Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Gevel impregneren: werkwijze en prijs per m2

Je gevel impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, is een efficiënte manier van vochtbestrijding. Dit gebeurt door een waterafstotende vloeistof op de gevel aan te brengen. Bovendien biedt deze vloeistof ook bescherming tegen vervuiling en invloeden van het weer. In dit artikel ontdek je hoe deze vochtbestrijdingsmethode in zijn werk gaat en wat de prijs is.

Snel naar: waarom een gevelimpregnatie laten uitvoeren?prijs per m2werkwijze

 

Waarom een gevelimpregnatie laten uitvoeren?

gevel impregneren tegen doorslaand vocht 1) Als preventie tegen doorslaand vocht: doorslaand vocht is een vochtprobleem waarbij een poreuze buitenmuur neerslag als het ware gaat opzuigen. Het vocht kan zich vervolgens opstapelen in de muren, met alle mogelijke kwalijke gevolgen van dien: vochtproblemen vormen namelijk een gevaar voor de stabiliteit van de woonconstructie, ze leiden tot een minder efficiënte verwarming van de woning (en dus een hogere energiefactuur) en kunnen ook gezondheidsklachten veroorzaken.

Door preventief een impregneervloeistof op de buitenmuur aan te brengen vermijd je dus dat er neerslag in de buitenmuur kan dringen.

 

2) Als bestrijding van doorslaand vocht: de gevel impregneren is niet alleen een preventieve maatregel tegen doorslaand vocht, het kan ook een oplossing vormen als je al met dit vochtprobleem geconfronteerd wordt. Het impregneermiddel maakt de buitenmuur namelijk waterdicht, waardoor er geen vocht meer in de muur kan terechtkomen. Na verloop van tijd droogt het vocht dat vóór de vochtbestrijding al in de muren aanwezig was dan op. Meer info over het herkennen van doorslaand vocht en de andere bestrijdingsmethodes vind je in dit artikel.

Opgelet: de gevel impregneren is geen oplossing voor gelijk welk vochtprobleem. Welke methode van vochtbestrijding de meest geschikte, is telkens afhankelijk van het soort vochtprobleem en de hardnekkigheid ervan. Voor een overzicht van de meest toegepaste vochtbestrijdingstechnieken, hun prijzen en voor welk vochtprobleem ze geschikt zijn, kan je terecht in dit artikel.

 

3) Als extra bescherming na een gevelreiniging: als je je gevel hebt laten reinigen, kan je kiezen voor een gevelimpregnatie om de buitenmuur langer proper te houden. Het impregneermiddel bemoeilijkt namelijk de aanhechting van mossen en algen op de muur. Zo kan je langer genieten van je gereinigde gevel.

De buitenmuur moet overigens sowieso proper zijn alvorens men de impregneervloeistof aanbrengt; dan kan het zich namelijk makkelijker op de gevel vastzetten. Het kan dus nodig zijn om eerst een gevelreiniging te laten uitvoeren alvorens men de buitenmuur gaat hydrofoberen. Ook eventuele beschadigingen zoals kapotte voegen moeten eerst hersteld worden. Hou er rekening mee dat deze werkzaamheden extra kosten met zich zullen meebrengen.

 

 

Gevel impregneren prijs per m2

De prijs voor het impregneren van de gevel hangt uiteraard af van verschillende factoren: onder meer de oppervlakte en de bereikbaarheid van de buitenmuur en het gekozen impregneermiddel spelen een rol bij het berekenen van de kosten. Gemiddeld gesproken kan je rekenen op een prijs tussen 8 en 12 euro per m2.

Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in gevelimpregnatie. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de meest voordelige aanbieding kiezen.
Klik hier om prijsvoorstellen op maat te ontvangen.

Laat je eerst een gevelreiniging uitvoeren voor het hydrofoberen? Hou dan rekening met bijkomende kosten van 5 tot 20 euro per vierkante meter. De precieze kosten zijn afhankelijk van de gekozen reinigingsmethode. Welke reinigingsmethode de meest geschikte is, hangt dan weer af van het gevelmateriaal, de staat van de buitenmuur en de hardnekkigheid van de vervuiling. Je doet best een beroep op een specialist in gevelreiniging om de beste reinigingsmethode te bepalen. Gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen voor een gevelreiniging kan op deze offertepagina.

gevel impregneren prijs per m2

 

Werkwijze

1) Voor men aan de slag kan gaan, moet men eerst de buitenmuur inspecteren. De gevelspecialist bekijkt of de gevel wel geschikt is voor het hydrofoberen en schat de algemene staat van de buitenmuur in: zijn er herstellingswerken nodig? Moet de gevel eerst gereinigd worden en wat is dan de meest aangewezen reinigingsmethode? Welk impregneermiddel is het meest geschikt voor het materiaal waaruit de gevel gemaakt is?

 

2) De gevel wordt voorbereid op het impregneren: eventuele beschadigingen worden hersteld en als het om een vervuilde gevel gaat, wordt hij eerst schoongemaakt.

 

3) Ten slotte kan de vakman de gevel impregneren met het impregneermiddel. Dit gebeurt best in vloeibare en niet in vernevelde vorm. Zo bekom je een vloeibare film die goed kan intrekken in de poriën van de gevel. Het regenwater zal hierdoor netjes van de muur vloeien in plaats van in de muren te trekken.

 

Voor het uitvoeren van een gevelimpregnatie doe je best een beroep op een vakman. Een specialist in gevelwerken zal goed kunnen inschatten welke behandeling de meest geschikte is voor jouw buitenmuur en je kan dan ook rekenen op een goede uitvoering van de werken. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in het hydrofoberen van gevels. Prijzen vergelijken wordt zo erg eenvoudig!
Klik hier om prijsvoorstellen op maat te ontvangen.

 

 
Vochtproblemen? Vraag vrijblijvend offertes aan
Lees ook
Opstijgend vocht binnenmuur
Opstijgend vocht behandelen: Methodes + prijs
injecteren tegen vocht
Muren injecteren: Kostprijs en werkwijze
muren onderkappen
Muren onderkappen: Werkwijze & Kostprijs
kelderdichting
Kelderdichting: Methodes & Kostprijs
schimmel muren
Schimmel op muren
gevel waterafstotend maken
Gevel waterdicht maken
spouwmuurisolatie vochtbestrijding
Vochtige buitenmuur: Oorzaken & Behandeling
technieken vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijding: technieken & hun prijzen