dus hoe dan ook een unit nodig aan de buitenkant van je huis als je interesse hebt in zo’n onzichtbare airco.

 

Voor- en nadelen

 • Hoog vermogen
 • Geschikt voor grote ruimtes
 • Snelle koeling
 • Stille installatie
 • Alleen toe te passen bij grote renovatiewerken of nieuwbouw
 • Buitenunit vereist

 

Gemiddelde prijs

Een kanaalairco kost doorgaans zo’n € 2.000 à 4.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Belangrijke factoren voor een exacte prijs zijn het vermogen, het aantal binnenunits, het merk van de airco, … Ook speelt de moeilijkheidsgraad van de plaatsing een rol.

TIP: wil je een kanaalairco laten plaatsen? Vergelijk dan voorstellen van meerdere airco installateurs actief in je buurt. Zo geniet je van gericht advies, prijzen op maat en een correcte installatie. Start je aanvraag hier.

 


OPTIE 2: cassette airco

onzichtbare airco cassette

Een cassette airco is ideaal voor grotere ruimtes zoals kantoren, restaurants, … met een systeem- of tegelplafond (groter dan 100 m³). De units van deze onzichtbare airco verspreiden frisse lucht in verschillende richtingen, wat zorgt voor een gelijkmatige verkoeling óf opwarming van de ruimte. Ook neemt zo’n cassette airco weinig plek in beslag. Dit maakt ze erg geschikt voor plafonds met weinig inbouwdiepte.

Er zijn ook zulke cassette airco’s voor woningen, maar dan met minder vermogen. Benieuwd of zo’n onzichtbare airco een goede optie is voor jouw huis? Een specialist zoekt het graag voor je uit.

 

Voor- en nadelen

 • Gelijkmatige verdeling van frisse lucht
 • Perfect voor grote ruimtes
 • Weinig inbouwdiepte vereist
 • enkel voor systeem- en tegelplafonds

 

Gemiddelde prijs

Interesse in een cassette airco? Ga dan in ieder geval uit van een prijs van € 2.000 à 6.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Ook hier geldt dat de prijs verschilt op basis van het vermogen, het aantal units, … Wil je een correcte prijs voor jouw onzichtbare airco? Laat deze dan samenstellen door een specialist. Zo ben je zeker van een installatie op maat en een optimale plaatsing. Vind een erkende airco installateur in de buurt.

 


OPTIE 3: vaste airco met omkasting

onzichtbare airco omkasting

Heb je geen nieuwbouwwoning en geen renovatie gepland? Dan kan je een standaard vaste airco altijd nog verbergen door middel van een omkasting op maat. Er zijn verschillende designs en materialen beschikbaar voor de omkasting, afhankelijk van je woonstijl en je budget.

Wat betreft de uitvoering heb je de keuze uit monoblock of split airco’s. Monoblock airco’s zijn makkelijker te verwerken en vergen geen buitenunit, maar kunnen slechts 1 ruimte koelen. Split systemen kan je gebruiken voor meerdere ruimtes, maar daar heb je dan ook meerdere binnenunits voor nodig.

 

Voor- en nadelen

 • Makkelijk te verwerken in elke woning
 • Budgetvriendelijk
 • Passend vermogen
 • Neemt woonruimte in beslag door de omkasting

 

Gemiddelde prijs

Vaste systemen met een omkasting zijn wat budgetvriendelijker dan andere onzichtbare airco’s. Reken op zo’n € 1.200 à 3.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Hierbij is de prijs afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan het vermogen, het merk, … Let op: in deze richtprijs is de omkasting zelf niet inbegrepen.

TIP: wil je een onzichtbare airco met een omkasting op maat van jouw woonstijl en wensen? Schakel dan een ervaren airco installateur in. Die weet precies wat hij moet doen en zorgt altijd voor een airco die past bij jouw woning. Start hier je aanvraag!

 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
airco buitenunit
Airco met buitenunit: soorten & prijzen
bediening airco
Airco kopen: soorten en prijzen
split airco met buitenunit
Split airco
installatie airconditioning
Airco installateur kiezen
airco zonder buitenunit
Airco zonder buitenunit: voor- en nadelen & prijs
onderhoud airco prijs
Airco onderhoud: info, prijs & verplichtingen
mobiele airconditioner
Mobiele airco kopen: voor- en nadelen & prijs
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven