Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Werkwijze en prijs van een metselaar

Als je metselwerk wil laten uitvoeren, ga je uiteraard op zoek naar een metselaar die kwaliteitswerk zal afleveren. Daarnaast is het logisch dat je een zo interessant mogelijke prijs op de kop wil tikken. In dit artikel lees je hoe metselaars te werk gaan en we vertellen je ook aan welke prijzen je je kan verwachten.

Ben je op zoek naar een metselaar en een prijs op maat van jouw project? Op de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor diverse metselwerken.

 

Werkwijze metselaar

Er bestaan natuurlijk heel wat verschillende soorten metselwerk. Het kan gaan om eenvoudige herstellingen of de opbouw van kleine muurtjes, maar ook grote constructies met funderingen bij een nieuwbouw behoren tot de mogelijkheden. Het basisprincipe van metselen is dat de stenen aan elkaar vastgemaakt worden aan de hand van mortel, ook wel specie genoemd. Deze specie is een mengsel van zand en water, gebonden door een bindmiddel. Dit bindmiddel kan cement of kalk zijn, of een mengsel van beide. Nadat de muur is uitgehard, worden de voegen door de metselaar of een voeger nauwkeurig opgevuld met speciale voegspecie zodat de voegen luchtdicht worden. Op die manier krijgt men een erg stevige muur als eindresultaat. Eventueel kan er ook een isolatielaag en/of een bepleisteringslaag aangebracht worden.

Klik hier om meer te weten te komen over voegwerken.

 

Metselaar kiezen

Als je zeker wil zijn van de kwaliteit van het metselwerk, is het raadzaam om een beroep te doen op een professionele metselaar. Metselen is namelijk een klus die heel wat precisie en vakkennis vereist en de constructie moet natuurlijk erg stevig zijn. Het spreekt voor zich dat je kiest voor een professional die aan een redelijke prijs en binnen de afgesproken termijn het werk uitvoert.

 

Prijs metselwerk

De prijs voor metselwerk zal van heel wat zaken afhangen. Moet er een fundering gelegd worden? Wat is het totaalaantal vierkante meter? Gaat het om een herstelling of een nieuwe muur? Welke materialen worden gebruikt? In welk verband moeten de stenen gemetst worden? Het zijn maar enkele vragen die een invloed zullen hebben op de uiteindelijke prijs van de werken. Er bestaan ook heel wat materialen met verschillende diktes. Het uurtarief van een metselaar ligt gemiddeld tussen 40 en 50 euro. Hou er rekening mee dat de gekozen materialen en eventuele andere kosten (voorbereidend werk, advies,…) niet in deze prijs inbegrepen zitten.

Voor prijzen op maat van jouw project verwijzen we je graag door naar de offertepagina. Daar kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij professionele metselaars. Op die manier kan je makkelijk offertes vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

prijs metselwerk

 

Lees ook
voegwerk
Voegwerken: info & prijs
kelder bouwen
Kelder bouwen: soorten kelders en hun kostprijs
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel
pelletketel
Pelletketel