Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Dak reinigen prijs

Mossen en algen op je dak kunnen heel wat schade veroorzaken en zijn slecht voor het uitzicht van je woning. Je dak reinigen is dan ook een klus die haar nut zeker zal bewijzen. In dit artikel ontdek je de werkwijze en prijs voor een dakreiniging.

Op zoek naar een vakman voor het reinigen van je dak? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op maat aan.

 

Mos op het dak: kans op schade aan dakbedekking

dak reinigen Je dakbedekking kan poreus worden door de vorming van mossen en algen. Dit betekent dat er water door de dakbedekking kan gaan sijpelen via kleine scheurtjes waaraan het mos zich hecht. Deze lekken kunnen heel wat schade aan je dakconstructie (en de rest van je woning) veroorzaken.

Bovendien kan het vocht in het mos zich gaan ophopen, wat bij vriesweer nog tot een verergering van de situatie kan leiden; door het uitzetten van het water kunnen er dan barsten in de dakbedekking ontstaan. Hierdoor wordt de kans op lekkage in het dak nog groter.

Daarnaast is er de uitstraling van je woning. Mossen en algen zorgen voor een groene schijn op je dak, wat vanzelfsprekend niet aantrekkelijk oogt. Tijdig je dak reinigen is dan ook de boodschap!

Het dak ontmossen en vervolgens voorzien van een beschermende coating heeft zowel functionele als esthetische voordelen: je dak blijft langer beschermd tegen de weersomstandigheden en mos- en algenvorming en je woning krijgt er weer een frisse look door. Dit heeft zeker een positieve invloed als je je woning later verkoopt.

 

Dak reinigen: stappenplan

1) Om te weten welke reinigingsmethode hij zal toepassen moet de dakreiniger de dakbedekking uiteraard eerst inspecteren. Zo kan hij zien in welke staat de dakbedekking zich bevindt en hoe hardnekkig de vervuiling is. Deze controle is van groot belang voor het eindresultaat; het gebruik van een verkeerd schoonmaakproduct of een te hoge waterdruk kunnen immers voor schade aan het dak zorgen.

2) Meestal kiest men voor een hogedrukreiniger of een speciale vuilfrees en water voor het ontmossen van daken. Indien het vuil op het dak echt hardnekkig is, kan men na deze eerste schoonmaakbeurt nog een schoonmaakmiddel aanbrengen. Dit schoonmaakmiddel moet dan even inwerken en wordt dan weggespoeld. Op die manier worden mossen, algen en ander vuil weggespoeld en ziet je dak er weer piekfijn uit.

dak reinigen prijs

De techniek met de hogedrukreiniger past men voornamelijk toe bij dakpannen, dakplaten en leien. Een leien dak reinigen vereist wel iets meer voorzichtigheid: om schade aan de dakbedekking te voorkomen wordt de waterdruk van de hogedrukreiniger bij het ontmossen van leien daken iets verlaagd.

Niet alle daken zijn geschikt voor reiniging met de hogedrukreiniger. Bij rieten daken zal men bijvoorbeeld anders te werk moeten gaan. De precieze reinigingstechniek van dit soort daken zal afhangen van de mate van vervuiling. Men kan het mos bijvoorbeeld uitkammen of behandelen met een anti mos middel dat de cellen van de mossen en andere begroeiing afbreekt. Bij erg hardnekkige vervuiling verwijdert men soms de dunne toplaag, waar het mos zich bevindt. Op die manier komt er weer een mooie rietlaag aan de oppervlakte te liggen.

 

3) Ter bescherming van de dakbedekking brengt men doorgaans na de reiniging van het dak een coating aan. Deze beschermt het dak langer tegen de weersomstandigheden, waardoor je langer kan genieten van het propere resultaat. Er bestaan ook speciale coatings die de aanhechting van mossen tegengaan.

 

Dak reinigen prijs advies

Je dak laten reinigen en coaten door een vakman kan vanaf ongeveer 30 euro per vierkante meter. Kies je alleen voor het ontmossen van je dak, dan kan je je verwachten aan een prijs tussen 9 en 15 euro per m². Dit zijn richtprijzen voor klassieke dakbedekkingen zoals dakpannen en leien. Een rieten dak reinigen is een klus voor specialisten waarbij er heel voorzichtig te werk moet gegaan worden. Het schoonmaken van dit soort daken kan dan ook duurder uitvallen.

Hou er rekening mee dat de genoemde prijzen nog kunnen variëren. Onder meer het type dakbedekking, de hardnekkigheid van de vervuiling en de bereikbaarheid van het dak zullen een invloed hebben op de uiteindelijke prijs van de dakreiniging.

Ben je op zoek naar een prijs op maat voor de reiniging (en coating) van je dak? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij experts in dakreiniging. Op die manier kan je makkelijk prijzen en adviezen vergelijken en de interessantste aanbieding eruit kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 
Dak reinigen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
dakpannen ontmossen
Dak ontmossen: Werkwijze & weetjes
mos op dak
Ontmossen van daken
zonwerend glas
Zonwerend glas: opties, kosten & alternatieven
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel