Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
by Buldit
Bouwplannen? Wij helpen jou.

Glazen binnendeuren: info & prijzen

Glazen binnendeuren zijn zeer trendy. Ze garanderen een grote hoeveelheid extra licht in huis en je kan ze volledig afstemmen op de stijl van je interieur. De creatieve en functionele mogelijkheden zijn erg groot en je zal jarenlang kunnen genieten ervan. In dit artikel lees je meer over de voordelen en uitvoeringen van een binnendeur met glas.

Wil je glazen binnendeuren laten plaatsen? Ontvang gratis offertes van erkende vakmannen in de buurt.

 

glazen binnendeuren Waarom glazen binnendeur kiezen?

Er zijn meerdere redenen waarom een glazen binnendeur een echte meerwaarde betekent voor jouw interieur. Aangezien glazen deuren (grotendeels) lichtdoorlatend zijn, haal je een pak meer licht in huis. Zo creëer je een aangenamer en opener gevoel.

Op die manier trekken glazen binnendeuren ook onmiddellijk de aandacht op een positieve manier: ze ogen erg aantrekkelijk, stijlvol en elegant. Bovendien hebben ze een tijdloos design dat perfect past in zowel klassieke als moderne interieurs. Je kan er immers heel wat richtingen mee uit, zodat elke glazen deur naadloos aansluit bij jouw budget, smaak én woonstijl! De glazen deuren creëren dan wel transparantie in huis, toch vormen ze ook een thermische en akoestische scheiding.

Glas en privacy, gaat dat eigenlijk wel samen? Jazeker! Wanneer je liever geen inkijk hebt, kun je opteren voor matte glazen deuren. Ook over de veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Glazen binnendeuren worden doorgaans gemaakt van gehard glas, wat vijf keer sterker is dan standaard glas. Tot slot zijn de deuren eenvoudig in onderhoud én beter bestand tegen vocht dan bijvoorbeeld hun houten tegenhangers.

 

Verschillende soorten glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren zijn er in verschillende maten en soorten. Bovendien zijn ze te combineren met verschillende materialen zoals hout, natuursteen, metaal, enzovoort. Wat de vorm en techniek betreft, heb je de volgende mogelijkheden:

① Klassieke draaideur in glas

De meest standaard uitvoering van een glazen binnendeur is de traditionele draaideur, ook zwaaideur genoemd. Dit deurtype is goedkoper dan de alternatieven. Veel mensen kiezen ervoor om een glazen draaideur te combineren met andere materialen. Zo kan je bijvoorbeeld horizontale raamvlakken creëren. Een volledig glazen draaideur, zonder omlijsting, is evenwel ook mogelijk.

② Pivoterende glazen deuren

Pivoterende deuren zijn deuren waarbij de scharnieren onzichtbaar in het midden van de deur zitten (zowel onderaan als bovenaan), in plaats van aan de zijkant. Het resultaat is een unieke deur die in feite volledig om zijn verticale as kan draaien. Deze deur in glas heeft net dat tikkeltje extra en doet erg modern en strak aan. Wel is dit deurtype aan de dure kant: reken gemakkelijk op een prijs vanaf €2200, exclusief BTW.

 

glazen binnendeur

 

③ Glazen schuifdeuren

Heel populair zijn de glazen schuifdeuren: niet enkel als buitendeur maar ook als binnendeur. Vergeleken met een klassieke draaideur is een schuifdeur ruimtebesparend; je hebt immers geen zwaairuimte nodig. Anderzijds vereist een schuifdeur wel een bredere deuropening, omdat de deur niet helemaal open kan. Een schuifdeur laat je toe om de ruimtes in huis net zo open te maken als je maar wil. Het is, esthetisch én praktisch gezien, erg interessant dat je de schuifdeur ook vóór de muur kan laten plaatsen in plaats van erin. Een zogenaamd zwevend systeem, zonder railsysteem, is een echte blikvanger! Deze glazen binnenschuifdeuren zijn bijvoorbeeld populair ter afsluiting van een dressingruimte.

④ Pendeldeur

Ben je op zoek naar een bredere, dubbele deur die naar twee richtingen kan openen? In dat geval is een pendeldeur wat jij nodig hebt! Deze doordraaideuren zijn zeer praktisch, omdat ze al open kunnen gaan als je er een duwtje tegen geeft. Zo kan je ook met volle handen de deur probleemloos openen. Een pendeldeur vereist niet noodzakelijk een kozijn; de deur kan ook gewoon in de muuropening geplaatst worden. Pendeldeuren worden vaak toegepast als douchedeuren.

 

Ben je helemaal overtuigd van een glazen binnendeur? Of wens je nog meer informatie? Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend advies en offertes op maat ontvangen van erkende vakmannen in jouw regio. Zo kun je eenvoudig prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

glazen binnendeuren

Hoeveel kost een binnendeur met glas?

Aangezien er heel wat opties zijn qua uitvoering, is het moeilijk om prijzen mee te geven. De totaalprijs wordt onder meer bepaald door het deurtype, de glassoort, de afmetingen, eventuele kozijnen, montagekosten, enzovoort. Glazen binnendeuren kunnen volledig op maat van jouw project gemaakt worden. Ter oriëntatie: voor een glazen, enkel opendraaiende deur mag je ongeveer rekenen op een prijs rond de 800 euro.

De plaatsing van een glazen deur laat je best aan een expert over. De montage is een gespecialiseerde klus die de nodige kennis en ervaring vereist. Bovendien houdt het werken met een zwaar en breekbaar materiaal als glas zekere risico’s in. Op de offertepagina kan je in contact komen met verschillende professionals in de buurt.
Klik hier om gratis offertes op maat te ontvangen.

 

Welke glassoort kiezen?

Wanneer je glazen binnendeuren wil plaatsen, is de keuze van het glas uiteraard erg belangrijk. De basis is bijna altijd gehard glas, dat je eventueel kan laten verzuren of zandstralen. We zetten de mogelijkheden voor jou op een rijtje:

Type glasEigenschappen
Gehard glas- standaard bij glazen binnendeuren
- 5x sterker en veiliger dan gewoon glas (door thermische behandeling)
Gelaagd glas- gesmolten geheel van 2 of meer op elkaar geplaatste glazen met kunststof folie ertussen
- veilig: glas kan nooit volledig breken bij botsing
- hoge isolatiewaarde
Gezuurd glad- behandeld met bijtende vloeistof waardoor het mat is
- meest onderhoudsvriendelijke glas
- zelfde uitzicht als gezandstraald glas, maar fijnere structuur
- duur
Gezandstraald glas- mat glas met motieven, lijnen of patronen naar keuze
- iets moeilijker in onderhoud & vetplekken goed zichtbaar
- meestal brengt men vernis aan als extra bescherming, maar die slijt na paar jaar af
- grovere structuur dan gezuurd glas

 

Binnendeur glas met of zonder vloerveer
Glazen binnendeuren kunnen met of zonder vloerveer geplaatst worden. Een vloerveer is eigenlijk een soort van hydraulische pomp, geïntegreerd in de vloer. Het voordeel van een deur zonder vloerveer is dat er geen voorzieningen nodig zijn, noch in het plafond, noch in de vloer!

 

binnendeur glas

 
Binnendeuren plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Lees ook
pivotdeur zwart
Pivoterende deur: inspiratie & prijs
landelijke binnendeur woonkamer
Landelijke binnendeuren: info, inspiratie & prijzen
standaard deurmaten
Standaardafmetingen binnendeuren
blokdeur
Blokdeuren: Info & Prijzen
muren isoleren voorbeeld
Muren isoleren: voordelen & soorten [+ Kosten]
goedkoopste pvc ramen en deuren
Goedkope ramen en deuren: hoe vergelijken?
kelder waterdicht maken drainage
Kelder waterdicht maken: 4 situaties + oplossingen
warmtepompboiler
Sanitair warm water