Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Stukadoor: soorten werken & de prijs

Een stukadoor kan ingezet worden op verschillende momenten tijdens het bouwen of verbouwen. Welke werken ze uitvoeren en wat de samenstelling is van de materialen die ze hiervoor gebruiken, lees je hier.

Stukadoor nodig? Vraag hier gratis offertes op maat aan bij stukadoors uit uw regio en vergelijk de prijzen.

 

Stukadoor werkzaamheden &  gemiddelde prijzen

 

Gevelbepleistering

Met gevelbepleistering ziet je gevel er afgewerkt en egaal uit. Ideaal voor een nieuwbouw of een renovatie van een oude gevel. Met gevelbepleistering is je buitenmuur ook extra beschermd tegen vocht. Gevelpleister is te verkrijgen in elke mogelijke kleur. Het is een interessante gelegenheid om je gevel te laten isoleren en de pleister te gebruiken als afwerkingslaag. Deze werken zijn moeilijk zelf uit te voeren zonder ervaring. De hulp van een professionele stukadoor is noodzakelijk.

Gemiddelde prijs: € 70/m² (zonder isolatie)

Lees hier meer over gevelbepleistering.

 

Algemene pleisterwerken

Je kan een stukadoor kan inzetten voor alle pleisterwerken. Hij kan zowel buiten-als binnenmuren voor zijn rekening nemen. Bij binnenbepleistering heb je de keuze uit nat pleisterwerk of droog pleisterwerk. Nat pleisterwerk is geschikt voor nieuwbouw, droog pleisterwerk wordt vaak gekozen bij renovatie. Buitenbepleistering is een synoniem voor gevelbepleistering. Daarvoor gebruikt hij pleister op basis van verschillende samenstellingen.

Gemiddelde prijs: binnenbepleistering (voor gemetselde wanden): vanaf € 24/m² ,  buitenbepleistering (zonder isolatie) : €  70/m²

Lees hier meer over pleisterwerken.

 

 

 

Welke materialen gebruikt de stukadoor?

 

de pleister van een stukadoor Pleister

Een van de voordelen van pleister is dat het vocht afweert en de muur laat ademen. De samenstelling van het materiaal verschilt voor binnen- en buitenbepleistering. Je kan een onderscheid maken tussen grondpleister en afwerkpleister. Grondpleister is meestal een samenstelling van kalk en zand met andere elementen. Afwerkpleister wordt opgedeeld in organische pleister, siliconenpleister, silicaatpleisters en minerale pleister. Elke pleister heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voor-en nadelen. Een stukadoor zal je met raad en daad bijstaan over het gebruik van de juiste pleister.

Lees hier meer over pleister.

 

sierpleister gebruikt door een stukadoor
Sierpleister

Een sierpleister wordt als afwerkingsmateriaal gebruikt bij het bepleisteren van je gevel. Het wordt ook wel crepi genoemd. Zoals de naam doet vermoeden, is het een pleisterafwerking met decoratieve meerwaarde. Ze bestaan in verschillende structuren, gaande van kleine korrels tot groffe korrels. Ze kunnen afgewerkt worden in verschillende kleuren. Er bestaan verschillende soorten sierpleisters die onderling verschillen in bindmiddel. Afhankelijk van de wensen van het project en het budget, kies je een bepaald type.

Lees hier meer over sierpleister.

 

aanbrengen van siliconenpleister op een buitengevel
Siliconenpleister

Een siliconenpleister is een populaire sierpleister omdat deze pleister heel lang proper blijft. Het is een samenstelling van een siliconenhoudende hars, polymeren, pigmenten, vulstoffen en additieven.  Het voordeel van dit materiaal is de goede waterdampdoorlaatbaarheid. De gevel ademt en vocht van de badkamer of de keuken kan ontsnappen. Het is een zeer elastische emulsie. Hierdoor zijn scheuren praktisch onmogelijk. Schimmels en vuil krijgen dankzij deze pleistersoort geen kans. Daarnaast kan het ook snel worden aangebracht.

Lees hier meer over siliconenpleister.

Lees ook
spachtelputz aanbrengen
Spachtelputz: prijzen & voordelen
pleisterwerken met siliconenpleister
Siliconenpleister: voordelen & kostprijs
Pleister samenstelling
Pleister toepassingen
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel