Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Dakrenovatie

In plaats van een volledig nieuw dak te plaatsen is het soms voldoende om een grondige dakrenovatie uit te voeren. Zo is je dak opnieuw bestand tegen de weersomstandigheden. In dit artikel kom je te weten wat de mogelijkheden zijn bij het renoveren van het dak, wat de prijs is en waar je op moet letten.

 

Mogelijkheden dakrenovatie

dakbedekking vernieuwen Dakbedekking vernieuwen

Als de constructie van het dak geen nood heeft aan vernieuwing, kan je ervoor kiezen om enkel de dakbedekking te vernieuwen. Dit geeft je dak meteen een nieuw uitzicht. Je kan ook van de gelegenheid gebruik maken en eventueel isolatie laten plaatsen aan de buitenkant van het dak. Zo verhoog je de energie-efficiëntie van je huis en dat merk je op je energiefactuur. Je hoeft bij een dakrenovatie trouwens niet de hele dakbedekking te vernieuwen; als een bepaalde kant bijvoorbeeld meer versleten is door het weer, kan je kosten besparen door enkel dit deel te voorzien van een nieuwe dakbedekking.

Prijs: voor een gedeeltelijke renovatie begint de prijs rond 45 euro per m².

 

overzetdak Overzetdak plaatsen

Over een bestaand dak uit dakpannen, leien, roofing of zink kan men lichtmetalen platen plaatsen om zo dit bestaande dak beter te beschermen. Bovendien is je dak er ook beter mee geïsoleerd en de plaatsing kan ook vrij makkelijk gebeuren. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je bestaande dak te lijden zal hebben onder dit overzetdak. Overzetdaken zijn namelijk vrij licht, dus moeten er geen extra verstevigingen aangebracht worden. Een overzetdak is een handige vorm van dakrenovatie waarmee je de look van je dak verbetert en het is nauwelijks te onderscheiden van een echte dakbedekking.

Prijs: de kostprijs van een overzetdak begint rond 50 euro per m².

 

Wil je een dakrenovatie laten uitvoeren door een vakman uit jouw buurt? Dankzij onze online offerteservice wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig! Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

 

Aandachtspunten renovatie dak

  • Als je een dakrenovatie laat uitvoeren, kan je zeker ook eens denken aan isolatie. Via het dak kan namelijk heel wat warmte verloren gaan. Je kan dus (extra) isolatie laten aanbrengen om de energieprestaties van je huis te verbeteren, en dat zal je merken op de factuur van je energie. Let er op dat de constructie zeker luchtdicht is.
  • De afwerking van je dak kan ook nood hebben aan een opknapbeurt. Als je dus een dakrenovatie laat uitvoeren, neem je dus best ook bijvoorbeeld de dakgoten onder handen. Zo is je hele dak weer in orde voor heel wat jaren.
  • Je kan de kosten van een dakrenovatie drukken door bijvoorbeeld de oude dakpannen te hergebruiken. Zo behoud je de oude look van je dak. Je kan de oude pannen bijvoorbeeld zelf van je dak halen en reinigen. Dat zal al een heus verschil maken voor de eindprijs. Kapotte pannen kunnen dan nog vervangen worden, maar door een nieuw onderdak te plaatsen ben je er zeker van dat je dak waterdicht is. Spreek op voorhand wel goed af met je dakwerker, zodat je niet enkele dagen zonder dakbedekking zit! Er zijn bovendien ook heel wat interessante premies voor dakrenovatie. Deze kunnen zeker een groot verschil maken op de eindafrekening.

dakrenovatie

 
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
Het ideale dakvenster kiezen
onderdak materiaal
Onderdak plaatsen: materialen & prijzen
Rieten daken leggen
Rieten dak: prijs, onderhoud & verzekering
moderne dakkapel
Moderne dakkapel
dakkapel plaatsen
Dakkapel plaatsen populair bij dakrenovatie
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen