Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Buitendeur prijs

De buitendeur prijs is afhankelijk van het materiaal en de afwerkingsopties. In dit artikel ontdek je op welke bedragen je moet rekenen voor de plaatsing van nieuwe buitendeuren.

 

Prijzen van buitendeuren per materiaal

De prijs van buitendeuren verschilt per materiaal. Ze zijn duurder dan binnendeuren, omdat ze moeten voldoen aan heel andere eisen. We geven hier telkens prijzen mee voor enkele deuren met een basisafwerking zonder glas, inclusief plaatsing.

 

buitendeur in hout 1) Houten buitendeur

Een buitendeur in hout kosten tussen de € 900 en € 1100. Hiervoor heb je een deur van 0,9 meter breed en 2 meter hoog. Houten buitendeuren stralen charme en authenticiteit uit. Kies je je buitendeuren in hetzelfde materiaal als je ramen, dan oogt je huis als één geheel. Ze zijn universeel qua uitstraling. Daarom zijn ze geschikt voor zowel moderne als klassieke woningen. Het is vooral de duurzaamheid dat in het voordeel van hout spreekt. Ook het feit dat ze makkelijker te bewerken zijn, is een pluspunt. Enig nadeel is het onderhoud. Een houten buitendeur zal je om de paar jaar opnieuw moeten vernissen, om de uitstraling te behouden.

Vraag hier gratis prijzen op maat aan voor houten buitendeuren.

 

buitendeur in pvc 2) Pvc

De kostprijs van een buitendeur in kunststof is gemiddeld tussen de € 800 en € 1000. In deze prijs is de plaatsing inbegrepen. Buitendeuren in pvc zijn zeer onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot houten deuren, heb je geen onderhoudswerken om de zoveel jaar. Daarnaast zijn ze te verkrijgen in een ruim assortiment aan kleuren. Ook materiaalimitaties zoals hout zijn mogelijk. De betaalbaarheid is één van de grootste voordelen. Enige nadelen zijn de onderhevigheid aan warmte en het kunstmatige uitzicht.

Vraag hier gratis prijzen op maat aan voor buitendeuren in pvc.

 

 

aluminium buitendeur prijs 3) Aluminium

De kostprijs van een buitendeur in aluminium zonder glas met basisafwerking, ligt gemiddeld rond de € 1100 en € 1300. Hiervoor heb je een enkele deur van 0,9 meter hoog en 2 meter breed. Ze zijn bijzonder geschikt voor moderne woningen. Aluminium deuren zijn erg slank en kunnen heel wat gewicht dragen. Daarom dat ze ideaal zijn om te combineren met uitgebreid glaswerk. Ze zijn te verkrijgen in een ruim assortiment aan kleuren. Daarnaast zijn ze ook onderhoudsvriendelijk. De kostprijs is hoger dan voor andere materialen, maar je hebt ze voor het leven.

Vraag hier gratis prijzen op maat aan voor buitendeuren in aluminium.

 

 

Kostprijs van extra opties

Bovenstaande prijzen zijn gemiddelde richtprijzen voor buitendeuren met een basisafwerking. De kostprijs wordt sterk beïnvloed door de afwerkingsopties die je kiest. Deze neem je best in rekening als je een budget opmaakt. Extra beveiligingsopties doen de prijs uiteraard oplopen. Een meerpuntssluiting voor één deur kost al makkelijk € 350 extra. Wil je een elektrisch slot? Reken dan op € 100 extra per buitendeur. Ook veiligheidsglas drijft de prijs verder op.

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
blauwe voordeur in pvc materiaal
Pvc voordeur
beveiliging raam
Raambeveiliging: types en advies
ramen en deuren prijzen
Ramen en deuren prijzen
pvc of aluminium ramen
Pvc of aluminium ramen kiezen?
houten voordeuren
Houten voordeur
voordeur prijs per materiaal
Voordeur prijs: overzicht per materiaal
isolatiewaarden ramen
Isolatiewaarden ramen
voordeur in aluminium
Aluminium voordeur