Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Gevelreiniging en impregneren

Ziet je gevel er vuil en verouderd uit, maar is hij nog in een goede staat? Dan kies je in plaats van een gevelrenovatie beter voor een gevelreiniging en impregneren. Zo verleng je de levensduur van je buitenmuren zonder grote kosten en ziet je woning er weer als nieuw uit. Hoe reinig en impregneer je een gevel? En heb je een vakman nodig voor de klus of doe je het eerder zelf? We leggen het allemaal uit in dit artikel.

Ga snel naar:
Hoe gevel reinigen en impregneren?
Kosten gevelreiniging en impregneren
Zelf gevel reinigen en impregneren of vakman?
Alternatief: complete gevelrenovatie
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Gevelreiniging en impregneren: de ideale combinatie!

Vakmensen combineren een gevel reinigen en impregneren vaak met elkaar en dat is geen toeval. Na het reinigen ziet je gevel er weer gloednieuw uit en met een impregneermiddel brengt een vakman een water- en vuilafstotende beschermlaag aan. Zo geniet je langer van je gevel, voorkom je efficiënt vochtproblemen en blijft een volledige gevelrenovatie een zorg voor later.

Meer weten over gevelreiniging en impregneren? Kom vrijblijvend in contact met 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

gevelreiniging en impregneren

 

Hoe gevel reinigen en impregneren?

Hoe gaat een vakman te werk als je jouw gevel laat reinigen en impregneren? Hieronder een overzicht met de belangrijkste stappen:

 

STAP 1 = Gevel reinigen

Je gevel reinigen is altijd de eerste stap voor je een gevel impregneert met een waterafstotend middel. Na zo’n reiniging ziet de buitenmuur er weer als nieuw uit. Zitten er echter barsten in de muur of zijn de voegen poreus? Dan moet je deze eerst laten herstellen. De reinigingsmethode hangt af van het type gevel en de ernst van de vervuiling. Zo is zandstralen een optie bij ernstige vervuiling, maar moet je gevel wel bestand zijn tegen hoge druk. Anders is bv. nevelstralen een betere keuze.

Richtprijs: € 5 à 22 per m² (incl. btw)

 

STAP 2 = Gevel impregneren

Is de gevel weer helemaal schoon en zijn eventuele beschadigingen weggewerkt? Dan is het tijd om het impregneermiddel aan te brengen. Zo beschermt de vakman je gevel tegen doorslaand vocht en vervuiling. Laat je dit elke 10 jaar een keer doen? Dan hoef je de gevel niet meer te laten reinigen.

Richtprijs: € 8 à 12 per m² (incl. btw)

 

Advies op maat? Contacteer meerdere vakmensen in je buurt!

Wil je genieten van de voordelen van een gevelreiniging en impregneren? Schakel dan zeker een vakman in voor advies op maat en een efficiënte uitvoering. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 ervaren gevelwerkers actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Kosten gevelreiniging en impregneren

De prijs voor een gevelreiniging en impregneren varieert naargelang het geveloppervlak, de ernst van de vervuiling, eventuele beschadigingen, … Een kort overzicht van de richtprijzen:

Type gevelwerkGemiddelde prijs per m² (incl. btw)
Zandstralen€ 10 - 20
Vochtstralen€ 12 - 22
Nevelstralen€ 15 - 20
Stoomreinigen€ 5 - 10
Chemisch reinigen€ 15 - 20
Gevel impregneren€ 8 - 12

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. De kosten verschillen niet alleen per klus, maar ook van gevelwerker tot gevelwerker. Vergelijk vrijblijvend 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

gevel reinigen en impregneren

 

Zelf gevel reinigen en impregneren of vakman inschakelen?

Mits de juiste producten en materialen kan je zelf je gevel reinigen en impregneren, maar dat is niet aangeraden. Elke gevel is namelijk anders en vergt een andere werkwijze. Ook is een analyse van het type vervuiling van groot belang. Kortom, je schakelt best altijd een gevelwerker in. Zo ben je zeker van…

  • Gericht advies: met welke soort vervuiling heb je te maken en welke reinigingsmethode is hierbij vereist? Wat is de staat van de gevelbekleding? Met een vakman geniet je van professioneel advies, van analyse tot uitvoering.
  • Snelle en efficiënte uitvoering: een gevelwerker heeft veel ervaring en weet precies hoe hij te werk moet gaan om jouw gevel efficiënt te reinigen en te impregneren. Als doe-het-zelver loop je het risico op fouten en ben je veel meer tijd kwijt om het werk uit te voeren.
  • Kwalitatieve producten: een vakman maakt alleen gebruik van de beste producten en koopt deze voor een budgetvriendelijke prijs in. Daarnaast beschikt hij over kwalitatief gereedschap. Zo verlopen de gevelwerken vlot én correct.
  • Aanspreekpunt voor onderhoud: kies je voor een gevelreiniging en impregneren? Dan is het aan te raden om je gevel elke 10 jaar opnieuw te laten impregneren. Laat je de eerste klus dus over aan een vakman, dan is het mogelijk om diezelfde specialist in te schakelen voor toekomstig onderhoud.

 

Alternatief: complete gevelrenovatie

Soms is de gevel té vuil, verouderd of beschadigd voor een gevelreiniging. In deze gevallen kies je eerder voor een complete gevelrenovatie met een nieuwe gevelbekleding. Dit is ook een goede optie als je een nieuwe look wil geven aan je huis óf als je interesse hebt in gevelisolatie. Het loont namelijk om beide gevelwerken met elkaar te combineren.

 

Professionele gevelwerker inschakelen = offertes vergelijken

Of je jouw gevel nu alleen laat reinigen of volledig laat renoveren, je werkt best samen met een professionele gevelwerker. Zo geniet je van gericht advies, prijzen op maat en een kwalitatieve uitvoering. Vergelijk voorstellen van meerdere ervaren gevelwerkers actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

Lees ook
gevelreiniging
Gevel reinigen: info & prijzen
gevel hydrofoberen
Hydrofoberen gevel
gevelreiniging- crepi reinigen
Crepi reinigen: methode & prijs
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel