Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Vouwdeur: Voordelen, Eigenschappen & Prijs

Een vouwdeur of vouwraam is een deur die je volledig kan openvouwen. In tegenstelling tot een schuifdeur is er geen vast gedeelte waardoor de doorgang even groot is als het raam zelf. In dit artikel worden de voordelen, toepassingen en de prijzen van een vouwdeur besproken.

 

Voordelen

Een vouwdeur geeft een luxueuze en exclusieve look aan je woning. Doordat de deuren opgevouwen worden, verlies je geen plaats zoals bij openslaande deuren of schuiframen. Een vouwdeur of harmonicadeur wordt meestal tussen de leefruimte en het terras geplaatst maar is overal toepasbaar.

Door de grote doorgang en plaatsbesparing dankzij de volledig opvouwbare deuren, is een vouwdeur ook in appartementen zeer interessant. Je geniet een heel jaar door van een niet te evenaren lichtinval. Dankzij een vouwwand maak je van binnen en buiten één geheel wat je leefruimte en je wooncomfort vergroot.

 

Isolerend, Waterdicht & Veilig

Aluminium profielen staan bekend om hun uitstekende isolerende waarden. Zeker met de thermische onderbrekingen die tegenwoordig op de profielen zijn voorzien, isoleert een vouwdeur even goed als een schuifraam. Door de combinatie van de isolatiebruggen in de profielen en isolatieglas, komt er in de winter geen koude en in de zomer geen hitte binnen. Deze harmonicadeuren dragen dus zeer goed bij tot de energiezuinigheid van je woning wat je een hoop geld zal besparen.

Naast de isolerende eigenschappen van de profielen voor een vouwdeur, zijn ze bovendien geheel waterdicht. Vaak wordt er een drempel voorzien waar de deuren op schuiven, maar je kan de onderste profielen ook helemaal in de vloer verwerken. Net als bij gewone schuifdeuren wordt er dan een afvoergeul voorzien om waterinsijpeling te voorkomen.

Vouwdeuren kunnen dankzij verschillende beveiligingsfuncties compleet veilig afgesloten worden. Via de handgreep kan je de deur in één eenvoudige beweging in het slot sluiten. Bij de keuze van het glas in de glaswand kan je voor inbraakwerend glas kiezen wat de veiligheid zal verhogen.

 

Prijs vouwdeur

De prijs van een vouwdeur begint bij €3000 en kan oplopen tot ongeveer €7000 inclusief plaatsing. De prijs hangt af van de grootte van de deur, de glassoort en het materiaal van de profielen.

Vouwdeuren worden steeds op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de exacte prijs voor de plaatsing van een harmonicadeur in jouw woning? Kom via onze offerteservice eenvoudig in contact met gespecialiseerde vakmannen en ontvang gratis offertes en advies.
✓ Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen. 

 

vouwdeur - harmonicadeur

Materialen

Vouwramen kunnen uit aluminium, hout, kunststof of staal gemaakt worden. Meestal geniet aluminium de voorkeur als profiel voor de glaswand. Aluminium profielen zijn bijzonder sterk en kunnen daarom slank toegepast worden waardoor een grotere glasoppervlakte mogelijk is. Bovendien is aluminium bekend voor zijn uitstekende isolatie- en veiligheidswaarden.

Hout heeft een warme uitstraling, geniet van goede isolatiewaarden en is eenvoudig te overschilderen. Het enige nadeel is dat hout regelmatig onderhoud nodig heeft. Bovendien zijn houten profielen duurder dan profielen uit aluminium.

Kunststof is de goedkoopste optie van het rijtje, isoleert goed en heeft geen onderhoud nodig. Kunststof is echter minder sterk dan de andere bovengenoemde materialen waardoor je geen grote glasoppervlaktes zal kunnen voorzien in deze profielen.

Staal heeft een strakke en moderne uitstraling. Het is een sterk materiaal dat regelmatig onderhoud nodig heeft om te voorkomen dat het gaat roesten. Ook roestvrij staal moet geregeld gereinigd en onderhouden worden om deze eigenschap te kunnen garanderen.

» Lees hier meer over de keuze tussen de verschillende materialen.

 

TIP: Zelfde vloer voor binnen en buiten

Als het onderste profiel van de harmonicadeur in de vloer verwerkt zit, vormen de twee ruimtes die door de deur gescheiden worden één geheel wanneer de deur opengevouwen is. Daarom is het aan te raden om in deze ruimtes dezelfde vloerbedekking te voorzien. Betontegels, keramische en natuurstenen tegels kan je zowel binnen als buiten plaatsen. Wanneer de vouwdeur open staat, gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over en geniet je van een enorm ruimtegevoel.

 

Maximale afmetingen

Bij de plaatsing van de vouwdeur kan je er voor kiezen om ze langs binnen of  buiten te vouwen. De glasdeuren kunnen zowel langs links, rechts, of langs beide kanten opgevouwen worden. De maximale lengte van de vensters is 8 m links en 8 m rechts. Elk afzonderlijk venster mag niet breder dan 1 m en niet zwaarder dan 100kg zijn.

 

Via onze offerteservice kom je eenvoudig in contact met gespecialiseerde vakmannen uit jouw buurt. Vraag gratis offertes aan en vergelijk de prijzen van de verschillende aanbieders in vouwdeuren.
✓ Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen en vergelijk de prijzen.

 

 

 
Ramen en deuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
voordeur in aluminium
Aluminium voordeur
zelf raam plaatsen
Zelf ramen plaatsen
Houten ramen en deuren
Houten ramen en deuren
pvc ramen
Pvc ramen
PVC ramen met houtnerf
PVC ramen met houtnerf
pvc voordeuren
Buitendeur prijs
zwarte ramen woning
Zwarte ramen: mogelijkheden & inspiratie
raam vervangen
Ramen vervangen