Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Voegwerken: info & prijs

Het nut van het voegwerk van muren is niet te onderschatten. Het zorgt voor stevigheid van het metselwerk en voor een afgewerkte look. In dit artikel ontdek je de voordelen van goed verzorgde voegen, de verschillende soorten voegsel en de kostprijs voor het laten uitvoeren van voegwerken.

 

Belang goede voegwerken

voegen renoveren Je geeft er misschien niet altijd even veel aandacht aan, maar voegen hebben wel degelijk een belangrijke functie voor de woning. Ze bieden bijvoorbeeld een goede bescherming tegen de weersomstandigheden en ze houden het metselwerk ook stabiel en zorgen ervoor dat het langer meegaat. Daarnaast zorgen voegen voor een mooie en verzorgde uitstraling van je woning. Voegwerken laten uitvoeren heeft dus zowel functionele als esthetische voordelen. Het laten renoveren van oude voegen kan bijvoorbeeld een groot verschil voor de uitstraling van je woning betekenen. De werkwijze hiervan kan je in het volgende stuk ontdekken.

 

 

Oude voegen renoveren

Het komt voor dat men bij renovatieprojecten ook de voegen onder handen neemt. In dat geval moeten de oude voegen eerst uitgeslepen of uitgehakt worden. Het aangetaste voegwerk verwijderen is een klusje dat natuurlijk erg voorzichtig moet gebeuren opdat het metselwerk niet beschadigd raakt. Daarna wordt de gevel gereinigd om achtergebleven stof, vuil en voegresten weg te krijgen.

Het belang van deze voorbereidende werken mag absoluut niet onderschat worden. Als ze niet goed of onnauwkeurig uitgevoerd worden, is het immers mogelijk dat de nieuwe voegen op termijn gaan loskomen. Vervolgens kan men de nieuwe voegmortel aanbrengen.

Wil je voegwerken laten uitvoeren door een vakman? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionals. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Soorten voegsel

Er bestaan verschillende soorten voegsel, die worden bepaald door de samenstelling van het mengsel. Je kan de samenstelling van het voegsel wijzigen afhankelijk van de aard van de voegopdracht. Door de verhouding tussen het cement, het zand en de kalk te veranderen kan je namelijk andere hardheden van het voegsel bekomen.

Bovendien zijn er ook verscheidene technieken om voegwerken uit te voeren. De toegepaste techniek zal het voegresultaat bepalen. Zo is er de platte voeg, de uitspringende voeg, de verdiepte voeg,… Zo bestaan er wel meer dan tien verschillende voegtypes!

voegwerken

 

Elastische voegwerken

Elastische voegen worden doorgaans gemaakt op basis van siliconen. Tegenwoordig zijn elastische voegwerken erg populair door hun talrijke toepassingsmogelijkheden, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de woning. Zo zijn ze erg handig om een gevel water- en luchtdicht te maken, wat voor een betere isolatie van de woning zorgt. Elastisch voegwerk wordt ook vaak gebruikt voor de afdichting van ramen. Elastische voegwerken komen ook van pas binnen het huis, bijvoorbeeld als uitzetvoeg bij vloeren. Ook in het toilet en de badkamer worden ze vaak toegepast door hun goede vochtwerende eigenschappen.

 

Voegwerken prijs

Voegwerk is een taakje dat met nauwkeurigheid moet uitgevoerd worden om een aangenaam resultaat te bekomen. Bovendien moet je toch over enige technische kennis beschikken om deze klus tot een goed eind te brengen. Daarom kan het interessant zijn om een vakman in te schakelen. Voor het uitvoeren van voegwerken betaal je gemiddeld 8 à 12 euro per vierkante meter. Het uithakken of -slijpen van oude voegen is echter een intensievere en duurdere klus. De prijs per m2 hiervoor ligt gemiddeld tussen 32 en 35 euro.

Wil je in contact komen met gespecialiseerde voegers? Via onze online offerteservice wordt het erg eenvoudig om prijsvoorstellen aan te vragen en professionals te vergelijken. Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

 

Lees ook
kelder bouwen
Kelder bouwen: soorten kelders en hun kostprijs
metselaar
Werkwijze en prijs van een metselaar
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water
biomassaketel prijs
Biomassaketel
pelletketel
Pelletketel