Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Binnen- en buitenmuren afwerken met steenstrips

Steenstrips zijn een stijlvolle afwerking die zowel voor binnen- als buitenmuren kan gebruikt worden. Je kan er bijvoorbeeld de authentieke look van een bakstenen muur mee imiteren, zonder dat er metselwerken moeten uitgevoerd worden. In dit artikel vind je meer info over steenstrips voor binnen en buiten en de prijzen per vierkante meter.

 

1) Gevelrenovatie met steenstrips voor buiten

 

steenstrips voor buiten als gevelbekleding Een dunne en makkelijk te plaatsen gevelbekleding

Steenstrips zijn erg geschikt voor het uitvoeren van een gevelrenovatie. Het gaat hier namelijk om een dunne gevelbekleding, waardoor er weinig ruimte verloren gaat. Meestal bedraagt de dikte van de steenstrips slechts zo’n 2 centimeter.

Een ander voordeel is de snelle plaatsing van het materiaal: steenstrips voor buiten zijn makkelijk te behandelen en zelfs op maat te zagen. Ze kunnen trouwens ook op de hoek van je buitengevel geplaatst worden. Op die manier is het verschil met een echte bakstenen muur nauwelijks te zien. Meestal worden de strips gewoon uit bakstenen gemaakt, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook uit beton, natuursteen of kunststof vervaardigd worden.

 

isolatieplaten voor plaatsing steenstrips Tip: steenstrips voor buiten combineren met isolatie

Een gevelrenovatie is een ideale gelegenheid om te investeren in isolatie. Steenstrips behoren tot de gevelbekledingen die zich makkelijk laten combineren met gevelisolatie: de isolatieplaten worden dan op de gevel aangebracht en vervolgens kunnen de strips rechtstreeks op het isolatiemateriaal gelijmd worden.

We vermeldden eerder al het voordeel van het beperkte ruimteverlies bij een gevelbekleding met steenstrips. Je moet wel rekening houden met het feit dat de muur wel wat meer in dikte zal toenemen door steenstrips op isolatie te plaatsen. De precieze dikte van het isolatiemateriaal is afhankelijk van de isolatiewaarde, maar je kan je verwachten aan isolatieplaten van zo’n 10 centimeter dik.

 

gevelrenovatie met steenstrips Prijs gevelbekleding met steenstrips

Onder meer het type steenstrips, de totale oppervlakte en de bereikbaarheid van de gevel zullen een invloed hebben bij het berekenen van de kosten van een gevelrenovatie met steenstrips voor buiten. Je kan je verwachten aan prijzen tussen 150 en 200 euro per m2 (incl. plaatsing, excl. isolatie). Voor steenstrips gecombineerd met gevelisolatie variëren de gemiddelde prijzen van 200 tot 250 euro per m2 (incl. plaatsing).

Opgelet: de buitenmuur moet in goede staat zijn alvorens men de nieuwe gevelbekleding (of de isolatie) kan plaatsen. Eventuele herstellingswerken kunnen extra kosten met zich meebrengen.

 

Wil je een gevelrenovatie laten uitvoeren met steenstrips? Dan vraag je best meerdere offertes aan bij verschillende vakmannen om de beste prijs voor jouw project te vinden. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij specialisten in gevelwerken. Klik hier om prijsvoorstellen op maat van jouw project te ontvangen.

 

 

2) Steenstrips voor binnen

Dankzij de makkelijke en snelle plaatsing zijn steenstrips ook een geschikte afwerking voor binnenmuren. Dankzij het uitgebreide gamma aan kleuren, materialen en formaten vind je zeker wel een type strips dat mooi past bij de rest van je interieur. Onder meer rood, grijs en wit zijn populaire kleuren voor deze muurafwerking.

 

In welke ruimte steenstrips plaatsen?

Je kan deze wandbekleding in zowat elke kamer van je woning gebruiken. In de woonkamer is het bijvoorbeeld een populaire muurafwerking. Heb je een open haard? Dan kan je de wand rond deze haard afwerken met steenstrips. Zo ontstaat een binnenmuur met een authentieke look. Ook bij het inrichten van een badkamer en/of een toilet zijn steenstrips populair: ze zijn ideaal voor het creëren van een wellness-omgeving. Een laatste voorbeeld is de keuken. Ook hier is het bekleden van een wand met deze strips een leuke toets voor je interieur.

 

Nog enkele tips

  • Steenstrips voor binnen zijn dan wel een decoratieve afwerking voor je muren, je houdt ze best beperkt tot een accentwand. Zo vermijd je dat deze wandbekleding je interieur gaat overheersen.
  • Eventueel kan je de strips nog schilderen. Op die manier bepaal je zelf de uitstraling van deze muurafwerking.
  • Let er ook bij het plaatsen van steenstrips binnen op dat de ondergrond in goede staat en mooi vlak is.

steenstrips binnen plaatsen

 

Steenstrips zelf plaatsen of vakman inschakelen?

Aangezien het bij steenstrips voor binnen vooral om een decoratieve afwerking gaat, is het mits de nodige handigheid en technische kennis zeker mogelijk om steenstrips zelf te plaatsen. Je kan dan zelf de strips kopen in de kleur, het materiaal en het formaat van jouw keuze. De goedkoopste steenstrips zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 15 euro per m2.

Wil je echter zeker zijn van een correcte plaatsing en advies op maat krijgen? Dan schakel je beter een vakman in. Voor de plaatsing van steenstrips voor binnen kan je via de offertepagina prijsvoorstellen op maat aanvragen bij professionals. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen.
Klik hier om prijzen op maat van jouw project te ontvangen.

Voor de plaatsing van steenstrips buiten schakel je best een specialist in gevelwerken in. Een gevelbekleding heeft namelijk heel wat te verduren onder de weersomstandigheden. Het is dan ook cruciaal dat de bekleding correct geplaatst wordt. Als je ervoor kiest om de strips te combineren met isolatie, dan kan een vakman ook goed inschatten wat het meest geschikte isolatiemateriaal is voor jouw situatie. Wil je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen van specialisten in gevelwerken vergelijken voor het uitvoeren van een gevelrenovatie met steenstrips, al dan niet gecombineerd met isolatie? Dan kan je terecht op deze offertepagina.

 

Lees ook
trap renovatie
Trap renovatie: 4 mogelijkheden & prijzen
keuken renovatie
Keuken renoveren
Bordestrap woonkamer
Soorten trappen: voor- en nadelen
spanplafonds in moderne woningen
Spanplafonds: prijs per m² & mogelijkheden
traprenovatie of nieuwe trap
Nieuwe trap of traprenovatie?
overzettreden trappen
Traprenovatie met overzettreden: mogelijkheden & prijs
Spanplafond plaatsen in woning
Spanplafond plaatsen
Tips badkamerrenovatie
Badkamerrenovatie: tips & prijzen